23948sdkhjf

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

"Europas mest bæredygtige sushikæde"

Danmarks største sushikæde, Letz Sushi, bliver nu ifølge eget udsagn "Europas mest bæredygtige sushikæde".

Ifølge en pressemeddelelse fra kæden er den den første af sin slags i Europa, hvis fulde indkøb og salg af fisk og skaldyr er MSC- eller ASC-certificeret i alle led. Det betyder, at al kædens fisk og skaldyr kan spores fra tallerken til fiskeri eller opdræt.

- Vi har et erklæret formål om, at alt, hvad vi gør i Letz Sushi, skal være med til at sikre, at vi skaber en bæredygtig forandring mod en bedre verden. At vi nu lever op til vores mål sat i samarbejde med Verdensnaturfonden med de to certificeringer er et stort skridt imod en endnu mere bæredygtig forretning, siger Anders Barsøe, direktør i Letz Sushi.

Alt indkøb i alle dele af Letz Sushis forretninger, restauration, salg af sushi til detail og engrossalg af produkter lever nu op til de to standarder inden for bæredygtighed.

Certificeringerne er et resultat af et samarbejde mellem Letz Sushi og Verdensnaturfonden. I over et år har de to arbejdet sammen om en ny standard, som kan være foregangsbillede og på sigt højne bæredygtigheden i hele den danske sushibranche. Oprindeligt satte Letz Sushi sammen med WWF Verdensnaturfonden målet om, at MSC- og ASC-certificeringerne skulle være i hus inden 2020.

- På den korte bane vil det selvfølgelig generere mest profit at anvende konventionel fisk, da det er langt billigere. Men vi tror ikke på de kortsigtede løsninger. Som aktør på et marked, der blandt andet er præget af overfiskeri, piratfiskeri og u-bæredygtig produktion af hormon- og antibiotikasprøjtede laks i kystnære havbure, har vi et stort ansvar, siger Anders Barsøe.

MSC står for Marine Stewardship Council og sikrer, at fisk og skaldyr kommer fra et certificeret, bæredygtigt fiskeri. ASC står for Aquaculture Stewardship Council og sikrer, at fiskene kommer fra et ansvarligt drevet opdrætsbrug.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Nyhedsbrev

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Online Avis Arkiv

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Send til en kollega

0.214