23948sdkhjf

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Danmark er i weekenden blevet et par guldvindere rigere, da Rasmus Thude Dalgaard, der er i lære på Molskroen, og Valdemar Alfred Hesselbjerg, der i lære på Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia, vandt guldmedaljerne ved de nordiske mesterskaber for tjenerelever. De er begge fra College360 i Silkeborg.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Det er stadigvæk lidt surrealistisk. Jeg har ikke fået sovet, og det har ikke rigtig ramt mig endnu, men det gør det nok, når jeg sidder i skolen, siger 19-årige Rasmus Thude Dalgaard, der er i gang med andet hovedforløb.

Og han og makkeren var i god træning: For et par uger siden vandt Rasmus Thude Dalgaard sølv i DM i Skills.

De praktiske discipliner var der derfor styr på. Det, der afgjorde den tætte konkurrence, var parrets evne til at tale med gæsterne, mener Rasmus Thude Dalberg:

- Vi har fået af vide, at vi lå solidt i toppen, men det var servicen, der gjorde, at vi skilte os ud, siger han.

Ifølge ham fik de to jyske tjenere en bedre gæstekontakt, de snakkede lidt mere med gæsterne og “oprettede en forbindelse til dem”.

- Det handler om at spørge ind til, hvem de: Kender de hinanden? Hvor er de fra? Hvad de godt kan lide? Altså at smalltalke og lære hinanden at kende, så de ikke bare tænker, at man er skidenervøs. Det, synes jeg, er værtskab, fortæller Rasmus Thude Dalgaard.

Næste mål for ham er nu et halvt år praktik – og så øjner han muligheden for at blive udtaget til WorldSkills i Shanghai i 2021.

Den Nordiske konkurrence doregik på Nationalmuseet i Stockholm, og her havde tjenereleverne selskab af de to danske kokkelever Cathrine Ditlevsen fra Restaurant Remouladen og Marie Ipsen fra Cafe Gran. De vandt bronzemedaljer og er også fra College360 i Silkeborg.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.361