23948sdkhjf

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Madleverandørerne skal leve op til en stribe standarder,

Rugbrødsmadder med leverpostej og andre klassikere fra madpakken bliver i højere grad skiftet ud med frokostordninger i de aarhusianske daginstitutioner.

Hvert andet år er der en ny afstemning blandt forældrene i dagsinstitutionerne, hvor der i 2019 er 83 procent, der har tilmeldt sig, hvilket er rekordmange. Til sammenligning var tallet 64 procent i 2013.

I Lystrup er man en del af statistikken.

- Vi vil gerne give børnene nogle muligheder for fællesskab om spisningen. Det giver læring, og børnene kan blive udfordret på deres madvaner, fortæller næstformand i bestyrelsen for Lystrup Dagtilbud Kim Vogel til TV2 Østjylland.

Ordningen i Børnehuset Hurlumhejhuset indebærer et enkelt måltid om dagen, hvilket betyder, at forældrene stadig skal smøre en enkelt madpakke.

- Ud af ugens fem dage får vi varm mad én gang om ugen og smør-selv resten af ugen. Børnene er med til at smøre selv og vælge pålæg, hvilket fungerer rigtig godt og giver det her varierede tilbud, så de prøver noget forskelligt, fortæller pædagogisk leder i Hurlumhejhuset Kirsten Vestergaard.

Ud over en varieret kost giver ordningen også en fælles kultur og dialog om måltidet for de 0-6 årige og pædagogerne i institutionen.

- Vi prioriterer den her dialog om madens smag og udseende. Det er en vigtig del af vores hverdag, fortæller Kirsten Vestergaard.

Også blandt politikerne i kommunen er der begejstring for frokostordningen og udviklingen.

- Jeg er rigtig glad for, at den udvikling fortsætter. Det, tror jeg, er et udtryk for, at madordningerne bliver bedre, fortæller rådmand i Børn og Unge i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF).

Suppe og kødfrie dage
Men disse madordninger er ikke helt uden vanskeligheder og omkostninger.

- Pengene er små, så der er rigtig meget suppekost og kødfrie dage for at få økonomien til at hænge sammen. Der kan også være nogle individuelle hensyn, der kan være svære at tage i en fælles madordning, fortæller han.

Thomas Medom håber, at alle daginstitutioner efterhånden vil stemme ja til frokostordningerne.

- Det er vi kommet i mål med på ældreområdet her i Aarhus, og det må også være det langsigtede mål, at vi kan tilbyde det til alle børn, fortæller han.

Madleverandørerne skal også leve op til en masse standarder, hvor flere daginstitutioner inviterer firmaer ud for at se nærmere på de enkelte tilbud.

I Lystrup Dagtilbud har man i en seks ugers periode givet alle daginstitutionerne mulighed for at prøve en frokostordning helt gratis.

- Vi har oplyst forældrene så meget som muligt om, hvad en frokostordning egentlig indebærer. Det betyder også meget for personalet at kunne se, hvad det er for noget arbejde, der skal til, fortæller Kim Vogel.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
1

Milliontyveri: Michelin-restaurant lænset for dyre vine

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Frokostkantine har fået olympisk guldstrejf

Esbjerg Street Food klar med åbningsdag

Se videoen: Burgerkæde præsenterer muggen burger i ny reklame

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Nyhedsbrev

4.762 modtager nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Restaurant mistede sin Michelinstjerne efter 23 år

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

Kommune tilbød alt for billige ostemadder

Efter voldsom shitstorm: Nye forpagtere skabte hurtigt overskud

Streetfood rykker ind i østjysk posthus

Pizzeria tilbyder også mormormad

Lokal slagter lander aftale med Coop

Kantiner og køkkener skal hædres igen

Dansk fastfoodkæde 13-doblede overskuddet

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Nyt blodrødt regnskab fra Letz Sushi

Randers Street Food forsinket igen

McDonald's sælger for milliarder ved at levere lige til døren

Jensens Bøfhus lancerer samtalekort

Vegansk: Gorm's pizzakæde bliver osteproducent

Madhus lukket efter tre måneder

Værtspar solgte ud efter 42 år på kro

Mexicansk kæde er lukket

Forpagtere konkurs efter 30 år

Restaurant er nu børnefri

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Se alle Medlemmernes egne nyheder

API muliggør udveksling af informationer mellem systemer

Sådan får dine kasserede tekstiler ny nytteværdi

Kan dit køkken noget særligt?

Fremtidens brugere skal kende GS1

Besøg os på Cateringmesse Nord den 26. feb.

Med få skridt kan du gøre en forskel

Forbilleder til fremtidens køkkener

Sammen mod toppen - Et portræt af kokkelandsholdet

JEROS på Euroshop 2020

Genanvendeligt designgulv i endnu flottere udgave

Fokus på madaffald fra Oslo til Frederikshavn

Datamarked opkøber dit gamle elektronik

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Cateringmesse Nord og Øst

JEROS A/S stolt sponsor for SKILLS 2020

GS1-nyhed: Miljøbilleder

Trådløs Sikkerhed

Danish Cloud Community melder sig ind i SMVdanmark  

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab

Luftrensning fra Restauranter

Luftrensning fra Restauranter

Rebild Kommune mindsker madspild med Dankost Pro

GTS: Sådan accelererer vi dansk innovation

Send til en kollega

0.197