23948sdkhjf

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Innovation er både produktionsteknik og produktudvikling. Som fødevareproducent i Danmark kan konkurrencekraften ikke alene stå på at have de mest innovative produkter. For konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med.

Derfor står den tekniske chef og innovationschefen side om side hos Easyfood i Kolding, når der skal udvikles nye varer.

- Der er ingen tvivl om, at den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt. Den store udfordring er at få alle de øvrige processer til at hænge sammen med de nye produkter, siger administrerende direktør Flemming Paasch, Easyfood.

Easyfood er leverandør af bagværk i convenience-kategorien. Sortimentet spænder fra pølsehorn, barer og pizzabunde til kanelstænger, og virksomheden har 160 ansatte.

Fra håndlavet til automatiseret
Et godt eksempel på udfordringen er udviklingen af Easyfoods nyeste succes - produktet fristelser. Produktet er kager, der emballeret i en kop. For eksempel en kage sammensat af tre små kanelsnegle.

- Da vi startede produktionen, var vi nødt til producere ved håndkraft. For der fandtes på det tidspunkt ikke udstyr, som kunne producere produktet, fortæller Flemming Paasch.

Når produktet får fat i markedet, trykker Easyfood på speederen for at udvikle automatiseret produktionsudstyr. Det sker typisk sammen med underleverandører, og Easyfood har en række danske samarbejdspartnere, der er stærke på specialudstyr.

I dag er fristelser-produktionen så effektiv, at der produceres med en hastighed på 9,5 snegle i sekundet.

- Produktionsteknisk er det vigtigt for os, at vi hele tiden er på forkant. For da fristelserne bliver en succes, er det klart, at konkurrenterne kigger på produktet og vil kunne producere det i udlandet med billigere arbejdskraft. Derfor er vi nødt til at blive så effektive, at vi kommer til at eje produktet, uddyber direktøren.

Teknikken giver konkurrencefordel
Flemming Paasch tror, at de fleste fødevareproducenter har et ønske om at lave noget, som de andre ikke kan finde ud af eller ikke gider at lave. Det er en eller anden differentieringsstrategi, så man på den måde skal gøre noget, der er anderledes.

- Det arbejder vi rigtig meget med. Når vi typisk udvikler produkter, findes de ikke i forvejen. Det betyder, at man laver dem med en del håndkraft, og det kan også være fornuftigt på den korte bane. Men på den lange bane vil man på et tidspunkt med et succesfuldt produkt flytte produktion til et land, hvor det er billigere at producere, siger Flemming Paasch.

Derfor har Easyfood altid fokus at udvikle nyt procesudstyr med de nye produkter.

- Når produktet forhåbentligt bliver en succes, kan vi producere det med meget høj effektivitet i Danmark. Jeg er sikker på, at der er andre, der tænker på samme måde, fordi der er mange fordele ved at producere i Danmark, men det kræver, at man kan gøre det effektivt. Derfor er automatisering og digitalisering ekstremt vigtigt for os og for Danmark som produktionsland i fremtiden, uddyber han.

Et andet element, som direktøren peger på, er den helt store udfordring, at kurven for automatisering og digitalisering er meget opadgående. Derfor er det svært at øge medarbejdernes kompetencer med hurtighed, som udviklingen går.

- Det er svært hele tiden at være på forkant med kompetencerne, så man kan håndtere alle de nye måder at producere på. Udviklingen går så hurtig, at det er svært at få oplært folk hurtigt nok til, at man kan betjene det udstyr, som man får udviklet. Det er en stor udfordring, som er gældende overalt, siger Flemming Paasch.

Mere om: Easyfood A/S
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Nyhedsbrev

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Online Avis Arkiv

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Send til en kollega

0.18