23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

Ekstra fokus på hygiejne, vildledende markedsføring og kræftfremkaldende stoffer

I løbet af i år gennemfører Fødevarestyrelsen 18 kontrolkampagner som skal sikre, at de danske forbrugere fortsat kan have stor tiltro til supermarkeder, cafeer og andre fødevarevirksomheder.

Der bliver blandt andet ekstra fokus på hygiejne, vildledende markedsføring og kræftfremkaldende stoffer - eksempelvis med spørgsmål som:

- Lover restaurantens menukort mere, end det kan holde?
- Har den mobile kaffesælger på legepladsen mulighed for at få vasket hænder?

- Som forbrugere skal vi kunne stole på, at virksomhederne ikke vildleder, og at de har styr på hygiejnen og fødevaresikkerheden. Derfor er det vigtigt, at Fødevarestyrelsen hvert år udvælger en række områder til ekstra grundig kontrol, så vi kommer hele vejen rundt. Det er med til at sikre, at forbrugerne kan have ro i maven, når de lægger varer i indkøbskurven eller vælger fra menukortet, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Gadesælgere udvalgt
I år er mobile gadesælgere valgt ud til en kontrolkampagne. Den virksomhedstype er i stigning, og derfor har Fødevarestyrelsen brug for at kontrollere, om de er registreret og følger regler om blandt andet hygiejne og sporbarhed af fødevarer.

Vildledning i restauranterne er valgt ud for at sætte fokus på, om de råvarer, der fremgår af menukortet, nu også er dem, der serveres.

Salgstekster og slogans på dagligvarer er også i fokus, fordi tidligere kampagner har vist, at en stor del af virksomhederne har svært ved at følge reglerne.

Fødevarestyrelsen besøger årligt omkring 50.000 fødevarevirksomheder i den almindelige smileykontrol. Derudover gennemfører styrelsen hvert år kampagner på områder, hvor der kan være brug for en ekstra indsats.

Læs mere om de 18 kampagner her: Kontrol

Fødevarestyrelsen laver i alt cirka 4.500 kontrolbesøg i forbindelse med kampagnerne og giver vejledning over telefonen til flere end 2.000 virksomheder.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Nyhedsbrev

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdeb...

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

Send til en kollega

0.131