23948sdkhjf

Mange flere vil være kokke eller tjenere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hoteller og restauranter har de seneste år råbt op om, at de ikke kan finde kokke, tjenere eller receptionister til de mange stillinger, som væksten i dansk madturisme har kastet af sig.

Men nu ser det ud til, at der er hjælp på vej. For flere unge vil være noget med mad, viser de seneste ansøgertal til landets erhvervsskoler. Det skriver Fagbladet 3F.

På Hotel- og Restaurantskolen i København vil knap 30 procent flere være gastronomer, tjenere eller receptionister.

- Man kan ikke andet end at være glad over sådan en stigning. Praktisk set svarer det til en stor klasse på 30 elever, som vi skal oprette ekstra, siger direktør Anne-Birgitte Agger.

Hotel- og Restaurantskolen har ellers oplevet et faldende ansøgertal, og de seneste fire år er antallet af årselever faldet med 40 procent.

- Det er paradoksalt, at vi har stået midt i en gastronomisk revolution, vi har fået flere og flere Michelin-stjerner, og madkvaliteten stiger. Der er bare ikke nok, der har lyst til at arbejde med vores fag og uddanne sig indenfor det. Derfor kniber jeg mig i armen nu, siger Anne-Birgitte Agger.

Det er elever fra folkeskolen, der 1. marts skulle vælge ungdomsuddannelse, som de nye tal dækker over. Det betyder også, at det er elever, der har valgt Hotel- og Restaurantskolen til som deres første valg, påpeger Anne-Birgitte Agger.

Landet over ser erhvervsskoler en stigning i antallet af unge ansøgere til fagretninger, der blandt andet fører til uddannelser inden for hotel- og restaurationsbranchen. Dog knap så markant som på Hotel- og Restaurantskolen.

På Tech College i Aalborg vil hele 75 procent flere være noget med mad – det dækker dog over, at skolen i år har oprettet en EUX-retning, sådan at elever kan få både svendebrev i hånden og studenterhue på hovedet.

På vestsjællandske ZBC spænder fagretningen Jordbrug, fødevarer og oplevelser så bredt, at det er svært at se, om de unge ansøgere til første grundforløb er interesserede i at blive gastronomer eller anlægsgartnere.

Men når eleverne skal vælge en specifik retning på grundforløbets anden del, så skolen i januar, at flere ønsker at blive gastronomer, fortæller uddannelsesdirektør for erhvervsuddannelser Glenny Hansen.

I brancheorganisationen for hoteller og restauranter, Horesta, er uddannelseschef Marianne Kragh glad for, at der omsider er kommet “hul på bylden”:

- Især i Københavns-området har vi oplevet, at det ene hotel efter det andet skyder op, og det har undret os, at vi ikke har kunnet se en stigning i antallet af elever, der søger ind i branchen. Der er mange skoler, der har givet udtryk for, at de ikke kan leve op til branchens efterspørgsel. Derfor er det virkelig glædeligt, hvis kurven vender, siger hun.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Nyhedsbrev

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Aarstidernes bundlinje mistede 25 millioner

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Kantinemad var skyld i næsten 50 sygemeldinger

Nyt firma satser på alkoholfri drikkevarer

Kro har succes med at servere buffet med rester

Ilden intensiverer kødkrigen og rykker vestpå

Klein klar: Flammen har fundet sin nye direktør

Han skal være med til at sætte fart på ekspansion

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

OK Plus skal stadig have convenience fra Reitan

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

Send til en kollega

0.146