23948sdkhjf

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Dagligvarekoncernen Dagrofa endte 2018 med et underskud på 609 millioner kroner - næsten dobbelt så meget som de 343 millioner året før.

Det skriver Finans, der har fået indblik i nogle af koncernens nøgletal forud for offentliggørelsen af regnskabet sidst i denne måned.

Især en nedskrivning på næsten 400 millioner kroner i datterselskabet Foodservice Danmark slår hårdt på bundlinjen.

Til gengæld kan Dagrofa glæde sig over, at den samlede omsætning i koncernen steg for første gang i 10 år.

Dagrofa-koncernen består af de fire købmandskæder Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb samt FoodService Danmark og Dagrofa Logistik. De nåede i 2018 tilsammen en omsætning på 17,4 milliarder kroner mod 17,2 milliarder i 2017. Driften gav et overskud på 113 millioner mod 141 millioner året før - "som følge af det utilfredsstillende resultat i FoodService Danmark, ligesom årets resultat prægedes ikke mindst af nedskrivningerne forbundet hermed", konstaterer Dagrofa i en pressemeddelelse, der ikke kommer ind på det samlede minus på over 600 millioner.

Læs også: Foodservice Danmark ser fremad

- Meny og Spar klarer sig godt, og vi er kommet godt fra start også med den nye treårige strategi #StærkereSammen, men det koster at rydde op og tage fat om nælden, og det kan ses i 2018-regnskabet, siger Dagrofa-koncernchef Tomas Pietrangeli i meddelelsen.

Han blev ansat som topchef i juni sidste år efter fyringen af forgængeren Per Thau.

- Med ambitionen om at være Danmarks foretrukne fødevaremarked har Meny i årets løb styrket kædens butikker og koncepter. Der har specielt været fokus på convenience, måltidsløsninger samt delikatesseafdelinger, som alle er områder med god vækst. Meny åbnede i 2018 tre nye butikker, nævner Dagrofa og fremhæver også, at Spar-kæden har styrket sin position på dagligvaremarkedet.

- Derimod var resultaterne i FoodService Danmark stærkt utilfredsstillende. På trods af omsætningsfremgang i FoodService Danmark faldt indtjeningen. Derfor er der i løbet af 2018 arbejdet målrettet på at genoprette selskabet og stabilisere driften. Med ny administrerende direktør, Peter Bruun, på plads og nye stærke profiler i bestyrelsen har vi en fornyet stærk tro på fremtiden og forventer forbedringer allerede i 2019, hedder det i pressemeddelelsen.
Mere om: Dagrofa
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Nyhedsbrev

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

Send til en kollega

0.137