23948sdkhjf

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Fødevareproducenten Hanegal med fabrik i Haderslev kom ud af regnskabsåret 2017/18 med et overskud på knap 1,2 milllioner kroner. Det er næsten en halvering fra året får. hvor der var et plus på over 2 millioner, men ledelsen er alligevel tilfreds:

Den primære årsag til det forringede resultat er således, at der har været meromkostninger til sikring af den fremtidige vækst og indtjening. Det omfatter blandt andet investeringer i organisation, produktudvikling, optimering og automatisering i produktionen, nævner ledelsen bemærkningerne til regnskabet.

Dertil kommer, at Hanegal stadig er i gang med planlægge opførelsen af en helt ny fabrik, der skal producere færdigretter.

- Regnskabsperioden har endnu engang bekræftet, at færdigretter er blevet et vigtigt vækstområde i Danmark og for Hanegal. De foretagne investeringer i produktudvikling har båret frugt, idet væksten i dette område har været på 47 % i forhold til året før, konstaterer ledelsen.

- Hele området for økologiske færdigretter vækster, men især vegetariske og veganske måltidsløsninger uden tilsætningsstoffer har oplevet en eksplosiv vækst. Hanegal er derfor i gang med at udvide markant på dette område.

- Den samme positive afsætningsudvikling opleves gennem øget salg af komponenter og færdigretter til måltidskasser, hvor Hanegal er en væsentlig leverandør. Hanegal holder dermed fast i sin centrale position på markedet for convenience og færdigretter, hedder det også.

Trods et hårdt prispres fra detailhandlen lykkedes det Hanegal i et seneste regnskab at fastholde sin bruttefortjeneste - den steg endda en lille smule, fra 25,9 til 26,2 millioner kroner.

Hanegal-stifterne Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen har i årets løb udvidet ejerkredsen, idet de har solgt 10 procent af aktierne til investeringsselskabet H og V Invest med base i Aarhus.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Nyhedsbrev

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Online Avis Arkiv

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Send til en kollega

0.25