23948sdkhjf

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

| Af Anders Andersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Lige nu har kæden udelukkende butikker i Aalborg og Nørresundby. I alt seks sandwichbarer og fem salatbarer.

De er særdeles kendt blandt sultne nordjyder. Især blandt de unge.

- Vores primære målgruppe er unge studerende, typisk i alderen 18-26 år, men vi har kunder i alle aldre, fortæller Adnan Melhem Jabr, der ejer Nadias Sandwich sammen med sin kone, Pia Rieland.

Kæden har eksisteret i 20 år. Det startede med ”Sandwich & Muffins” på Boulevarden i Aalborg, som sidenhen er udvidet løbende med nye butikker.

Regnskaberne har været utilfredsstillende de senere år. I 2016 måtte man således notere et underskud på næsten en halv million kroner.

Hjørring var en fejl
Det skyldes blandt andet en fejlinvestering i Hjørring. Her åbnede sandwichkæden i 2016 i butikscentret Metropol, men måtte allerede året efter lukke ned igen.

- Der kommer for få unge mennesker i Metropol, så vi kunne ikke opnå en tilfredsstillende omsætning, siger Adnan Melhem Jabr.

Aalborg Storcenter går væsentligt bedre. Her er der fin omsætning. Det samme er der i kædens butikker i Aalborg-området. Her trækker uddannelsesinstitutioner masser af unge til byen.

Kæden digitaliserer så meget muligt for at holde omkostningerne nede. Derfor fik alle butikker for nogle år siden infoskærme, hvor man kan læse menuerne. Alle skærme kan styres fra kontoret. Det sparer print og personale. Kæden har også investeret i egen printer. Det sparer man hundredetusindevis af kroner på om året.

Slut med telefonopkald
Nadias Sandwich kan tydeligt mærke, at konkurrencen er stigende på take away-området. Der kommer flere og flere steder.

- Alle vil jo have en bid af samme marked, så vi kan tydeligt mærke, at der er hårdere kamp om kunderne, siger Adnan Melhem Jabr.

For at stå skarpere har kæden derfor over de seneste to år brugt 3,5 millioner kroner på at modernisere butikker og indretning. Den investering skulle gerne holde de næste 10-15 år.

Kæden har også slået salatbarer og sandwichbarer sammen for at få bedre økonomi. Senest har man lukket ned for telefonbestillinger.

- Det er for dyrt at have folk til at besvare telefonopkald hele tiden, så vi forsøger at få folk til at bestille online i stedet - og det går det rigtigt godt med, siger Adnan Melhem Jabr.

Alt i alt regner indehaveren med, at bundlinjen næste år vil se væsentligt bedre ud. Han håber at kunne ramme på den anden side af en million i overskud efter skat.

- Vi er nødt til at skulle op over en million i overskud, hvis vores økonomi skal være bæredygtig, siger Adnan Melhem Jabr.

Nadias Sandwich har i øvrigt fortsat udvidelsesplaner - ikke i flere nordjyske byer. I stedet kigger man sydpå, mod Aarhus, og muligvis senere i resten af landet.

- Vi vil gerne være landsdækkende på et tidspunkt, men indtil videre ligger planerne i skuffen, siger Adnan Melhem Jabr.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.192