23948sdkhjf

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

| Af Anders Andersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Lige nu har kæden udelukkende butikker i Aalborg og Nørresundby. I alt seks sandwichbarer og fem salatbarer.

De er særdeles kendt blandt sultne nordjyder. Især blandt de unge.

- Vores primære målgruppe er unge studerende, typisk i alderen 18-26 år, men vi har kunder i alle aldre, fortæller Adnan Melhem Jabr, der ejer Nadias Sandwich sammen med sin kone, Pia Rieland.

Kæden har eksisteret i 20 år. Det startede med ”Sandwich & Muffins” på Boulevarden i Aalborg, som sidenhen er udvidet løbende med nye butikker.

Regnskaberne har været utilfredsstillende de senere år. I 2016 måtte man således notere et underskud på næsten en halv million kroner.

Hjørring var en fejl
Det skyldes blandt andet en fejlinvestering i Hjørring. Her åbnede sandwichkæden i 2016 i butikscentret Metropol, men måtte allerede året efter lukke ned igen.

- Der kommer for få unge mennesker i Metropol, så vi kunne ikke opnå en tilfredsstillende omsætning, siger Adnan Melhem Jabr.

Aalborg Storcenter går væsentligt bedre. Her er der fin omsætning. Det samme er der i kædens butikker i Aalborg-området. Her trækker uddannelsesinstitutioner masser af unge til byen.

Kæden digitaliserer så meget muligt for at holde omkostningerne nede. Derfor fik alle butikker for nogle år siden infoskærme, hvor man kan læse menuerne. Alle skærme kan styres fra kontoret. Det sparer print og personale. Kæden har også investeret i egen printer. Det sparer man hundredetusindevis af kroner på om året.

Slut med telefonopkald
Nadias Sandwich kan tydeligt mærke, at konkurrencen er stigende på take away-området. Der kommer flere og flere steder.

- Alle vil jo have en bid af samme marked, så vi kan tydeligt mærke, at der er hårdere kamp om kunderne, siger Adnan Melhem Jabr.

For at stå skarpere har kæden derfor over de seneste to år brugt 3,5 millioner kroner på at modernisere butikker og indretning. Den investering skulle gerne holde de næste 10-15 år.

Kæden har også slået salatbarer og sandwichbarer sammen for at få bedre økonomi. Senest har man lukket ned for telefonbestillinger.

- Det er for dyrt at have folk til at besvare telefonopkald hele tiden, så vi forsøger at få folk til at bestille online i stedet - og det går det rigtigt godt med, siger Adnan Melhem Jabr.

Alt i alt regner indehaveren med, at bundlinjen næste år vil se væsentligt bedre ud. Han håber at kunne ramme på den anden side af en million i overskud efter skat.

- Vi er nødt til at skulle op over en million i overskud, hvis vores økonomi skal være bæredygtig, siger Adnan Melhem Jabr.

Nadias Sandwich har i øvrigt fortsat udvidelsesplaner - ikke i flere nordjyske byer. I stedet kigger man sydpå, mod Aarhus, og muligvis senere i resten af landet.

- Vi vil gerne være landsdækkende på et tidspunkt, men indtil videre ligger planerne i skuffen, siger Adnan Melhem Jabr.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Nyhedsbrev

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevar...

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Send til en kollega

0.11