23948sdkhjf

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Dagligvarekoncernen Dagrofa endte 2018 med et underskud på 609 millioner kroner - næsten dobbelt så meget som de 343 millioner året før.

Det skriver Finans, der har fået indblik i nogle af koncernens nøgletal forud for offentliggørelsen af regnskabet sidst i denne måned.

Især en nedskrivning på næsten 400 millioner kroner i datterselskabet Foodservice Danmark slår hårdt på bundlinjen.

Til gengæld kan Dagrofa glæde sig over, at den samlede omsætning i koncernen steg for første gang i 10 år.

Dagrofa-koncernen består af de fire købmandskæder Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb samt FoodService Danmark og Dagrofa Logistik. De nåede i 2018 tilsammen en omsætning på 17,4 milliarder kroner mod 17,2 milliarder i 2017. Driften gav et overskud på 113 millioner mod 141 millioner året før - "som følge af det utilfredsstillende resultat i FoodService Danmark, ligesom årets resultat prægedes ikke mindst af nedskrivningerne forbundet hermed", konstaterer Dagrofa i en pressemeddelelse, der ikke kommer ind på det samlede minus på over 600 millioner.

Læs også: Foodservice Danmark ser fremad

- Meny og Spar klarer sig godt, og vi er kommet godt fra start også med den nye treårige strategi #StærkereSammen, men det koster at rydde op og tage fat om nælden, og det kan ses i 2018-regnskabet, siger Dagrofa-koncernchef Tomas Pietrangeli i meddelelsen.

Han blev ansat som topchef i juni sidste år efter fyringen af forgængeren Per Thau.

- Med ambitionen om at være Danmarks foretrukne fødevaremarked har Meny i årets løb styrket kædens butikker og koncepter. Der har specielt været fokus på convenience, måltidsløsninger samt delikatesseafdelinger, som alle er områder med god vækst. Meny åbnede i 2018 tre nye butikker, nævner Dagrofa og fremhæver også, at Spar-kæden har styrket sin position på dagligvaremarkedet.

- Derimod var resultaterne i FoodService Danmark stærkt utilfredsstillende. På trods af omsætningsfremgang i FoodService Danmark faldt indtjeningen. Derfor er der i løbet af 2018 arbejdet målrettet på at genoprette selskabet og stabilisere driften. Med ny administrerende direktør, Peter Bruun, på plads og nye stærke profiler i bestyrelsen har vi en fornyet stærk tro på fremtiden og forventer forbedringer allerede i 2019, hedder det i pressemeddelelsen.
Mere om: Dagrofa
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Stor nedgang i antallet af nye spisesteder

Nye leverandører godkendt til madservice efter konkurs

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Nyhedsbrev

Messe byder på topkokkedyst

Seminar sætter fokus på nye måder at undgå sygdom via fødevarer

Kontrolrapport afslører massivt rod på politianmeldte spisesteder

Fødevaretstyrelsens seneste kontrolbesøg hos XO Burger and Steaks og Café Emma afslører stribevis af problemer. Styrelsen har nu valgt at politianmelde begge spisesteder

Jysk storkøkken i konkurssag

Danmark kræver en milliard kroner fra Just Eat

Flere københavnske spisesteder politianmeldt

Fødevarestyrelsen har politianmeldt fire spisesteder i København. Det sker, efter at styrelsen har konstateret adskillige overtrædelser på fødevarelovgivningen

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Dansk økobageri lander kæmpeaftale med cafékæde

Kokkebrødre vil åbne ny restaurantkæde

Just Eat i sammenskudsgilde: Vil gå sammen med konkurrent

Madmarked i Odense går konkurs og lukker

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Blockchain for fødevarevirksomheder (SMV´er)

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning

Hygiejnisk design kursus - Viden og værktøjer til korrekt design og anvendelse

Gratis GS1 online basiskursus

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Send til en kollega

0.188