23948sdkhjf

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde

Som tidligere ansat hos nogle af landets store fødevareproducenter har han selv solgt masser af varer til AB Catering, og nu er han ny direktør for den landsdækkende cateringgrossist, der leverer store mængder mad til kantiner, storkøkkener og restauranter.

Peter Guldager var derfor i høj grad på hjemmebane, da han onsdag deltog i AB Catering og BC Caterings store messe i Gigantium i Aalborg, hvor 138 af grossisternes leverandører mødte tusindvis af køkkenfolk.

Direktøren var blandt meget andet med til at synge fødselsdagssang for Det Økologiske Spisemærke, der fylder 10 år i år, og som blev hædret i messens særlige Økosalon. Netop økologi er naturligvis en af de trends, som også i høj grad er i fokus hos AB Catering.

- Hvis jeg skal nævne nogle meget tydelige trends, så er det økologi, dyrevelfærd og lokale varer. Vegetar- og veganerprodukter er også på vej frem; vi kan godt se, at der sker noget dér - men de kommer jo fra et lavt udgangspunkt. Hvis man går fra én til to, så har man også fordoblet salget, sagde Peter Guldager til Food Supply.

Han havde ikke umiddelbart noget bud på, hvor stor en andel af varerne hos AB Catering der er veganske eller vegetariske. Men antallet vil helt sikkert være større på næste års udgave af Cateringmesse Nord, konstaterede han.

Samarbejde
Direktøren pegede på, at når de nye trends bliver bredt ud i landets professionelle køkkener, handler det i høj grad om et samarbejde mellem treenigheden af leverandører, grossist og slutbrugere i køkkenerne.

- Vi skal hjælpe hinanden. Hos AB Catering vil vi selvfølgelig gerne sælge det, som kunderne vil have, og vi skal være på forkant. Hvad angår for eksempel økologi, så er det jo ikke enten-eller, men både-og. Vi giver kunderne valget mellem økologi og ikke-økologi - og vil de have et produkt i en økologisk version, så prøver vi at skaffe det, fastslog Peter Guldager.

Han har været direktør for AB Catering i cirka to måneder og har en fortid hos blandt andre Arla og Tulip - hos sidstnævnte med ansvar for foodservice og derfor med stor erfaring i at handle med AB Catering.

- Nu er jeg så kommet over på den anden side af bordet og har fået erfaring med to af de tre ben i treenigheden. Jeg tror ikke, at jeg nogensinde får det tredje ben med som ansat ude i et køkken, skæmtede han.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Nyhedsbrev

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdeb...

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

Send til en kollega

0.124