23948sdkhjf

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

| Af Redaktionen/bda | Tip redaktionen om en historie

Nyborg Kommune har som den eneste kommune på Fyn ansat en kok som leder for den kommunale madservice.

Læs også: Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Betina Gadgaard Carstensen skal stå i spidsen for den kommunale madproduktion med retter, som både kan få smagsløgene aktiveret og mundvandet til at flyde.

Gourmet-uddannet
Hun er uddannet kok fra gourmetrestauranten Falsled Kro, men bruger i dag al sin viden og erfaring på produktion af kommunens ældremad.

Rygtet om de lækre, energifyldte og velsmagende retter og tilbehør har løbet som en steppebrand. Og de ældre kvitterer med at vælge kommunens madservice til.

Der ses nemlig en stigning i antal borgere på 21 procent siden januar 2017.

- Hvorfor skal man have proteindrik hver dag, hvis vi i stedet kan tilbyde noget, som smager bedre og endda kan laves billigere, spørger hun retorisk.

I det velduftende produktionskøkken er en medarbejder i fuld gang med at hælde karamelsovs på vaniljebudding, som er netop et af alternativerne til den kedelige proteindrik.

En anden medarbejder er i gang med at tilberede den nye opfindelse: en kartoffel, der kan synkes af alle – også selv om man lider af synkebesvær. Særligt den brune kartoffel var et hit som tilbehør til Mortensanden.

- Vi arbejder med en fælles vision om at maden skal smage og dufte og se indbydende ud, så man har lyst til at spise den – også selv om appetitten er dårlig. Og så gør det ikke så meget, hvis det tager lidt længere tid at lave synkevenlige kartofler, panna cotta, frisklavet agurkesalat eller rødkål siger Betina Carstensen.

En kok på hjemmebesøg
Betina Carstensen er også meget lydhør over for de ældres ønsker. Hun hopper gerne i kokkeuniformen og tager på hjemmebesøg, hvis en borger vil fortælle om en særlig egnsret eller en familieopskrift på possekage, der har været overleveret gennem generationer.

Hun har også søsat projektet ”Livretter hele livet”, hvor interviews med ældre har peget på hvilke livretter, de savner på menukortet.

- Det handler om at imødekomme de ældres behov og blive inspireret til nye retter. Selv om man ikke længere selv kan lave mad, så skal man ikke snydes for sine livretter. Appetitten stimuleres også af madens visuelle udtryk, så derfor har vi fx købt træplanker, så vi har mulighed for at servere maden på forskellige måder, slutter Betina Carstensen.

Fakta

  • Betina Gadgaard Carstensen er uddannet kok ved Falsled Kro i 1991 og har i en årrække været i restaurantbranchen, bl.a. et år i Frankrig.
  • Hun er også uddannet ernæringsrådgiver og coach.
Mere om: synkebesvær | Ældremad
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Nyhedsbrev

"Undren": Cateringfirma skifter navn

Online Avis Arkiv

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

1

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Kendt Aalborg-restaurant lukker

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

Kantineændring: Nu må medarbejderne ikke mere lade kaffekopperne stå

Ny restaurant: Her kan man spise i en trægynge

Feriepark klar med bæredygtig naturrestaurant

Planteslagteri udfordrer kødindustrien

Catering-firma åbner restaurant i København

Brødrene Price overtager Blomsterbergs konditori

Jysk café har fundet en cateringniche

Fynske restauranter vil lokke gastroturister til

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Makkerpar overtager to spisesteder

Aarhus løb med titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Just Eat begyndte året med rekord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Udnytter din virksomhed fordelene ved frihandel?

Forstærkning til vores CC Gulves projektlederteam

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Efteruddannelse - find vej gennem junglen

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Send til en kollega

0.132