23948sdkhjf

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

| Af Camilla Gammelgaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Iværksætter er begyndt i Jylland, men vil brede sig

Ricky Thygesen har været iværksætter, siden han var 23 år. Dengang brugte han sin uddannelse som maskintekniker og lavede tankanlæg til blandt andre Arla med en skolekammerat i deres firma Beritech.

Siden har han solgt sin andel af firmaet, der voksede sig stort med 25 ansatte, og begyndte at arbejde som konsulent for andre virksomheder. En periode blev han ansat som direktør i en større it-virksomhed, men i dag er han vendt tilbage til det, der virkelig driver ham. Iværksætteri.

- Man lever både livet i bølgedale og på bølgetoppe som iværksætter. Det skal forstås på den måde, at man kan være helt nede og tænke, det hele er noget lort, sekundet efter kan man være helt oppe at ringe, fordi en kunde er vendt tilbage. Man kan virkelig mærke, man lever.

- Det udvikler sig til et drug. Man kan ikke undvære det, og man skal have noget mere. Man får lov at mærke succesen. Da jeg var ansat et andet sted, så var der et high five, hvis der skete noget godt. Der er en helt anden entusiasme, når man er selvstændig, siger han.

Sammen med Søren Møller har Ricky Thygesen kastet sig ud i et nyt eventyr med takeaway-appen Waiteer, hvor brugerne kan bestille mad ud af huset fra cafeer og restauranter. Konceptet kom på plads for små to år siden.

- Det er en app, hvor man kan bestille bedre takeaway. Altså takeaway, hvor der er gjort lidt ekstra ud af det. Gode råvarer og et godt håndværk. Det er fra dem, der går op i at lave det ekstra lækkert. Der er nogle, som bruger begrebet "ærlig mad", forklarer Ricky Thygesen.

Han er overbevist om, der er et behov for flere alternativer til den usunde og klassiske takeaway.

- Vi får allesammen mere og mere travlt. Vi vil gerne flere og flere ting, så udviklingen går hen mod, at vi gerne vil have noget nemt. Samtidig er vi blevet mere bevidste om, at vi skal spise ordentlig mad og sund mad. Så derfor tror jeg, at Waiteer har succes, for der kombinerer vi det med takeaway, siger han.

Taxi og cykelbude

På nuværende tidspunkt er der cirka 40 madsteder på appen i Aalborg, og det er alt fra Caspars til We Do Burgers, We Feat og Mortens Kro.

En udfordring, der relativt hurtigt meldte sig på banen for makkerparret, var udbringningen. Det skulle ikke blive dyrt for brugerne, men omkostningerne skulle stadig holdes inden for en vis grænse, hvis der skulle kunne laves et overskud. Derfor samarbejder Waiteer med Dantaxi, der leverer maden. Som noget helt nyt har virksomheden nu desuden ansat tre cykelbude.

Aalborgenserne var de første, der fik lov at benytte Waiteer, og den er blevet taget rigtig godt imod. Flere og flere restauranter og cafeer melder sig klar, og antallet af bestillinger fra brugere vokser dag for dag. Derfor er Aalborg-virksomheden i gang med at udvide til Aarhus, og planen er, at hele Norden skal kunne bruge appen i fremtiden.

- Vi går efter Danmark, Norge og Sverige, og det er det, vi vil kalde vores hjemmemarked. Så i første omgang er det Aalborg og Aarhus. Derefter Odense, København og provinsbyerne, og så Sverige og Norge, siger Ricky Thygesen.

- Vi håber, at Waiteer begynder at lave overskud sidst på året. Det tager tid og kræver penge, og derfor har vi også mange investorer inde over. Vi er i tæt dialog med investorer fra både Aarhus og København, fortæller han.

I fremtiden vil udvalget af mad på appen også blive større. Waiteer vil nemlig fremadrettet satse på både takeaway og færdigretter, der er nemme lige at varme.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Nyhedsbrev

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdeb...

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

Send til en kollega

0.124