23948sdkhjf

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Efter hygiejneskandaler har kæden fundet en metode, der kan skjule kritik

Krisen fortsætter for pizzakæden Domino's i Danmark. BT skriver søndag, at en stribe Domino's-restauranter har skiftet CVR-nummer, hvilket formelt er et ejerskift.

Det tillader, at man frit kan vælge, om man vil vise gamle smileyrapporter til kunderne, slette visse rapporter og beholde andre eller slette smileyhistorikken fuldstændigt.

Seniorrådgiver i fødevarepolitik hos Forbrugerrådet Tænk Camilla Udsen mener, der er tale om en overlagt strategi:

- Det ser ikke kønt ud. Der tegner sig et mønster, hvor Domino's misbruger systemet til selektivt at videreføre gode smileys og kassere de dårlige, siger hun til BT.

Der er ifølge BT blevet foretaget seks ejerskifter siden juni. I fire tilfælde er der i forbindelse med skiftet blevet slettet sure smileyer, så restauranterne fremstår, som om de udelukkende har modtaget positive smileyrapporter.

Der har ifølge Michael René, ekspert i fødevarehygiejne på Københavns Professionshøjskole, været tale om sure smileyer udstedt for alvorlige forseelser:

- De rapporter, der her er blevet slettet, fortæller om forhold, man kan blive syg af. Den historie skal kunderne have adgang til, siger han til BT.

Kun på papiret

Formålet med, at man ved ejerskifter får fuld autoritet over sin restaurants smileyhistorik, er egentlig at beskytte nye ejere mod at arve sure smileyer.

BT har dog via aktindsigter i Domino's CVR-skifter vist, at ejerskabet kun er ændret på papiret, og altså i realiteten er forblevet hos Domino's moderselskab.

I et mail-svar til BT skriver Domino's, at man har foretaget ejerskift for at gøre noget ved de omfattende hygiejneproblemer.

- Domino's har naturligvis gennemført en vurdering af, hvilke franchise-tagere, der ikke har levet op til kædens kvalitetsstandarder - og taget action på det, lyder det i mailen.

Domino's oplyser desuden til BT, at man siden oktober har ændret procedurer ved ejerskifter, så man nu overfører al kontrolhistorik ved ændret ejerskab.

Ifølge avisen er der tale om flere af de Domino's-filialer, der i forbrugerprogrammet Operation X på TV2 i september blev afsløret i at have alvorlige problemer med datomærkning og hygiejne.

Foruden ejerskifter har man lukket syv danske Domino's-filialer efter hygiejneskandalerne.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Nyhedsbrev

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Medie: Dagrofa har tabt over 600 millioner

- Det koster at rydde op, siger ny topchef

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener!

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

Send til en kollega

0.148