23948sdkhjf

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

| Af Redaktionen/bda | Tip redaktionen om en historie

Nyborg Kommune har som den eneste kommune på Fyn ansat en kok som leder for den kommunale madservice.

Læs også: Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Betina Gadgaard Carstensen skal stå i spidsen for den kommunale madproduktion med retter, som både kan få smagsløgene aktiveret og mundvandet til at flyde.

Gourmet-uddannet
Hun er uddannet kok fra gourmetrestauranten Falsled Kro, men bruger i dag al sin viden og erfaring på produktion af kommunens ældremad.

Rygtet om de lækre, energifyldte og velsmagende retter og tilbehør har løbet som en steppebrand. Og de ældre kvitterer med at vælge kommunens madservice til.

Der ses nemlig en stigning i antal borgere på 21 procent siden januar 2017.

- Hvorfor skal man have proteindrik hver dag, hvis vi i stedet kan tilbyde noget, som smager bedre og endda kan laves billigere, spørger hun retorisk.

I det velduftende produktionskøkken er en medarbejder i fuld gang med at hælde karamelsovs på vaniljebudding, som er netop et af alternativerne til den kedelige proteindrik.

Læs også: Ældremaden hitter i Randers

En anden medarbejder er i gang med at tilberede den nye opfindelse: en kartoffel, der kan synkes af alle – også selv om man lider af synkebesvær. Særligt den brune kartoffel var et hit som tilbehør til Mortensanden.

- Vi arbejder med en fælles vision om at maden skal smage og dufte og se indbydende ud, så man har lyst til at spise den – også selv om appetitten er dårlig. Og så gør det ikke så meget, hvis det tager lidt længere tid at lave synkevenlige kartofler, panna cotta, frisklavet agurkesalat eller rødkål siger Betina Carstensen.

En kok på hjemmebesøg
Betina Carstensen er også meget lydhør over for de ældres ønsker. Hun hopper gerne i kokkeuniformen og tager på hjemmebesøg, hvis en borger vil fortælle om en særlig egnsret eller en familieopskrift på possekage, der har været overleveret gennem generationer.

Hun har også søsat projektet ”Livretter hele livet”, hvor interviews med ældre har peget på hvilke livretter, de savner på menukortet.

- Det handler om at imødekomme de ældres behov og blive inspireret til nye retter. Selv om man ikke længere selv kan lave mad, så skal man ikke snydes for sine livretter. Appetitten stimuleres også af madens visuelle udtryk, så derfor har vi fx købt træplanker, så vi har mulighed for at servere maden på forskellige måder, slutter Betina Carstensen.

Fakta

  • Betina Gadgaard Carstensen er uddannet kok ved Falsled Kro i 1991 og har i en årrække været i restaurantbranchen, bl.a. et år i Frankrig.
  • Hun er også uddannet ernæringsrådgiver og coach.
Mere om: synkebesvær | Ældremad
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fødevarestyrelsen skruer igen bissen på mod kendte spisesteder i København

Meyers Køkken køber 3.000 frokostkunder

Stor nedgang i antallet af nye spisesteder

Nye leverandører godkendt til madservice efter konkurs

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlig fiskehandler

København styrker sin ambitiøse mad-indsats

Nyhedsbrev

Messe byder på topkokkedyst

Seminar sætter fokus på nye måder at undgå sygdom via fødevarer

Kontrolrapport afslører massivt rod på politianmeldte spisesteder

Fødevaretstyrelsens seneste kontrolbesøg hos XO Burger and Steaks og Café Emma afslører stribevis af problemer. Styrelsen har nu valgt at politianmelde begge spisesteder

Jysk storkøkken i konkurssag

Danmark kræver en milliard kroner fra Just Eat

Flere københavnske spisesteder politianmeldt

Fødevarestyrelsen har politianmeldt fire spisesteder i København. Det sker, efter at styrelsen har konstateret adskillige overtrædelser på fødevarelovgivningen

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Dansk økobageri lander kæmpeaftale med cafékæde

Kokkebrødre vil åbne ny restaurantkæde

Just Eat i sammenskudsgilde: Vil gå sammen med konkurrent

Madmarked i Odense går konkurs og lukker

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Blockchain for fødevarevirksomheder (SMV´er)

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Madaffaldet på Tall Ships Races Aarhus bliver til energi og gødning

Hygiejnisk design kursus - Viden og værktøjer til korrekt design og anvendelse

Gratis GS1 online basiskursus

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Send til en kollega

0.112