23948sdkhjf

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Danmark er i weekenden blevet et par guldvindere rigere, da Rasmus Thude Dalgaard, der er i lære på Molskroen, og Valdemar Alfred Hesselbjerg, der i lære på Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia, vandt guldmedaljerne ved de nordiske mesterskaber for tjenerelever. De er begge fra College360 i Silkeborg.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Det er stadigvæk lidt surrealistisk. Jeg har ikke fået sovet, og det har ikke rigtig ramt mig endnu, men det gør det nok, når jeg sidder i skolen, siger 19-årige Rasmus Thude Dalgaard, der er i gang med andet hovedforløb.

Og han og makkeren var i god træning: For et par uger siden vandt Rasmus Thude Dalgaard sølv i DM i Skills.

De praktiske discipliner var der derfor styr på. Det, der afgjorde den tætte konkurrence, var parrets evne til at tale med gæsterne, mener Rasmus Thude Dalberg:

- Vi har fået af vide, at vi lå solidt i toppen, men det var servicen, der gjorde, at vi skilte os ud, siger han.

Ifølge ham fik de to jyske tjenere en bedre gæstekontakt, de snakkede lidt mere med gæsterne og “oprettede en forbindelse til dem”.

- Det handler om at spørge ind til, hvem de: Kender de hinanden? Hvor er de fra? Hvad de godt kan lide? Altså at smalltalke og lære hinanden at kende, så de ikke bare tænker, at man er skidenervøs. Det, synes jeg, er værtskab, fortæller Rasmus Thude Dalgaard.

Næste mål for ham er nu et halvt år praktik – og så øjner han muligheden for at blive udtaget til WorldSkills i Shanghai i 2021.

Den Nordiske konkurrence doregik på Nationalmuseet i Stockholm, og her havde tjenereleverne selskab af de to danske kokkelever Cathrine Ditlevsen fra Restaurant Remouladen og Marie Ipsen fra Cafe Gran. De vandt bronzemedaljer og er også fra College360 i Silkeborg.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Nyhedsbrev

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevar...

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Send til en kollega

0.128