23948sdkhjf

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Danske kalveproducenter vil gøre op med, at rødt kød ikke også kan være bæredygtigt. Producenterne gav i sidste uge grønt lys til igangsættelse af et ambitiøst certificeringsprogram for deres kalve. Dermed tager Danish Crowns 170 kalveproducenter første skridt på rejsen mod en mere bæredygtig fremtid, konstaterer Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi oplever, at vores andelshavere gerne vil gå klimavejen og tage ansvar for, at deres produktion sker så klimavenligt som muligt. Derfor ser vi dette som en mulighed for at tage "Dansk Kalv" ind en ny fortælling om en produktion, der sker i respekt for dyr og klima, og som vi kan brede ud til kunder og forbrugere, siger Finn Klostermann, direktør for Danish Crown Beef.

I det nye program forpligter alle gårde, der opdrætter kalve, sig til år efter år at mindske udledninger af drivhusgasser, samt en lang række andre krav til dyrevelfærd, medicinforbrug og socialt ansvar. Certificeringen vil koncentrere sig om tre hovedområder: Dyrevelfærd, klima og social ansvarlighed.

Når det gælder dyrevelfærd, fokuseres der på sundhed og medicinforbrug.

På klimaområdet sættes der fokus på blandt andet andelen af danskproduceret foder, fodereffektivitet og standsystemer, og på området for social ansvarlighed gælder det blandt andet ansættelseskontrakter og jobfunktioner.

Danish Crown Beef forventer at kunne præsentere et endeligt program for certificeringen senere på året.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

Ny ejer vil lave smørrebrød med vingesus

Restaurant er nu børnefri

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Nyhedsbrev

4.719 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Medejer købt ud af madservicefirma

Se listen: Cateringkæmpe med stort millionoverskud

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Minister lover lov mod udnyttelse af udenlandske kokke

Det skal være slut for firmaer at hyre folk igen via beløbsordning, hvis de er taget i snyd, mener minister

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Restauranter: Flere konkurser og flere beskæftigede

Julefrokost: 30 gæster blev brændt af

Venø Seafood vil udvide for otte millioner

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Horesta støtter karantæne ved svindel med kinesiske kokke

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Ny manual giver 60 siders bud på fremtidens emballage

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Glæde og kritik hos Horesta: Lettere adgang til arbejdskraft - men ...

Han tjener millioner på "verdens bedste bøf"

1

Kendt burgerkæde med nyt minus

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Takeaway: Wolt har fart på

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Solina Denmark opruster Foodservice-forretningen

Køkkenventilationsloft med automatisk filtervask - KCW

Nu kæmper 1.000 medlemmer af REFOOD mærket mod madspild

SMV’er om Finanslov: 3 strikes og 1 out

Nyt samarbejde ser på bæredygtig udnyttelse af rejeskaller

Røg i køkkenet!

Spangsberg Chokolade: Det søde logistikliv

Undgå røg i køkkenet!

Oplad din mobil direkte i bordlampen

Åben Ild i professionelle køkkener!

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Med Havegrillen i Køkkenet

Send til en kollega

0.125