23948sdkhjf

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Også billig madordning til ansatte var indstillet

Region Nordjyllands Klimapris 2018 er blevet tildelt køkkenet ved Aalborg Universitetshospital, Thisted, for dets mangeårige og ambitiøse indsats for at fremme økologi og bæredygtighed.

Klimaprisen uddeles en gang årligt til en afdeling eller institution under Region Nordjylland. Formanden for regionens klima- og miljøudvalg, Mads Thomsen, overrakte prisen ved et arrangement i kantinen på sygehuset i Thisted.

Køkkenet ved Aalborg Universitetshospital, Thisted, modtager prisen for blandt andet at have arbejdet med at opnå økologisk spisemærke i sølv, som gives til køkkener, hvor mere end 60 procent af råvarerne er økologiske, og for at være nomineret til Landbrug og Fødevarers pris “Økologiske køkkenroser”.

- Her i køkkenet begyndte i at fokusere på gode råvarer allerede for cirka 30 år siden. De skulle være fra de nære markeder, og økologisk producerede varer har nydt fremme gennem alle årene. Så I kan med stolthed sige, at I har bidraget til et bedre miljø, både ude i landskabet, og også med et godt madmiljø her på stedet. Og jeg håber, at I vil fortsætte i det gode spor mange år fremad, sagde Mads Thomsen ved prisoverrækkelsen.

Højere kvalitet

Økonoma og afsnitsleder i køkkenet Marian Bloch Larsen modtog prisen på vegne af køkkenet, og hun er stolt:

- Det betyder meget, at der i regionen er nogen, der har øje for og påskønner, hvad vi gør her i Thisted, for der er brug for mere synlighed om økologi. Og inden for økologi og bæredygtighed er der altid et nyt tema at tage fat på, så man er aldrig helt i mål, og her er sådan en pris med til at stimulere lysten til at fortsætte arbejdet, konstaterer hun.

For Marian Bloch Larsen er økologi og bæredygtighed dog ikke kun et spørgsmål om at gøre noget godt for miljøet – det er også med til at sikre en højere kvalitet af de måltider, som hospitalet tilbyder patienterne.

- Maden bidrager til den gode patientoplevelse, og vi kan mærke på især de pårørende, at det faktisk betyder noget, at vi har en holdning til de råvarer, vi bruger. På samme måde som vi skal have høj kvalitet i vores behandling af patienterne, gælder det også for den mad, vi serverer for dem. Og kan vi skabe en bedre kost til patienten i dag samtidig med, at vi sikrer et bedre miljø til os alle sammen i morgen, er det det bedste, vi kan ønske, siger hun.

Også kantinerne ved en række af Aalborg Universitetshospitals afdelinger var indstillet til prisen - for at indføre en Too Good To Go-ordning for personalet. Ordningen betyder, at de ansatte hver dag i tidsrummet 13.35–13.50 kan fylde en madboks med det overskydende buffetmad, der ikke er blevet solgt i åbningstiden.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyhedsbrev

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Online Avis Arkiv

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Send til en kollega

0.142