23948sdkhjf

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

| Af Redaktionen/-nok | Tip redaktionen om en historie

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Som den første kommunale kantine nogensinde vandt Socialcantina i Brønshøj i år prisen som årets kantine i Landbrug & Fødevarers konkurrence.

Og det er der måske ikke noget at sige til, for det er ikke hvem som helst, der står i køkkenet hos Socialcantina, skriver TV2 Lorry på sin hjemmeside om vinderkantinen, der hører under Københavns Kommunes socialforvaltning. Det er således tre erfarne kokke, der tidligere blandt andet har arbejdet på forskellige Michelin-restauranter, der nu serverer gourmetmad for de offentligt ansatte.

En af dem er køkkenchef Mathias Holt, som til tv-stationen gerne indrømmer, at "vi er nok over evne i forhold til, hvad man ellers kan opleve i en offentlig kantine".

Maden produceres fra bunden med friske og økologiske råvarer, og de tre kokke har lavet en aftale med husets sagsbehandlere om at få unge, der har brug for en pause fra skolen, i praktik i køkkenet.

- Det her er vores bud på et socialt arbejde, hvor de unge møder virkelige mennesker, der tager dem seriøst. Og når man arbejder i et køkken, er det i grunden et simpelt miljø. Man får besked på, hvad man skal gøre, man serverer maden, får ros og så går vi hjem. Det kan mange mennesker få en dejlig oplevelse af at være med til, siger Mathias Holt til TV2 Lorry.

Om maden hos Socialcantina siger han, at det er meget forskelligt fra uge til uge.

- Det kan for eksempel den ene dag være en græskarsuppe med estragonolie, ristede græskarkerner, sesam-hasselnøddedrys og creme fraiche og så et friskbagt surdejsbrød. Sådan en ret koster seks-syv kroner at lave. Næste dag kunne det så være helstegte lammekøller med selleripuré og en julesalat, der er anrettet på en tallerken med hjemmesyltede ramsløg, kapers og en vinaigrette med syltet hyldeblomst, som kommer ud over, så det er en flot tallerken, og hvis man er sulten, kan man godt komme op og få en portion mere, fortæller Mathias Holt til tv-stationen.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Nyhedsbrev

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener...

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdeb...

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

Send til en kollega

0.268