23948sdkhjf

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Danske kalveproducenter vil gøre op med, at rødt kød ikke også kan være bæredygtigt. Producenterne gav i sidste uge grønt lys til igangsættelse af et ambitiøst certificeringsprogram for deres kalve. Dermed tager Danish Crowns 170 kalveproducenter første skridt på rejsen mod en mere bæredygtig fremtid, konstaterer Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi oplever, at vores andelshavere gerne vil gå klimavejen og tage ansvar for, at deres produktion sker så klimavenligt som muligt. Derfor ser vi dette som en mulighed for at tage "Dansk Kalv" ind en ny fortælling om en produktion, der sker i respekt for dyr og klima, og som vi kan brede ud til kunder og forbrugere, siger Finn Klostermann, direktør for Danish Crown Beef.

I det nye program forpligter alle gårde, der opdrætter kalve, sig til år efter år at mindske udledninger af drivhusgasser, samt en lang række andre krav til dyrevelfærd, medicinforbrug og socialt ansvar. Certificeringen vil koncentrere sig om tre hovedområder: Dyrevelfærd, klima og social ansvarlighed.

Når det gælder dyrevelfærd, fokuseres der på sundhed og medicinforbrug.

På klimaområdet sættes der fokus på blandt andet andelen af danskproduceret foder, fodereffektivitet og standsystemer, og på området for social ansvarlighed gælder det blandt andet ansættelseskontrakter og jobfunktioner.

Danish Crown Beef forventer at kunne præsentere et endeligt program for certificeringen senere på året.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.146