23948sdkhjf

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

I storkøkkenet på Aalborg Universitetshospital er de blevet gode til rester. Personalet smider næsten aldrig ud, men er begyndt at spekulere i, hvordan overskydende mad kan indgå i nye retter.

Læs også: Nu er 800 spisesteder med i Refood

Siden 2014 er rester blevet tænkt smartere, og det har betydet en kraftig reduktion i den mængde mad, der ryger i skraldespanden, fortæller Pernille Nørbak.

- Dengang var der nogle sengeafsnit, som var helt oppe og have et madspild på 50 procent, husker Pernille Nørbak.

Hun og 120 ansatte laver mad til sygehusene i Aalborg, Farsø og Hobro. For at komme madspildet til livs er bestillingsproceduren blevet ændret, menuen er blevet slanket, og personalet kan købe overskudsmad hjem til privaten. Og så er de blevet gode til at bruge, det de har, skriver mediet.

- Kan vi bruge noget af det, vi har til overs i vores grøntproduktion til at lave en pesto eller noget andet, så gør vi det, forklarer Pernille Nørbak, cheføkonoma på Aalborg Universitetshospital til TV2 Nord.

Indsatsen mod madspild er led i et initiativ, hvor Region Nordjylland forsøger at mindske udledningen af CO2 fra deres institutioner. 

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.133