23948sdkhjf

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Fødevareproducenten Hanegal med fabrik i Haderslev kom ud af regnskabsåret 2017/18 med et overskud på knap 1,2 milllioner kroner. Det er næsten en halvering fra året får. hvor der var et plus på over 2 millioner, men ledelsen er alligevel tilfreds:

Den primære årsag til det forringede resultat er således, at der har været meromkostninger til sikring af den fremtidige vækst og indtjening. Det omfatter blandt andet investeringer i organisation, produktudvikling, optimering og automatisering i produktionen, nævner ledelsen bemærkningerne til regnskabet.

Dertil kommer, at Hanegal stadig er i gang med planlægge opførelsen af en helt ny fabrik, der skal producere færdigretter.

- Regnskabsperioden har endnu engang bekræftet, at færdigretter er blevet et vigtigt vækstområde i Danmark og for Hanegal. De foretagne investeringer i produktudvikling har båret frugt, idet væksten i dette område har været på 47 % i forhold til året før, konstaterer ledelsen.

- Hele området for økologiske færdigretter vækster, men især vegetariske og veganske måltidsløsninger uden tilsætningsstoffer har oplevet en eksplosiv vækst. Hanegal er derfor i gang med at udvide markant på dette område.

- Den samme positive afsætningsudvikling opleves gennem øget salg af komponenter og færdigretter til måltidskasser, hvor Hanegal er en væsentlig leverandør. Hanegal holder dermed fast i sin centrale position på markedet for convenience og færdigretter, hedder det også.

Trods et hårdt prispres fra detailhandlen lykkedes det Hanegal i et seneste regnskab at fastholde sin bruttefortjeneste - den steg endda en lille smule, fra 25,9 til 26,2 millioner kroner.

Hanegal-stifterne Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen har i årets løb udvidet ejerkredsen, idet de har solgt 10 procent af aktierne til investeringsselskabet H og V Invest med base i Aarhus.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Nyhedsbrev

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Dansk fastfoodkæde tjener igen penge

Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Joe & The Juice rundede milliarden - men nye juicebarer medførte millionunderskud

Video-snak: Too Good To Go taler om teknologi

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene

Kantinevirksomhed opruster med nye chefprofiler

Seminar: Sådan måler man madspild

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - o...

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Send til en kollega

0.166