23948sdkhjf

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Danmark er i weekenden blevet et par guldvindere rigere, da Rasmus Thude Dalgaard, der er i lære på Molskroen, og Valdemar Alfred Hesselbjerg, der i lære på Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia, vandt guldmedaljerne ved de nordiske mesterskaber for tjenerelever. De er begge fra College360 i Silkeborg.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Det er stadigvæk lidt surrealistisk. Jeg har ikke fået sovet, og det har ikke rigtig ramt mig endnu, men det gør det nok, når jeg sidder i skolen, siger 19-årige Rasmus Thude Dalgaard, der er i gang med andet hovedforløb.

Og han og makkeren var i god træning: For et par uger siden vandt Rasmus Thude Dalgaard sølv i DM i Skills.

De praktiske discipliner var der derfor styr på. Det, der afgjorde den tætte konkurrence, var parrets evne til at tale med gæsterne, mener Rasmus Thude Dalberg:

- Vi har fået af vide, at vi lå solidt i toppen, men det var servicen, der gjorde, at vi skilte os ud, siger han.

Ifølge ham fik de to jyske tjenere en bedre gæstekontakt, de snakkede lidt mere med gæsterne og “oprettede en forbindelse til dem”.

- Det handler om at spørge ind til, hvem de: Kender de hinanden? Hvor er de fra? Hvad de godt kan lide? Altså at smalltalke og lære hinanden at kende, så de ikke bare tænker, at man er skidenervøs. Det, synes jeg, er værtskab, fortæller Rasmus Thude Dalgaard.

Næste mål for ham er nu et halvt år praktik – og så øjner han muligheden for at blive udtaget til WorldSkills i Shanghai i 2021.

Den Nordiske konkurrence doregik på Nationalmuseet i Stockholm, og her havde tjenereleverne selskab af de to danske kokkelever Cathrine Ditlevsen fra Restaurant Remouladen og Marie Ipsen fra Cafe Gran. De vandt bronzemedaljer og er også fra College360 i Silkeborg.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Damhuskroen har fået ny ejer - solgt for tocifret millionbeløb

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Nyhedsbrev

4.795 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Konkursramt restaurant genopstår

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ANSUL Automatisk brandslukning præinstalleret fra fabrikken

Styr på kølekæden?

Kåret som Eliteleverandør 2020 til det offentlige

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Kæmpe udvalg af bærbare computere til kontoret!

Kondensemhætte med integreret lavimpulserstatningsluft og hø

Standarder har stor betydning for den grønne omstilling

Ny hjemmeside hjælper lokale handlende

Send til en kollega

0.188