23948sdkhjf

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Efter en længere testperiode indfører Spisestuerne nu fingerscanning som permanent betalingsteknologi i alle kantinerne på CBS. Dermed kan de studerende betale biometrisk uden at hive deres Dankort op ad lommen.

Det skulle egentlig kun have været en test – men efter flere måneder i drift er fingerscanning blevet en så vellykket del af hverdagen i kantinen på Copenhagen Business School, at testen gøres til en permanent løsning, der tilmed udvides betragteligt.

Virksomheden Spisestuerne, der driver CBS-kantinerne, var i april blandt de første i verden til at udrulle en ny teknologi, der sætter brugerne i stand til at betale biometrisk ved en scanning af fingerens unikke struktur af blodårer. Det skete i kantinen på Solbjerg Plads i København.

Selve aflæsningen af fingeren sker i små scannere, der er opsat i kasseområdet. Her er betalingsprocessen, som den plejer at være, bortset fra at brugerne nu kan vælge, om de vil betale med scanning af fingeren i stedet for med fysisk Dankort.

Kun levende fingre
Under oprettelsen har brugerne valgt, hvilket Dankort der skal knyttes til en finger efter eget valg – og fortryder man, eller får man kortet lukket eller spærret, kan man blot vælge at tilknytte et nyt.

Der skal være liv i fingeren, for at det virker – så forfalskninger eller afskårne fingre vil ikke kunne scannes.

Oprindeligt var det meningen, at testen skulle løbe frem til sommerferien, men forsøget har vist, at dem, der har taget teknologien i brug, fortsætter med at bruge den. Samtidig har den virket uden problemer under hele testforløbet.

Derfor gøres ordningen nu permanent – og udvides samtidig til Spisestuerne på de øvrige CBS-adresser.

- Vi vidste godt i forvejen, at danskerne er glade for ny teknologi, men det har overrasket os, hvor hurtigt denne type biometrisk betaling blev en del af hverdagen for mange af kantinens kunder. Derfor giver det god mening for os at drive løsningen videre og høste erfaringer, siger Jeppe Juul-Andersen, der er direktør hos Nets med ansvar for Dankort.

Fingerbetaling vil fremover kunne ske ved 34 kasser på seks lokationer, og Nets undersøger i øjeblikket mulighederne for at kunne tilbyde løsningen uden for Spisetuerne på CBS.

Mange vil prøve
I løbet af de næste uger åbnes der op for, at nye brugere kan registrere sig som brugere af den biometriske betalingsform.

- Vores kunder har taget rigtig godt imod fingerbetaling, og en hel del nye studerende har udtrykt ønske om at kunne komme til at betale med fingeren. Det er derfor et naturligt valg, at vi udruller løsningen til vores øvrige kantiner på CBS, siger Lars Winther, der er direktør i Spisestuerne ApS.

Selv om fingerscanning i øjeblikket kun kan benyttes til betaling i kantinerne på CBS, er løsningen åben for alle Dankort-ejere, der ønsker at prøve.
Man kan derfor oprette sig og købe varer i kantinerne, selv om man ikke har en tilknytning til Spisestuerne eller til CBS i øvrigt.






Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Nyhedsbrev

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Dansk fastfoodkæde tjener igen penge

Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

Ny kaffebar sælger kaffe til en 10'er - bliver svinet til af konkurrent

Tidligere cafékonge skal i fængsel for bedrageri

Joe & The Juice rundede milliarden - men nye juicebarer medførte millionunderskud

Video-snak: Too Good To Go taler om teknologi

Ny dysfagi-menu med madder: Nu får Esther samme oplevelse som de andre beboere

Syv københavnske plejehjem har i et par måneder haft en ny menu med dysfagi-smørrebrød på frokostbordene

Kantinevirksomhed opruster med nye chefprofiler

Seminar: Sådan måler man madspild

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - o...

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Send til en kollega

0.129