23948sdkhjf

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Både Kokkelandsholdet og Cateringlandsholdet strøg til tops

Danmark fører sig frem med stil ved det igangværende VM for Kokkelandshold i Luxembourg.

Først hentede Cateringlandsholdet søndag guld, og mandag blev det klart, at også Kokkelandsholdet for seniorer har taget guldmedaljer

Sidstnævnte skete i disciplinen "varmt køkken", hvor holdet serverede en tre-retters menu for 110 gæster. Tidligere havde Cateringlandsholdet som nævnt også fået guldhæder - dér bestod opgaven i at lave en buffet til 150 personer.

Kokkelandsholdets direktør, Sten Slot, er begejstret:

- To gange guld ud af to mulige indtil nu er helt vildt. Vi kan ikke få armene ned, og det er et kæmpeskulderklap til dansk gastronomi og til de danske kokke. De har de sidste to år arbejdet hårdt, og rammer så niveauet på forbilledlig vis. Det her resultat er med til at cementere Danmarks styrkeposition inden for gastronomi, og det kan med fordel udnyttes for eksempel i forbindelse med eksportfremstød i udlandet, siger Sten Slot.

Kokkelandsholdet har dårligt haft tid til at fejre sejren. Deltagerne fik beskeden om guldet mandag formiddag, da de var i gang med forberedelserne til konkurrencen i koldt bord, der afvikles onsdag.

Guldmedaljen i varmt køkken betyder ikke, at Kokkelandsholdet har vundet det samlede verdensmesterskab endnu. Det afgøres blandet andet af, hvilken placering man får for det kolde køkken samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort på torsdag.

Vindermenuer for seniorernes landshold var:

Forret:
Helleflynder med dild og sprød skorpe
Glaseret jomfruhummer med glaskål og fennikelsalat,
Løg fyldt med muslinger og ventreche mornay,
Sauce på karamelliseret kærnemælk og caviar

Hovedret:
Lammeryg rullet med svampe og salvie
Kartoffelpavé med lammebov og stuvede morkler
Honningglaserede gulerødder i sprød tærte
Ægte sauce og portvin-jus

Dessert:
Lun mandelkage i aromatisk karamel
Chokolademousse med æblefyld
Æbleterrin
Yoghurt-is og mandel-nougatine



Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyhedsbrev

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Online Avis Arkiv

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Send til en kollega

0.101