23948sdkhjf

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Både Kokkelandsholdet og Cateringlandsholdet strøg til tops

Danmark fører sig frem med stil ved det igangværende VM for Kokkelandshold i Luxembourg.

Først hentede Cateringlandsholdet søndag guld, og mandag blev det klart, at også Kokkelandsholdet for seniorer har taget guldmedaljer

Sidstnævnte skete i disciplinen "varmt køkken", hvor holdet serverede en tre-retters menu for 110 gæster. Tidligere havde Cateringlandsholdet som nævnt også fået guldhæder - dér bestod opgaven i at lave en buffet til 150 personer.

Kokkelandsholdets direktør, Sten Slot, er begejstret:

- To gange guld ud af to mulige indtil nu er helt vildt. Vi kan ikke få armene ned, og det er et kæmpeskulderklap til dansk gastronomi og til de danske kokke. De har de sidste to år arbejdet hårdt, og rammer så niveauet på forbilledlig vis. Det her resultat er med til at cementere Danmarks styrkeposition inden for gastronomi, og det kan med fordel udnyttes for eksempel i forbindelse med eksportfremstød i udlandet, siger Sten Slot.

Kokkelandsholdet har dårligt haft tid til at fejre sejren. Deltagerne fik beskeden om guldet mandag formiddag, da de var i gang med forberedelserne til konkurrencen i koldt bord, der afvikles onsdag.

Guldmedaljen i varmt køkken betyder ikke, at Kokkelandsholdet har vundet det samlede verdensmesterskab endnu. Det afgøres blandet andet af, hvilken placering man får for det kolde køkken samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort på torsdag.

Vindermenuer for seniorernes landshold var:

Forret:
Helleflynder med dild og sprød skorpe
Glaseret jomfruhummer med glaskål og fennikelsalat,
Løg fyldt med muslinger og ventreche mornay,
Sauce på karamelliseret kærnemælk og caviar

Hovedret:
Lammeryg rullet med svampe og salvie
Kartoffelpavé med lammebov og stuvede morkler
Honningglaserede gulerødder i sprød tærte
Ægte sauce og portvin-jus

Dessert:
Lun mandelkage i aromatisk karamel
Chokolademousse med æblefyld
Æbleterrin
Yoghurt-is og mandel-nougatine



Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Nyhedsbrev

"Undren": Cateringfirma skifter navn

Online Avis Arkiv

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

1

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Kendt Aalborg-restaurant lukker

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

Kantineændring: Nu må medarbejderne ikke mere lade kaffekopperne stå

Ny restaurant: Her kan man spise i en trægynge

Feriepark klar med bæredygtig naturrestaurant

Planteslagteri udfordrer kødindustrien

Catering-firma åbner restaurant i København

Brødrene Price overtager Blomsterbergs konditori

Jysk café har fundet en cateringniche

Fynske restauranter vil lokke gastroturister til

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Makkerpar overtager to spisesteder

Aarhus løb med titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Just Eat begyndte året med rekord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Udnytter din virksomhed fordelene ved frihandel?

Forstærkning til vores CC Gulves projektlederteam

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Efteruddannelse - find vej gennem junglen

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

Send til en kollega

0.129