23948sdkhjf

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

De 408 største restaurationsselskaber i Danmark havde i seneste regnskabsår - 2017 - et samlet overskud efter skat på 543 millioner kroner. Det er branchens næstflotteste resultat nogensinde, kun overgået af 2016, hvor der blev tjent 594 millioner.

Det viser den nyeste analyse fra Dansk Branchanalyse, der har gransket økonomien i de 408 selskaber og udgivet resultaterne på godt 200 sider. Analysen omhandler restauranter, kantiner, cateringvirksomheder, caféer, fastfood-steder og barer/natklubber.

Analysen viser også, at:

- De 408 restaurationsselskabers omsætning var på 19,929 milliarder kroner.

- Branchens vækst i omsætning var på 4,6 procent - den ringeste vækstrate, Dansk Brancheanalyse har set for restauratørerne i de seneste fire år.

- De 408 selskaber havde i alt 22.550 ansatte, og de skabte tilsammen 1.102 arbejdspladser i det seneste regnskabsår. Dette kommer oven i de 1.087 arbejdspladser, der blev skabt i 2016 og 1.172 arbejdspladser, der blev skabt i 2015. De 408 største restaurationsselskaber tjente 24.000 kroner pr. ansat.

Indehaveren af Dansk Brancheanalyse, Ole Egholm, peger på, at branchen har både en større række restaurationsselskaber, der drives uden offentligt tilgængelige regnskaber, og en ”hale” på over 10.000 virksomheder, der er for små til at indgå i analysen.

Forrygende år for restauratør-millionærer

- Vi konstaterer dog umiddelbart, at de 408 største restauratører i vores analyse står for omkring 44,2 procent af restaurationsbranchens samlede omsætning i Danmark, siger Ole Egholm.

Han nævner, at der i analysen er afdækket 38 virksomhedshandler og priserne for disse.

- Vi følger også pengene til dørs og ser på branchens 413 restauratør-millionærer, og deres formuer og formueudvikling. 2017 har været et af de år, hvor det har været forrygende at være restauratør-millionær, da branchens ejere gennemsnitligt har fået øget formuen med hele 21,6 procent på bare ét år, konstaterer Ole Egholm.

- Vi ser nu også på branchens konkurser, og så har vi tilladt os at udpege 61 af branchens virksomheder, der har noget i regnskaberne der gør, at vi mener, de har en form for konkursrisiko i sig, tilføjer han.

De virksomheder, der indgår i publikationen, fordeler sig således:

196 restauranter
91 cafeer
49 fastfoodvirksomheder
22 natklubber/barer
16 kantineoperatører
34 cateringselskaber

- Analysen er efter vores opfattelse den mest gennemarbejdede analyse, der findes af restaurationsbranchens økonomi, siger Ole Egholm. Det er fjerde år i træk, han gransker restaurationsbranchen.




Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.135