23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Ekstra fokus på hygiejne, vildledende markedsføring og kræftfremkaldende stoffer

I løbet af i år gennemfører Fødevarestyrelsen 18 kontrolkampagner som skal sikre, at de danske forbrugere fortsat kan have stor tiltro til supermarkeder, cafeer og andre fødevarevirksomheder.

Der bliver blandt andet ekstra fokus på hygiejne, vildledende markedsføring og kræftfremkaldende stoffer - eksempelvis med spørgsmål som:

- Lover restaurantens menukort mere, end det kan holde?
- Har den mobile kaffesælger på legepladsen mulighed for at få vasket hænder?

- Som forbrugere skal vi kunne stole på, at virksomhederne ikke vildleder, og at de har styr på hygiejnen og fødevaresikkerheden. Derfor er det vigtigt, at Fødevarestyrelsen hvert år udvælger en række områder til ekstra grundig kontrol, så vi kommer hele vejen rundt. Det er med til at sikre, at forbrugerne kan have ro i maven, når de lægger varer i indkøbskurven eller vælger fra menukortet, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Gadesælgere udvalgt
I år er mobile gadesælgere valgt ud til en kontrolkampagne. Den virksomhedstype er i stigning, og derfor har Fødevarestyrelsen brug for at kontrollere, om de er registreret og følger regler om blandt andet hygiejne og sporbarhed af fødevarer.

Vildledning i restauranterne er valgt ud for at sætte fokus på, om de råvarer, der fremgår af menukortet, nu også er dem, der serveres.

Salgstekster og slogans på dagligvarer er også i fokus, fordi tidligere kampagner har vist, at en stor del af virksomhederne har svært ved at følge reglerne.

Fødevarestyrelsen besøger årligt omkring 50.000 fødevarevirksomheder i den almindelige smileykontrol. Derudover gennemfører styrelsen hvert år kampagner på områder, hvor der kan være brug for en ekstra indsats.

Læs mere om de 18 kampagner her: Kontrol

Fødevarestyrelsen laver i alt cirka 4.500 kontrolbesøg i forbindelse med kampagnerne og giver vejledning over telefonen til flere end 2.000 virksomheder.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Casper Christensen satser på måltidskasser

Nyhedsbrev

Ny ejer måske på vej til Domino's

Online Avis Arkiv

Restaurantkæde køber hotel midt i København

Ældremaden hitter i Randers

Just Eat vokser voldsomt: 221 millioner ordrer på et år

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde

Se billederne: Cateringbranchen i hopla

5.000 gæster ville se på mulighederne

Erfarne cateringfolk har overtaget Hotel Møen

Retssag: Cafékæde tabte navnestrid

Ny portal vil hjælpe amatørkokke med at sælge delemad

Nordjysk cateringmesse får økologisk univers

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

Makkerpar overtager to spisesteder

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Send til en kollega

0.148