23948sdkhjf

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Marcipanbrød, godnat-snacks og en lille skål chips. Det er bare et par eksempler på en ny snack-menu, som har været prøvet af på ældre småtspisende patienter på Aalborg Universitetshospital.

Efter sigende skulle de berigede snacks ikke kun være en hjælp til de ældre, men også plejepersonale kan høste nogle fordele af det nye guf.

- I en rigtig travl hverdag bliver ernæring nedprioriteret. Sygeplejerskerne kan ikke løbe hurtigere end de gør, og jeg tror desværre kun, at det går i en retning -  at der ikke kommer flere midler til pleje- og hospitalssektoren. Så vi må søge denne form for løsninger, der gør det nemmere for plejepersonalet, siger Christine Thomsen, forsknings- og innovationsmedarbejder ved Aalborg Universitetshospital. 

At få de ældre på benene
virksomheden ToftCare står bag en række prototyper på nye proteinberigede produkter, som er prøvet af på Aalborg Universitetshospital.

- Vi har lavet en række proteinberigede mellemmåltider, såsom chips, marcipanbrød og en godnat-snack, som har været et særligt ønske fra Aalborg Universitetshospital. Det er nemt og hurtigt for det travle personale at servere, og så har det en høj andel af protein, som muskelopbygger, får de ældre hurtigere på benene igen og er særligt vigtigt i det store tidsrum mellem aftensmad og morgenmad, hvor der ikke indtages protein, fortæller Lene Bøjlesen, produktudvikler ved ToftCare.

Udover Aalborg Universitetshospital var de andre partnere VIFU – Videnscenter for Fødevareudvikling samt supersmageren Lisbeth Ankersen fra InnovaConsult, som stod for at lave sensoriske test på prototyperne samt designe smagstestene til patienterne:

Virksomheden ToftCare har fået økonomisk støtte fra Future Food Innovation til udvikling af produkterne.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.152