23948sdkhjf

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

| Af Jakob Kanne Bjerregaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Han holdt ikke længe med ny stil i køkkenet

Der skulle ikke gå mere end et par dage med ny stil i køkkenet, før køkkenchefen på Strandhotellet i nordjyske Blokhus, Mikkel Espensen, sagde stop.

- Det var lidt uventet, at Mikkel sagde op, for han har selv været med i processen omkring Strandhotellets nye koncept, som han over for mig har indikeret, er den rigtige for hotellet, siger hoteldirektør Christina Torp.

For nylig sad han og hoteldirektøren ellers og præsenterede hotellets nye stil, hvor der i højere grad skal serveres mad, som man ser det i Frøken Jensens kogebog. Klassiske danske retter kommer på menukortet.

- Men jeg kunne da godt se det nye koncept for mig. Men jeg skal noget andet, siger Mikkel Espensen, der har lavet den første menu med det nye koncept.

Ugens ret er for eksempel klassisk dansk kylling (danoise) med rabarberkompot, syltede agurker, skysauce og kartofler fra Vildmosen, mens det var engelsk bøf med bløde løg ugen før. Begge retter er også at finde på det nye menukort med tarteletter og æblekage.

- Vi kan mærke, at vi har fat i det rigtige, og vi har fået rigtig meget positiv respons fra vores gæster. Vi er kede af, at Mikkel ikke kommer til at følge skiftet helt til dørs, men han vil gå hele november sammen med den nye køkkenchef, så vi sikrer at skiftet kommer til at ske helt i den ånd det var tænkt, siger Christina Torp.

Loyalitet
Selv om ambitionen er mere traditionel dansk mad, så holder Strandhotellet stadig fast i, at der også skal være en gourmetmenu til feinschmecker-folket, men det skal også baseres på de danske klassikere.

Det vidner det nye menukort om, som Mikkel Espensen har lavet inden sit farvel. Her kan man blandt andet få "makrel i tomat", "hjerter i flødesovs" og "stegt lever" - alle retter med et twist, der næsten er umuligt at regne ud på forhånd, lover Strandhotellet.

Læs også: Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Det er ikke kun på grund af den turbulente start med skiftende chefer, Mikkel Espensen stopper. Det sker også som produkt af en "pagt", han havde lavet med den nu fyrede F&B-chef, Thomas Guldhammer Karlsen. Han stoppede i september, fordi hans stilling blev nedlagt.

Og den afskedigelse satte deres fælles aftale i effekt.

- Thomas og jeg var sparringspartnere, og vi havde en pagt om, at hotellet var vores fælles projekt. Så da han ikke er her mere, så trækker jeg også stikket nu. Loyalitet er en vigtig ting for mig, siger Mikkel Espensen

Han begynder 1. december som souschef på hotellet Bella Skys Restaurant Basalt, hvor bålmad og ild er i fokus.

Ny køkkenchef i Blokhus bliver aalborgenseren Dennis Birch, der tidligere har arbejdet på Michelin-restauranten Ti Trin Ned, Mejeriet ved Vilhelmsborg og været på kokkelandsholdet nogle år.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Kommentarer

Klaus Hansen
Respekt for en kok, der kun vil lave den mad, som han brænder for.

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Nyhedsbrev

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Online Avis Arkiv

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Ny app til gæster med særlige madpræferencer

Køkkener kan lettere holde styr på alle ønskerne

1

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

Forpagtere af spisested holdt kun syv måneder

KFC vil op på 34 danske restauranter

Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Restaurant bliver til fitnesscenter

Nyhed: Intelligent sous vide-udstyr

Endnu en forpagter siger farvel til jysk restaurant

Pizzakæde fejrer fødselsdag med 10 retter

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

Send til en kollega

0.173