23948sdkhjf

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Efter en længere testperiode indfører Spisestuerne nu fingerscanning som permanent betalingsteknologi i alle kantinerne på CBS. Dermed kan de studerende betale biometrisk uden at hive deres Dankort op ad lommen.

Det skulle egentlig kun have været en test – men efter flere måneder i drift er fingerscanning blevet en så vellykket del af hverdagen i kantinen på Copenhagen Business School, at testen gøres til en permanent løsning, der tilmed udvides betragteligt.

Virksomheden Spisestuerne, der driver CBS-kantinerne, var i april blandt de første i verden til at udrulle en ny teknologi, der sætter brugerne i stand til at betale biometrisk ved en scanning af fingerens unikke struktur af blodårer. Det skete i kantinen på Solbjerg Plads i København.

Selve aflæsningen af fingeren sker i små scannere, der er opsat i kasseområdet. Her er betalingsprocessen, som den plejer at være, bortset fra at brugerne nu kan vælge, om de vil betale med scanning af fingeren i stedet for med fysisk Dankort.

Kun levende fingre
Under oprettelsen har brugerne valgt, hvilket Dankort der skal knyttes til en finger efter eget valg – og fortryder man, eller får man kortet lukket eller spærret, kan man blot vælge at tilknytte et nyt.

Der skal være liv i fingeren, for at det virker – så forfalskninger eller afskårne fingre vil ikke kunne scannes.

Oprindeligt var det meningen, at testen skulle løbe frem til sommerferien, men forsøget har vist, at dem, der har taget teknologien i brug, fortsætter med at bruge den. Samtidig har den virket uden problemer under hele testforløbet.

Derfor gøres ordningen nu permanent – og udvides samtidig til Spisestuerne på de øvrige CBS-adresser.

- Vi vidste godt i forvejen, at danskerne er glade for ny teknologi, men det har overrasket os, hvor hurtigt denne type biometrisk betaling blev en del af hverdagen for mange af kantinens kunder. Derfor giver det god mening for os at drive løsningen videre og høste erfaringer, siger Jeppe Juul-Andersen, der er direktør hos Nets med ansvar for Dankort.

Fingerbetaling vil fremover kunne ske ved 34 kasser på seks lokationer, og Nets undersøger i øjeblikket mulighederne for at kunne tilbyde løsningen uden for Spisetuerne på CBS.

Mange vil prøve
I løbet af de næste uger åbnes der op for, at nye brugere kan registrere sig som brugere af den biometriske betalingsform.

- Vores kunder har taget rigtig godt imod fingerbetaling, og en hel del nye studerende har udtrykt ønske om at kunne komme til at betale med fingeren. Det er derfor et naturligt valg, at vi udruller løsningen til vores øvrige kantiner på CBS, siger Lars Winther, der er direktør i Spisestuerne ApS.

Selv om fingerscanning i øjeblikket kun kan benyttes til betaling i kantinerne på CBS, er løsningen åben for alle Dankort-ejere, der ønsker at prøve.
Man kan derfor oprette sig og købe varer i kantinerne, selv om man ikke har en tilknytning til Spisestuerne eller til CBS i øvrigt.






Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Nyhedsbrev

"Undren": Cateringfirma skifter navn

Online Avis Arkiv

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

1

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Kendt Aalborg-restaurant lukker

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

Kantineændring: Nu må medarbejderne ikke mere lade kaffekopperne stå

Ny restaurant: Her kan man spise i en trægynge

Feriepark klar med bæredygtig naturrestaurant

Planteslagteri udfordrer kødindustrien

Catering-firma åbner restaurant i København

Brødrene Price overtager Blomsterbergs konditori

Jysk café har fundet en cateringniche

Fynske restauranter vil lokke gastroturister til

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Makkerpar overtager to spisesteder

Aarhus løb med titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Just Eat begyndte året med rekord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Udnytter din virksomhed fordelene ved frihandel?

Forstærkning til vores CC Gulves projektlederteam

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Efteruddannelse - find vej gennem junglen

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

Send til en kollega

0.139