23948sdkhjf

Mange flere vil være kokke eller tjenere

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hoteller og restauranter har de seneste år råbt op om, at de ikke kan finde kokke, tjenere eller receptionister til de mange stillinger, som væksten i dansk madturisme har kastet af sig.

Men nu ser det ud til, at der er hjælp på vej. For flere unge vil være noget med mad, viser de seneste ansøgertal til landets erhvervsskoler. Det skriver Fagbladet 3F.

På Hotel- og Restaurantskolen i København vil knap 30 procent flere være gastronomer, tjenere eller receptionister.

- Man kan ikke andet end at være glad over sådan en stigning. Praktisk set svarer det til en stor klasse på 30 elever, som vi skal oprette ekstra, siger direktør Anne-Birgitte Agger.

Hotel- og Restaurantskolen har ellers oplevet et faldende ansøgertal, og de seneste fire år er antallet af årselever faldet med 40 procent.

- Det er paradoksalt, at vi har stået midt i en gastronomisk revolution, vi har fået flere og flere Michelin-stjerner, og madkvaliteten stiger. Der er bare ikke nok, der har lyst til at arbejde med vores fag og uddanne sig indenfor det. Derfor kniber jeg mig i armen nu, siger Anne-Birgitte Agger.

Det er elever fra folkeskolen, der 1. marts skulle vælge ungdomsuddannelse, som de nye tal dækker over. Det betyder også, at det er elever, der har valgt Hotel- og Restaurantskolen til som deres første valg, påpeger Anne-Birgitte Agger.

Landet over ser erhvervsskoler en stigning i antallet af unge ansøgere til fagretninger, der blandt andet fører til uddannelser inden for hotel- og restaurationsbranchen. Dog knap så markant som på Hotel- og Restaurantskolen.

På Tech College i Aalborg vil hele 75 procent flere være noget med mad – det dækker dog over, at skolen i år har oprettet en EUX-retning, sådan at elever kan få både svendebrev i hånden og studenterhue på hovedet.

På vestsjællandske ZBC spænder fagretningen Jordbrug, fødevarer og oplevelser så bredt, at det er svært at se, om de unge ansøgere til første grundforløb er interesserede i at blive gastronomer eller anlægsgartnere.

Men når eleverne skal vælge en specifik retning på grundforløbets anden del, så skolen i januar, at flere ønsker at blive gastronomer, fortæller uddannelsesdirektør for erhvervsuddannelser Glenny Hansen.

I brancheorganisationen for hoteller og restauranter, Horesta, er uddannelseschef Marianne Kragh glad for, at der omsider er kommet “hul på bylden”:

- Især i Københavns-området har vi oplevet, at det ene hotel efter det andet skyder op, og det har undret os, at vi ikke har kunnet se en stigning i antallet af elever, der søger ind i branchen. Der er mange skoler, der har givet udtryk for, at de ikke kan leve op til branchens efterspørgsel. Derfor er det virkelig glædeligt, hvis kurven vender, siger hun.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.182