23948sdkhjf

Cateringbranchen opruster med ny forening

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie
Gennem flere måneder har der blandt en række cateringvirksomheder været arbejdet hårdt på at skabe en ny forening, som favner cateringvirksomheder og lignende virksomheder, som leverer mad ud af huset.

Det er nu lykkedes. Foreningen Danske Frokost- og Cateringleverandører er netop etableret med en seks mand stor bestyrelse, og 26. marts er knap 150 af landets cateringvirksomheder inviteret til det første informationsmøde på Madværkstedet i København.

- Vi tror på, at vi som ny forening kan være med til at skabe et løft for hele branchen. Det handler både om, at vi får en organisation, som kan levere brancherelevant rådgivning og støtte, og om, at vi som forening står stærkere i det fødevarepolitiske spil, siger Thomas Tranberg, formand for Danske Frokost- og Cateringleverandører.

Han er til daglig indehaver af Smagssans A/S, der med sine 22 medarbejdere har leveret catering i Storkøbenhavn i snart 40 år.

Standardisering
For den nye forening står oprydning og standardisering højt på dagsordenen. I dag er det stort set muligt for enhver, som ønsker at sælge mad ud af huset, at gå i gang. Som kunde har man ingen jordisk chance for at vide, om man handler med et professionelt køkken med dygtige kokke, eller om det er autodidakte. påpeger den nye forening.

- Der skal naturligvis være plads til alle, men vi kan styrke vores branche ved at få skabt en certificering og et kvalitetsstempel. Det er vores ambition, at man som medlem af den nye forening skal tilegne sig en certificering, som vi udvikler, ligesom man skal være villig til at levere offentliggjorte regnskaber, så kunderne kan se den virksomhed, som de handler med, siger Thomas Tranberg.

Han er ikke i tvivl om, at det er det rette skridt at blive en forening under paraplyorganisationen FødevareDanmark, som i forvejen har over 700 små og mellemstore fødevarevirksomheder som medlemmer.

- FødevareDanmarks agenda flugter fuldstændig med vores. De arbejder målrettet for at skabe så gode rammer som muligt for fødevarevirksomheder i SMV-segmentet. Samtidig har de et set up, som gør, at vi kan tilbyde vores medlemmer juridisk bistand, fødevaresikkerhed og hjælp til eksempelvis markedsføring og udvikling af forretningen, siger Thomas Tranberg.

Tilsvarende er man i FødevareDanmark glade for at få en ny forening med på holdet.

- Vi er overbeviste om, at vi kan være med til at styrke cateringbranchen, og samtidig bliver FødevareDanmark kun stærkere af, at vi får endnu en organisation under os, siger Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.132