23948sdkhjf

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

| Af Jakob Kanne Bjerregaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Han holdt ikke længe med ny stil i køkkenet

Der skulle ikke gå mere end et par dage med ny stil i køkkenet, før køkkenchefen på Strandhotellet i nordjyske Blokhus, Mikkel Espensen, sagde stop.

- Det var lidt uventet, at Mikkel sagde op, for han har selv været med i processen omkring Strandhotellets nye koncept, som han over for mig har indikeret, er den rigtige for hotellet, siger hoteldirektør Christina Torp.

For nylig sad han og hoteldirektøren ellers og præsenterede hotellets nye stil, hvor der i højere grad skal serveres mad, som man ser det i Frøken Jensens kogebog. Klassiske danske retter kommer på menukortet.

- Men jeg kunne da godt se det nye koncept for mig. Men jeg skal noget andet, siger Mikkel Espensen, der har lavet den første menu med det nye koncept.

Ugens ret er for eksempel klassisk dansk kylling (danoise) med rabarberkompot, syltede agurker, skysauce og kartofler fra Vildmosen, mens det var engelsk bøf med bløde løg ugen før. Begge retter er også at finde på det nye menukort med tarteletter og æblekage.

- Vi kan mærke, at vi har fat i det rigtige, og vi har fået rigtig meget positiv respons fra vores gæster. Vi er kede af, at Mikkel ikke kommer til at følge skiftet helt til dørs, men han vil gå hele november sammen med den nye køkkenchef, så vi sikrer at skiftet kommer til at ske helt i den ånd det var tænkt, siger Christina Torp.

Loyalitet
Selv om ambitionen er mere traditionel dansk mad, så holder Strandhotellet stadig fast i, at der også skal være en gourmetmenu til feinschmecker-folket, men det skal også baseres på de danske klassikere.

Det vidner det nye menukort om, som Mikkel Espensen har lavet inden sit farvel. Her kan man blandt andet få "makrel i tomat", "hjerter i flødesovs" og "stegt lever" - alle retter med et twist, der næsten er umuligt at regne ud på forhånd, lover Strandhotellet.

Læs også: Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Det er ikke kun på grund af den turbulente start med skiftende chefer, Mikkel Espensen stopper. Det sker også som produkt af en "pagt", han havde lavet med den nu fyrede F&B-chef, Thomas Guldhammer Karlsen. Han stoppede i september, fordi hans stilling blev nedlagt.

Og den afskedigelse satte deres fælles aftale i effekt.

- Thomas og jeg var sparringspartnere, og vi havde en pagt om, at hotellet var vores fælles projekt. Så da han ikke er her mere, så trækker jeg også stikket nu. Loyalitet er en vigtig ting for mig, siger Mikkel Espensen

Han begynder 1. december som souschef på hotellet Bella Skys Restaurant Basalt, hvor bålmad og ild er i fokus.

Ny køkkenchef i Blokhus bliver aalborgenseren Dennis Birch, der tidligere har arbejdet på Michelin-restauranten Ti Trin Ned, Mejeriet ved Vilhelmsborg og været på kokkelandsholdet nogle år.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Forvirring: Sur smiley til butik har ramt jysk restaurant

Cateringlandsholdet holder audition

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nyhedsbrev

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Online Avis Arkiv

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Send til en kollega

0.136