23948sdkhjf

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Madleverandørerne skal leve op til en stribe standarder,

Rugbrødsmadder med leverpostej og andre klassikere fra madpakken bliver i højere grad skiftet ud med frokostordninger i de aarhusianske daginstitutioner.

Hvert andet år er der en ny afstemning blandt forældrene i dagsinstitutionerne, hvor der i 2019 er 83 procent, der har tilmeldt sig, hvilket er rekordmange. Til sammenligning var tallet 64 procent i 2013.

I Lystrup er man en del af statistikken.

- Vi vil gerne give børnene nogle muligheder for fællesskab om spisningen. Det giver læring, og børnene kan blive udfordret på deres madvaner, fortæller næstformand i bestyrelsen for Lystrup Dagtilbud Kim Vogel til TV2 Østjylland.

Ordningen i Børnehuset Hurlumhejhuset indebærer et enkelt måltid om dagen, hvilket betyder, at forældrene stadig skal smøre en enkelt madpakke.

- Ud af ugens fem dage får vi varm mad én gang om ugen og smør-selv resten af ugen. Børnene er med til at smøre selv og vælge pålæg, hvilket fungerer rigtig godt og giver det her varierede tilbud, så de prøver noget forskelligt, fortæller pædagogisk leder i Hurlumhejhuset Kirsten Vestergaard.

Ud over en varieret kost giver ordningen også en fælles kultur og dialog om måltidet for de 0-6 årige og pædagogerne i institutionen.

- Vi prioriterer den her dialog om madens smag og udseende. Det er en vigtig del af vores hverdag, fortæller Kirsten Vestergaard.

Også blandt politikerne i kommunen er der begejstring for frokostordningen og udviklingen.

- Jeg er rigtig glad for, at den udvikling fortsætter. Det, tror jeg, er et udtryk for, at madordningerne bliver bedre, fortæller rådmand i Børn og Unge i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF).

Suppe og kødfrie dage
Men disse madordninger er ikke helt uden vanskeligheder og omkostninger.

- Pengene er små, så der er rigtig meget suppekost og kødfrie dage for at få økonomien til at hænge sammen. Der kan også være nogle individuelle hensyn, der kan være svære at tage i en fælles madordning, fortæller han.

Thomas Medom håber, at alle daginstitutioner efterhånden vil stemme ja til frokostordningerne.

- Det er vi kommet i mål med på ældreområdet her i Aarhus, og det må også være det langsigtede mål, at vi kan tilbyde det til alle børn, fortæller han.

Madleverandørerne skal også leve op til en masse standarder, hvor flere daginstitutioner inviterer firmaer ud for at se nærmere på de enkelte tilbud.

I Lystrup Dagtilbud har man i en seks ugers periode givet alle daginstitutionerne mulighed for at prøve en frokostordning helt gratis.

- Vi har oplyst forældrene så meget som muligt om, hvad en frokostordning egentlig indebærer. Det betyder også meget for personalet at kunne se, hvad det er for noget arbejde, der skal til, fortæller Kim Vogel.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Nyhedsbrev

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Aarstidernes bundlinje mistede 25 millioner

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Kantinemad var skyld i næsten 50 sygemeldinger

Nyt firma satser på alkoholfri drikkevarer

Kro har succes med at servere buffet med rester

Ilden intensiverer kødkrigen og rykker vestpå

Klein klar: Flammen har fundet sin nye direktør

Han skal være med til at sætte fart på ekspansion

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

OK Plus skal stadig have convenience fra Reitan

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

Send til en kollega

0.176