23948sdkhjf

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Som den første kommunale kantine nogensinde vandt Socialcantina i Brønshøj i år prisen som årets kantine i Landbrug & Fødevarers konkurrence.

Og det er der måske ikke noget at sige til, for det er ikke hvem som helst, der står i køkkenet hos Socialcantina, skriver TV2 Lorry på sin hjemmeside om vinderkantinen, der hører under Københavns Kommunes socialforvaltning. Det er således tre erfarne kokke, der tidligere blandt andet har arbejdet på forskellige Michelin-restauranter, der nu serverer gourmetmad for de offentligt ansatte.

En af dem er køkkenchef Mathias Holt, som til tv-stationen gerne indrømmer, at "vi er nok over evne i forhold til, hvad man ellers kan opleve i en offentlig kantine".

Maden produceres fra bunden med friske og økologiske råvarer, og de tre kokke har lavet en aftale med husets sagsbehandlere om at få unge, der har brug for en pause fra skolen, i praktik i køkkenet.

- Det her er vores bud på et socialt arbejde, hvor de unge møder virkelige mennesker, der tager dem seriøst. Og når man arbejder i et køkken, er det i grunden et simpelt miljø. Man får besked på, hvad man skal gøre, man serverer maden, får ros og så går vi hjem. Det kan mange mennesker få en dejlig oplevelse af at være med til, siger Mathias Holt til TV2 Lorry.

Om maden hos Socialcantina siger han, at det er meget forskelligt fra uge til uge.

- Det kan for eksempel den ene dag være en græskarsuppe med estragonolie, ristede græskarkerner, sesam-hasselnøddedrys og creme fraiche og så et friskbagt surdejsbrød. Sådan en ret koster seks-syv kroner at lave. Næste dag kunne det så være helstegte lammekøller med selleripuré og en julesalat, der er anrettet på en tallerken med hjemmesyltede ramsløg, kapers og en vinaigrette med syltet hyldeblomst, som kommer ud over, så det er en flot tallerken, og hvis man er sulten, kan man godt komme op og få en portion mere, fortæller Mathias Holt til tv-stationen.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Nyhedsbrev

"Undren": Cateringfirma skifter navn

Online Avis Arkiv

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

1

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Kendt Aalborg-restaurant lukker

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

Kantineændring: Nu må medarbejderne ikke mere lade kaffekopperne stå

Ny restaurant: Her kan man spise i en trægynge

Feriepark klar med bæredygtig naturrestaurant

Planteslagteri udfordrer kødindustrien

Catering-firma åbner restaurant i København

Brødrene Price overtager Blomsterbergs konditori

Jysk café har fundet en cateringniche

Fynske restauranter vil lokke gastroturister til

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Makkerpar overtager to spisesteder

Aarhus løb med titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Just Eat begyndte året med rekord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Udnytter din virksomhed fordelene ved frihandel?

Forstærkning til vores CC Gulves projektlederteam

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Efteruddannelse - find vej gennem junglen

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

Send til en kollega

0.163