23948sdkhjf

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Også billig madordning til ansatte var indstillet

Region Nordjyllands Klimapris 2018 er blevet tildelt køkkenet ved Aalborg Universitetshospital, Thisted, for dets mangeårige og ambitiøse indsats for at fremme økologi og bæredygtighed.

Klimaprisen uddeles en gang årligt til en afdeling eller institution under Region Nordjylland. Formanden for regionens klima- og miljøudvalg, Mads Thomsen, overrakte prisen ved et arrangement i kantinen på sygehuset i Thisted.

Køkkenet ved Aalborg Universitetshospital, Thisted, modtager prisen for blandt andet at have arbejdet med at opnå økologisk spisemærke i sølv, som gives til køkkener, hvor mere end 60 procent af råvarerne er økologiske, og for at være nomineret til Landbrug og Fødevarers pris “Økologiske køkkenroser”.

- Her i køkkenet begyndte i at fokusere på gode råvarer allerede for cirka 30 år siden. De skulle være fra de nære markeder, og økologisk producerede varer har nydt fremme gennem alle årene. Så I kan med stolthed sige, at I har bidraget til et bedre miljø, både ude i landskabet, og også med et godt madmiljø her på stedet. Og jeg håber, at I vil fortsætte i det gode spor mange år fremad, sagde Mads Thomsen ved prisoverrækkelsen.

Højere kvalitet

Økonoma og afsnitsleder i køkkenet Marian Bloch Larsen modtog prisen på vegne af køkkenet, og hun er stolt:

- Det betyder meget, at der i regionen er nogen, der har øje for og påskønner, hvad vi gør her i Thisted, for der er brug for mere synlighed om økologi. Og inden for økologi og bæredygtighed er der altid et nyt tema at tage fat på, så man er aldrig helt i mål, og her er sådan en pris med til at stimulere lysten til at fortsætte arbejdet, konstaterer hun.

For Marian Bloch Larsen er økologi og bæredygtighed dog ikke kun et spørgsmål om at gøre noget godt for miljøet – det er også med til at sikre en højere kvalitet af de måltider, som hospitalet tilbyder patienterne.

- Maden bidrager til den gode patientoplevelse, og vi kan mærke på især de pårørende, at det faktisk betyder noget, at vi har en holdning til de råvarer, vi bruger. På samme måde som vi skal have høj kvalitet i vores behandling af patienterne, gælder det også for den mad, vi serverer for dem. Og kan vi skabe en bedre kost til patienten i dag samtidig med, at vi sikrer et bedre miljø til os alle sammen i morgen, er det det bedste, vi kan ønske, siger hun.

Også kantinerne ved en række af Aalborg Universitetshospitals afdelinger var indstillet til prisen - for at indføre en Too Good To Go-ordning for personalet. Ordningen betyder, at de ansatte hver dag i tidsrummet 13.35–13.50 kan fylde en madboks med det overskydende buffetmad, der ikke er blevet solgt i åbningstiden.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Nyhedsbrev

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Dansk fastfoodkæde tjener igen penge

Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Joe & The Juice rundede milliarden - men nye juicebarer medførte millionunderskud

Video-snak: Too Good To Go taler om teknologi

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene

Kantinevirksomhed opruster med nye chefprofiler

Seminar: Sådan måler man madspild

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - o...

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Send til en kollega

0.229