23948sdkhjf

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

| Af Anders Andersen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Lige nu har kæden udelukkende butikker i Aalborg og Nørresundby. I alt seks sandwichbarer og fem salatbarer.

De er særdeles kendt blandt sultne nordjyder. Især blandt de unge.

- Vores primære målgruppe er unge studerende, typisk i alderen 18-26 år, men vi har kunder i alle aldre, fortæller Adnan Melhem Jabr, der ejer Nadias Sandwich sammen med sin kone, Pia Rieland.

Kæden har eksisteret i 20 år. Det startede med ”Sandwich & Muffins” på Boulevarden i Aalborg, som sidenhen er udvidet løbende med nye butikker.

Regnskaberne har været utilfredsstillende de senere år. I 2016 måtte man således notere et underskud på næsten en halv million kroner.

Hjørring var en fejl
Det skyldes blandt andet en fejlinvestering i Hjørring. Her åbnede sandwichkæden i 2016 i butikscentret Metropol, men måtte allerede året efter lukke ned igen.

- Der kommer for få unge mennesker i Metropol, så vi kunne ikke opnå en tilfredsstillende omsætning, siger Adnan Melhem Jabr.

Aalborg Storcenter går væsentligt bedre. Her er der fin omsætning. Det samme er der i kædens butikker i Aalborg-området. Her trækker uddannelsesinstitutioner masser af unge til byen.

Kæden digitaliserer så meget muligt for at holde omkostningerne nede. Derfor fik alle butikker for nogle år siden infoskærme, hvor man kan læse menuerne. Alle skærme kan styres fra kontoret. Det sparer print og personale. Kæden har også investeret i egen printer. Det sparer man hundredetusindevis af kroner på om året.

Slut med telefonopkald
Nadias Sandwich kan tydeligt mærke, at konkurrencen er stigende på take away-området. Der kommer flere og flere steder.

- Alle vil jo have en bid af samme marked, så vi kan tydeligt mærke, at der er hårdere kamp om kunderne, siger Adnan Melhem Jabr.

For at stå skarpere har kæden derfor over de seneste to år brugt 3,5 millioner kroner på at modernisere butikker og indretning. Den investering skulle gerne holde de næste 10-15 år.

Kæden har også slået salatbarer og sandwichbarer sammen for at få bedre økonomi. Senest har man lukket ned for telefonbestillinger.

- Det er for dyrt at have folk til at besvare telefonopkald hele tiden, så vi forsøger at få folk til at bestille online i stedet - og det går det rigtigt godt med, siger Adnan Melhem Jabr.

Alt i alt regner indehaveren med, at bundlinjen næste år vil se væsentligt bedre ud. Han håber at kunne ramme på den anden side af en million i overskud efter skat.

- Vi er nødt til at skulle op over en million i overskud, hvis vores økonomi skal være bæredygtig, siger Adnan Melhem Jabr.

Nadias Sandwich har i øvrigt fortsat udvidelsesplaner - ikke i flere nordjyske byer. I stedet kigger man sydpå, mod Aarhus, og muligvis senere i resten af landet.

- Vi vil gerne være landsdækkende på et tidspunkt, men indtil videre ligger planerne i skuffen, siger Adnan Melhem Jabr.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Dagrofa Foodservice forlænger aftale med hotelgigant

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Cateringvirksomhed er rykket ind i forsamlingshus

Aarhus og København skal gå forrest med klimavenlig mad i kommunale køkkener

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Too Good To Go lander ny, stor aftale

Nyhedsbrev

4.796 modtager nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Fire køkkener nomineret til Køkkenprisen

Sushikæde på vej mod sit største underskud

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Noma genåbner som burgerbar

Her er de nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Kro har corona-udvidet med en pølsevogn

Nye anbefalinger åbner for landets buffeter

Kendte investorer redder to konkursramte Michelin-restauranter

Genåbnede restauranter kan få problemer med varemangel

DE: Genåbning af restauranter og cafeer kan sikre 170.000 job

Catering Danmarks egenkapital er væk

Streetfoodmarked fik overskud, men er nu hårdt ramt

Konkursramt restaurant genopstår

Corona lægger Kastbergs eksportplaner på is

Flere penge til presset Joe & The Juice

Vestjysk restaurant melder udsolgt med to go-fisk

Gourmetbutik klarer sig gennem krisen med nyt koncept

Restaurant konkurs efter brand

Restauranter må stadig vente på genåbning

Webinar: Sådan kan man tackle krisen

Nordjyske måltidskasser er et hit: Markant fremgang for Skagenfood

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Restaurantkædes rekordregnskab falmer i lyset af corona: "Det er fuldstændig grotesk"

Ungt forpagterpar fik en barsk begyndelse

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gode rengøringsvaner fjerner spild af tid og ressourcer

Recirkulationsemhætte

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Nem frokostordning

Termokasser til de kommende konfirmationer og bryllupper

Tag kontrollen over uønskede bakterier med hygiejneklude som

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Højeffektiv Jet filtreringssystem til Showkøkkener

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Trækfri og Hygiejnegodkendt indblæsningsarmatur til køkkener

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Loftsmonteret udsugningsboks

Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Har du husket lovpligtig eftersyn af dit køleanlæg?

Skal din ismaskine have en glad SMILEY?

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask

Køkkenventilationsloft med lavimpulserstatningsluft

Opbevarer du din medicin korrekt?

Kæmpe udvalg af bærbare computere til kontoret!

Kondensemhætte med integreret lavimpulserstatningsluft og hø

Standarder har stor betydning for den grønne omstilling

Ny hjemmeside hjælper lokale handlende

Grillpølser som de bør være

Industriemhætte til friture og stegeplader Med Capture Jet™

Hvilke teknologier skal GTS-institutterne arbejde med?

Send til en kollega

0.157