23948sdkhjf

Restaurant vil være selvforsynende

Forpagterne af Restaurant Herthadalen ved Lejre er vant til at bruge så mange råvarer fra nærområdet som muligt - og nu har de overtaget to hektar jord i nabolaget for at blive så selvforsynende som overhovedet muligt.

Det skriver Midtsjællands Folkeblad.

- Nogen konkurrerer på pris, andre på produkter eller kvalitet. Vi vil gerne skille os ud ved at tilbyde noget, som ikke kan kopieres, og det gør vi ved at holde det lokalt og bæredygtigt og fortælle en historie med det, vi gør. En vigtig del af det, der skaber rammerne om vores historie, er det, at restauranten ligger midt i naturen, og derfor er det naturligt for os at bruge den som omdrejningspunkt. Derudover er det utroligt vigtigt for os at give vores gæster en autentisk oplevelse ved at komme tæt på maden og naturen og dermed kunne skabe en tættere forbindelse mellem dem og jord og bord, forklarer restauratør Mikkel Jerger til folkebladet.

Etableringen af den 100 procent økologiske grøntsagsmark sker i samarbejde med den lokale landmand Fredrik Sahlin. Marken skal efter planen levere op imod 75 procent af restaurantens forbrug af grønt i 2019 og 95 procent i 2020. Blandt andet ved at gemme, sylte og fermentere årstidens råvarer.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.507