23948sdkhjf

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Fødevareproducenten Hanegal med fabrik i Haderslev kom ud af regnskabsåret 2017/18 med et overskud på knap 1,2 milllioner kroner. Det er næsten en halvering fra året får. hvor der var et plus på over 2 millioner, men ledelsen er alligevel tilfreds:

Den primære årsag til det forringede resultat er således, at der har været meromkostninger til sikring af den fremtidige vækst og indtjening. Det omfatter blandt andet investeringer i organisation, produktudvikling, optimering og automatisering i produktionen, nævner ledelsen bemærkningerne til regnskabet.

Dertil kommer, at Hanegal stadig er i gang med planlægge opførelsen af en helt ny fabrik, der skal producere færdigretter.

- Regnskabsperioden har endnu engang bekræftet, at færdigretter er blevet et vigtigt vækstområde i Danmark og for Hanegal. De foretagne investeringer i produktudvikling har båret frugt, idet væksten i dette område har været på 47 % i forhold til året før, konstaterer ledelsen.

- Hele området for økologiske færdigretter vækster, men især vegetariske og veganske måltidsløsninger uden tilsætningsstoffer har oplevet en eksplosiv vækst. Hanegal er derfor i gang med at udvide markant på dette område.

- Den samme positive afsætningsudvikling opleves gennem øget salg af komponenter og færdigretter til måltidskasser, hvor Hanegal er en væsentlig leverandør. Hanegal holder dermed fast i sin centrale position på markedet for convenience og færdigretter, hedder det også.

Trods et hårdt prispres fra detailhandlen lykkedes det Hanegal i et seneste regnskab at fastholde sin bruttefortjeneste - den steg endda en lille smule, fra 25,9 til 26,2 millioner kroner.

Hanegal-stifterne Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen har i årets løb udvidet ejerkredsen, idet de har solgt 10 procent af aktierne til investeringsselskabet H og V Invest med base i Aarhus.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Casper Christensen satser på måltidskasser

Nyhedsbrev

Ny ejer måske på vej til Domino's

Online Avis Arkiv

Restaurantkæde køber hotel midt i København

Ældremaden hitter i Randers

Just Eat vokser voldsomt: 221 millioner ordrer på et år

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde

Se billederne: Cateringbranchen i hopla

5.000 gæster ville se på mulighederne

Erfarne cateringfolk har overtaget Hotel Møen

Retssag: Cafékæde tabte navnestrid

Ny portal vil hjælpe amatørkokke med at sælge delemad

Nordjysk cateringmesse får økologisk univers

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

Makkerpar overtager to spisesteder

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Send til en kollega

0.15