23948sdkhjf

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Fødevareproducenten Hanegal med fabrik i Haderslev kom ud af regnskabsåret 2017/18 med et overskud på knap 1,2 milllioner kroner. Det er næsten en halvering fra året får. hvor der var et plus på over 2 millioner, men ledelsen er alligevel tilfreds:

Den primære årsag til det forringede resultat er således, at der har været meromkostninger til sikring af den fremtidige vækst og indtjening. Det omfatter blandt andet investeringer i organisation, produktudvikling, optimering og automatisering i produktionen, nævner ledelsen bemærkningerne til regnskabet.

Dertil kommer, at Hanegal stadig er i gang med planlægge opførelsen af en helt ny fabrik, der skal producere færdigretter.

- Regnskabsperioden har endnu engang bekræftet, at færdigretter er blevet et vigtigt vækstområde i Danmark og for Hanegal. De foretagne investeringer i produktudvikling har båret frugt, idet væksten i dette område har været på 47 % i forhold til året før, konstaterer ledelsen.

- Hele området for økologiske færdigretter vækster, men især vegetariske og veganske måltidsløsninger uden tilsætningsstoffer har oplevet en eksplosiv vækst. Hanegal er derfor i gang med at udvide markant på dette område.

- Den samme positive afsætningsudvikling opleves gennem øget salg af komponenter og færdigretter til måltidskasser, hvor Hanegal er en væsentlig leverandør. Hanegal holder dermed fast i sin centrale position på markedet for convenience og færdigretter, hedder det også.

Trods et hårdt prispres fra detailhandlen lykkedes det Hanegal i et seneste regnskab at fastholde sin bruttefortjeneste - den steg endda en lille smule, fra 25,9 til 26,2 millioner kroner.

Hanegal-stifterne Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen har i årets løb udvidet ejerkredsen, idet de har solgt 10 procent af aktierne til investeringsselskabet H og V Invest med base i Aarhus.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Nyhedsbrev

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

Send til en kollega

0.148