23948sdkhjf

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

De 408 største restaurationsselskaber i Danmark havde i seneste regnskabsår - 2017 - et samlet overskud efter skat på 543 millioner kroner. Det er branchens næstflotteste resultat nogensinde, kun overgået af 2016, hvor der blev tjent 594 millioner.

Det viser den nyeste analyse fra Dansk Branchanalyse, der har gransket økonomien i de 408 selskaber og udgivet resultaterne på godt 200 sider. Analysen omhandler restauranter, kantiner, cateringvirksomheder, caféer, fastfood-steder og barer/natklubber.

Analysen viser også, at:

- De 408 restaurationsselskabers omsætning var på 19,929 milliarder kroner.

- Branchens vækst i omsætning var på 4,6 procent - den ringeste vækstrate, Dansk Brancheanalyse har set for restauratørerne i de seneste fire år.

- De 408 selskaber havde i alt 22.550 ansatte, og de skabte tilsammen 1.102 arbejdspladser i det seneste regnskabsår. Dette kommer oven i de 1.087 arbejdspladser, der blev skabt i 2016 og 1.172 arbejdspladser, der blev skabt i 2015. De 408 største restaurationsselskaber tjente 24.000 kroner pr. ansat.

Indehaveren af Dansk Brancheanalyse, Ole Egholm, peger på, at branchen har både en større række restaurationsselskaber, der drives uden offentligt tilgængelige regnskaber, og en ”hale” på over 10.000 virksomheder, der er for små til at indgå i analysen.

Forrygende år for restauratør-millionærer

- Vi konstaterer dog umiddelbart, at de 408 største restauratører i vores analyse står for omkring 44,2 procent af restaurationsbranchens samlede omsætning i Danmark, siger Ole Egholm.

Han nævner, at der i analysen er afdækket 38 virksomhedshandler og priserne for disse.

- Vi følger også pengene til dørs og ser på branchens 413 restauratør-millionærer, og deres formuer og formueudvikling. 2017 har været et af de år, hvor det har været forrygende at være restauratør-millionær, da branchens ejere gennemsnitligt har fået øget formuen med hele 21,6 procent på bare ét år, konstaterer Ole Egholm.

- Vi ser nu også på branchens konkurser, og så har vi tilladt os at udpege 61 af branchens virksomheder, der har noget i regnskaberne der gør, at vi mener, de har en form for konkursrisiko i sig, tilføjer han.

De virksomheder, der indgår i publikationen, fordeler sig således:

196 restauranter
91 cafeer
49 fastfoodvirksomheder
22 natklubber/barer
16 kantineoperatører
34 cateringselskaber

- Analysen er efter vores opfattelse den mest gennemarbejdede analyse, der findes af restaurationsbranchens økonomi, siger Ole Egholm. Det er fjerde år i træk, han gransker restaurationsbranchen.




Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Nyhedsbrev

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Aarstidernes bundlinje mistede 25 millioner

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Kantinemad var skyld i næsten 50 sygemeldinger

Nyt firma satser på alkoholfri drikkevarer

Kro har succes med at servere buffet med rester

Ilden intensiverer kødkrigen og rykker vestpå

Klein klar: Flammen har fundet sin nye direktør

Han skal være med til at sætte fart på ekspansion

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

OK Plus skal stadig have convenience fra Reitan

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

Send til en kollega

0.158