23948sdkhjf

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Efterspørgslen på økologiske produkter ser ud til fortsat at stige. Det er en af hovedkonklusionerne i det nyeste Food Service Indeks fra analysevirksomheden 4B Research i Aalborg.

Indekset omfatter besvarelser fra 900 slutbrugere årligt.

4B Research har blandt andet spurgt respondenterne i kantiner, storkøkkener, hoteller og kursus-/konferencecentre om, hvor meget køkkenerne forventer at deres forbrug af økologiske produkter vil stige de kommende 3 og 12 måneder. 29 procent af kunderne forventer, at deres køb af økologiske produkter vil stige de kommende tre måneder.

Desuden ser det ud til, at veganer- og vegetarbølgen har bidt sig godt fast hos de professionelle køkkener også. Fem procent vil øge udbuddet af veganerretter de kommende tre måneder og hele 20 procent vil øge udbuddet af vegetarretter.

- Det er meget symptomatisk for udviklingen i branchen, at den følger de trends, der er i markedet. Det er helt naturligt, at brugerne og kunderne efterspørger både økologi og veganer- og vegetarretter, konstaterer Dennis Blome, direktør i 4B Research og ekspert i forbrugeradfærd.

- Såvel kantiner som offentlige storkøkkener bliver nødt til at tilpasse sig det, brugerne efterspørger. Den tid hvor ”kantinemutter” eller økonomaen i det offentlige køkken satte menuen uden at lytte til brugerne, er forbi, tilføjer han.

Dennis Blome peger på, at det under alle omstændigheder er bemærkelsesværdigt, at landets kantiner forventer at øge udbuddet af vegetarretter med hele 35 procent de kommende tre måneder.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Domino's Danmark er solgt: Pizzeriaerne vil genåbne

2. marts gik Domino's Pizza i Danmark konkurs. Men selskabet er solgt, og pizzakæden vil blive drevet videre

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Kokkenes Køkken lander ny kantineaftale

Restauranter går til kamp mod støjproblemer

Nyhedsbrev

Hungry.dk satser på hurtigt at overhale Just Eat

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Aarstidernes bundlinje mistede 25 millioner

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Kantinemad var skyld i næsten 50 sygemeldinger

Nyt firma satser på alkoholfri drikkevarer

Kro har succes med at servere buffet med rester

Ilden intensiverer kødkrigen og rykker vestpå

Klein klar: Flammen har fundet sin nye direktør

Han skal være med til at sætte fart på ekspansion

Analyse: Restauratører skovler millioner ind

De 408 største selskaber i restaurationsbranchen under lup

OK Plus skal stadig have convenience fra Reitan

Personale nyder godt af snack-menu til ældre

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

Send til en kollega

0.13