23948sdkhjf

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

"Europas mest bæredygtige sushikæde"

Danmarks største sushikæde, Letz Sushi, bliver nu ifølge eget udsagn "Europas mest bæredygtige sushikæde".

Ifølge en pressemeddelelse fra kæden er den den første af sin slags i Europa, hvis fulde indkøb og salg af fisk og skaldyr er MSC- eller ASC-certificeret i alle led. Det betyder, at al kædens fisk og skaldyr kan spores fra tallerken til fiskeri eller opdræt.

- Vi har et erklæret formål om, at alt, hvad vi gør i Letz Sushi, skal være med til at sikre, at vi skaber en bæredygtig forandring mod en bedre verden. At vi nu lever op til vores mål sat i samarbejde med Verdensnaturfonden med de to certificeringer er et stort skridt imod en endnu mere bæredygtig forretning, siger Anders Barsøe, direktør i Letz Sushi.

Alt indkøb i alle dele af Letz Sushis forretninger, restauration, salg af sushi til detail og engrossalg af produkter lever nu op til de to standarder inden for bæredygtighed.

Certificeringerne er et resultat af et samarbejde mellem Letz Sushi og Verdensnaturfonden. I over et år har de to arbejdet sammen om en ny standard, som kan være foregangsbillede og på sigt højne bæredygtigheden i hele den danske sushibranche. Oprindeligt satte Letz Sushi sammen med WWF Verdensnaturfonden målet om, at MSC- og ASC-certificeringerne skulle være i hus inden 2020.

- På den korte bane vil det selvfølgelig generere mest profit at anvende konventionel fisk, da det er langt billigere. Men vi tror ikke på de kortsigtede løsninger. Som aktør på et marked, der blandt andet er præget af overfiskeri, piratfiskeri og u-bæredygtig produktion af hormon- og antibiotikasprøjtede laks i kystnære havbure, har vi et stort ansvar, siger Anders Barsøe.

MSC står for Marine Stewardship Council og sikrer, at fisk og skaldyr kommer fra et certificeret, bæredygtigt fiskeri. ASC står for Aquaculture Stewardship Council og sikrer, at fiskene kommer fra et ansvarligt drevet opdrætsbrug.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Nyhedsbrev

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

Send til en kollega

0.134