23948sdkhjf

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Efter en længere testperiode indfører Spisestuerne nu fingerscanning som permanent betalingsteknologi i alle kantinerne på CBS. Dermed kan de studerende betale biometrisk uden at hive deres Dankort op ad lommen.

Det skulle egentlig kun have været en test – men efter flere måneder i drift er fingerscanning blevet en så vellykket del af hverdagen i kantinen på Copenhagen Business School, at testen gøres til en permanent løsning, der tilmed udvides betragteligt.

Virksomheden Spisestuerne, der driver CBS-kantinerne, var i april blandt de første i verden til at udrulle en ny teknologi, der sætter brugerne i stand til at betale biometrisk ved en scanning af fingerens unikke struktur af blodårer. Det skete i kantinen på Solbjerg Plads i København.

Selve aflæsningen af fingeren sker i små scannere, der er opsat i kasseområdet. Her er betalingsprocessen, som den plejer at være, bortset fra at brugerne nu kan vælge, om de vil betale med scanning af fingeren i stedet for med fysisk Dankort.

Kun levende fingre
Under oprettelsen har brugerne valgt, hvilket Dankort der skal knyttes til en finger efter eget valg – og fortryder man, eller får man kortet lukket eller spærret, kan man blot vælge at tilknytte et nyt.

Der skal være liv i fingeren, for at det virker – så forfalskninger eller afskårne fingre vil ikke kunne scannes.

Oprindeligt var det meningen, at testen skulle løbe frem til sommerferien, men forsøget har vist, at dem, der har taget teknologien i brug, fortsætter med at bruge den. Samtidig har den virket uden problemer under hele testforløbet.

Derfor gøres ordningen nu permanent – og udvides samtidig til Spisestuerne på de øvrige CBS-adresser.

- Vi vidste godt i forvejen, at danskerne er glade for ny teknologi, men det har overrasket os, hvor hurtigt denne type biometrisk betaling blev en del af hverdagen for mange af kantinens kunder. Derfor giver det god mening for os at drive løsningen videre og høste erfaringer, siger Jeppe Juul-Andersen, der er direktør hos Nets med ansvar for Dankort.

Fingerbetaling vil fremover kunne ske ved 34 kasser på seks lokationer, og Nets undersøger i øjeblikket mulighederne for at kunne tilbyde løsningen uden for Spisetuerne på CBS.

Mange vil prøve
I løbet af de næste uger åbnes der op for, at nye brugere kan registrere sig som brugere af den biometriske betalingsform.

- Vores kunder har taget rigtig godt imod fingerbetaling, og en hel del nye studerende har udtrykt ønske om at kunne komme til at betale med fingeren. Det er derfor et naturligt valg, at vi udruller løsningen til vores øvrige kantiner på CBS, siger Lars Winther, der er direktør i Spisestuerne ApS.

Selv om fingerscanning i øjeblikket kun kan benyttes til betaling i kantinerne på CBS, er løsningen åben for alle Dankort-ejere, der ønsker at prøve.
Man kan derfor oprette sig og købe varer i kantinerne, selv om man ikke har en tilknytning til Spisestuerne eller til CBS i øvrigt.






Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Nyhedsbrev

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Online Avis Arkiv

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Send til en kollega

0.673