23948sdkhjf

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

Marcipanbrød, godnat-snacks og en lille skål chips. Det er bare et par eksempler på en ny snack-menu, som har været prøvet af på ældre småtspisende patienter på Aalborg Universitetshospital.

Efter sigende skulle de berigede snacks ikke kun være en hjælp til de ældre, men også plejepersonale kan høste nogle fordele af det nye guf.

- I en rigtig travl hverdag bliver ernæring nedprioriteret. Sygeplejerskerne kan ikke løbe hurtigere end de gør, og jeg tror desværre kun, at det går i en retning -  at der ikke kommer flere midler til pleje- og hospitalssektoren. Så vi må søge denne form for løsninger, der gør det nemmere for plejepersonalet, siger Christine Thomsen, forsknings- og innovationsmedarbejder ved Aalborg Universitetshospital. 

At få de ældre på benene
virksomheden ToftCare står bag en række prototyper på nye proteinberigede produkter, som er prøvet af på Aalborg Universitetshospital.

- Vi har lavet en række proteinberigede mellemmåltider, såsom chips, marcipanbrød og en godnat-snack, som har været et særligt ønske fra Aalborg Universitetshospital. Det er nemt og hurtigt for det travle personale at servere, og så har det en høj andel af protein, som muskelopbygger, får de ældre hurtigere på benene igen og er særligt vigtigt i det store tidsrum mellem aftensmad og morgenmad, hvor der ikke indtages protein, fortæller Lene Bøjlesen, produktudvikler ved ToftCare.

Udover Aalborg Universitetshospital var de andre partnere VIFU – Videnscenter for Fødevareudvikling samt supersmageren Lisbeth Ankersen fra InnovaConsult, som stod for at lave sensoriske test på prototyperne samt designe smagstestene til patienterne:

Virksomheden ToftCare har fået økonomisk støtte fra Future Food Innovation til udvikling af produkterne.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Nyhedsbrev

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Aarstidernes bundlinje mistede 25 millioner

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Kantinemad var skyld i næsten 50 sygemeldinger

Nyt firma satser på alkoholfri drikkevarer

Kro har succes med at servere buffet med rester

Ilden intensiverer kødkrigen og rykker vestpå

Klein klar: Flammen har fundet sin nye direktør

Han skal være med til at sætte fart på ekspansion

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

OK Plus skal stadig have convenience fra Reitan

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

Send til en kollega

0.136