23948sdkhjf

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Mindst 12 danskere - alle mænd - er blevet trecifrede millionærer via restaurationsbranchen. Og stifteren af Joe & The Juice, Kaspar Basse, er fortsat den allerrigeste af restauratørerne.

Det viser tal. som Dansk Brancheanalyse har gravet frem til Food Supply fra virksomhedens seneste analyse af Danmarks 408 største restaurationsselskaber. 

- Vi taler om dem, jeg vil kalde de allerdygtigste restauratører i dansk restaurationsliv,  siger Ole Egholm, der står bag analysen.

- De fleste af branchens rigeste har tjent pengene på at skabe restaurationskoncepter, som er yderst levedygtige, og mange af disse har også tjent en stor del af formuen på at sælge deres livsværk til professionelle investorer, der typisk gerne vil både videreudvikle koncepterne og ofte også gerne tage dem videre til udlandet, siger Ole Egholm.

Han kalder det "imponerende", at der er 12 restauratører med i ligaen som trecifrede millionærer. Til sammenligning har Dansk Brancheanalyse ”kun” identificeret otte rejsebureaufolk, fire reklamebureaufolk, og fem advokater i samme liga.

- Nu er det med personlige formuer ikke offentligt tilgængelig viden i Danmark, så vi har beregnet formuerne ud fra den bogførte værdi i deres holdingselskaber, som de ejer personligt. De reelle formuer kan snildt være langt, langt større, og i sjældne tilfælde godt være mindre, da der jo skal betales udbytteskat hvis pengene tages ud til privat forbrug, påpeger Ole Egholm.

Hans liste over de 12 rigeste, danske restauratører ser ud som følger, idet tallene er fra enten december 2017 eller juni 2018. Efter navnet kommer formuen i millioner kroner, derefter den formodede nuværende ejerandel og yderst til højre navnet på virksomheden:     

Kaspar Basse (UK)          409,9       13%           Joe & The Juice

Adam Nederby Falbert     306,9       20%           Rekom Group

Henrik Søgård Sørensen 176,0       25%           Det Danske Madhus

Claus Meyer Nielsen        169,1      100%          Claus Meyer (k)

Mads Christian Friis         150,5       1%             Rekom Group

Rasmus Berger Frederik  143,2       1%             Rekom Group

Brian Qvist Sørensen       142,8       20%           Det Danske Madhus

Steen Aalund Olsen         132,7      0%             Kong Hans Kælder

Mikkel Borg Bjergsø        119,0       81%           Mikkeller (k)

Henrik Fjordbak               118,2       0%             Cock's & Cows (tidl Joe & The Juice)

Torben Bo Olsen             114,3      42%           Victor Gruppen (k)

Tholstrup-familien            101,5       100%          T. Tholstrup Catering

Og her Ole Egholms kommentarer til navnene på listen:

Kaspar Basse har flere gange har tjent på at sælge andele i Joe & The Juice til en kapitalfond, første gang i 2013 til en svensk kapitalfond og igen i 2016 til en amerikansk kapitalfond, og han har endda stadig andele. Han sad også i direktionen frem til 2017, hvor han dog udtrådte og nu kun sidder i bestyrelsen.

Adam Nederby Falbert har taget et stort spring på listen fra en 26.-plads til en 2.-plads, og han har taget 29,5 millioner i udbytte, men efter salget af en del Rekom Group til den danske kapitalfond Catacap, så er der også råd til det.

Han har dog også tjent penge på andet end salget og restaurationsbranchen, da han også har en række andre investeringer, heriblandt ejendomme.

Vi finder også nogle af de øvrige Rekom Group-sælgere/ejere højt på listen - med Mads Christian Friis og Rasmus Berger Frederiksen på henholdsvins femte- og sjettepladsen, hvor de også har taget nogle store spring og haft noget af en formuevækst.

Vi er ikke helt sikre på, om de to sidstnævnte stadig har andele, dog skulle Catacap have givet nøglemedarbejdere mulighed for at købe sig ind, så de har muligvis benyttet sig af det, men de ejer formentlig under fem procent.

Henrik Søgaard Sørensen har tidligere solgt dele af Det Danske Madhus til kapitalfonden Polaris, men har fortsat andele, som også giver gode afkast, da Det Danske Madhus generelt har store millionoverskud - i 2017 på 37,1 million, kun overgået af McDonald’s Danmark.

Vi finder også Brian Qvist Sørensen fra Det Danske Madhus på en syvendeplads.

Claus Meyer har, som en af de få af de rigeste, haft en negativ formuevækst og en markant en af slagsen, hvor formuen er faldet fra 259 millioner til 169 millioner. Hans formue kommer i høj grad fra salget af hans imperium til kapitalfonden bag Løgismose Meyers tilbage i 2015. Han har i 2017 både tabt på sine danske restauranter og nedskrevet en del på sine investeringer. 

Apropos Løgismose, så finder vi Steen Aalund Olsen på en ottendeplads. Han har tidligere ejet Kong Hans Kælder, dog stammer hans formue primært fra salget af Løgismose til kapitalfonde, som så efterfølgende fusionerede det med Meyers. Vi har dog ikke Løgismose Meyers med i analysen, da vi primært betragter aktiviteten som fødevareproduktion.  

Mikkel Borg Bjergsø (9) står bag bryggerikoncernen Mikkeler, som han solgte 19 procent af i 2017 til en amerikansk kapitalfond, hvilket øgede hans formue væsentligt. Han ejer dog fortsat majoriteten og har også andele i en lang række andre forretninger, også i udlandet, heriblandt Mikkeler-bryggeridelen som ikke indgår i selve analysen, da vi kun kigger på bar- og restaurantdelen. 

Henrik Fjordbak kunne måske også indgå som investor, men han har trods alt været dybt involveret i restaurationsbranchen som tidligere direktør og partner i Joe & The Juice, og senest har han frasolgt sine andele i Cock’s and Cows til finske Restamax Oyj.  

Torben Bo Olsen er også en af de helt store højdespringere, efter at han har solgt andele af Victor Gruppen (Cafe Victor, Ravage m.fl.), som han var stifter, direktør og majoritetsejer af, til den danske kapitalfond Maj Invest Equity. Det har bragt ham fra en 164.-plads til en 11.-plads, og han har endda stadig andele i koncernen og fortsætter som direktør. 

Den omfattende analyse af den danske restaurationsbranche kan købes på www.danskbrancheanalyse.dk.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Nyhedsbrev

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevar...

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Send til en kollega

0.126