23948sdkhjf

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

| Af Jakob Kanne Bjerregaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Han holdt ikke længe med ny stil i køkkenet

Der skulle ikke gå mere end et par dage med ny stil i køkkenet, før køkkenchefen på Strandhotellet i nordjyske Blokhus, Mikkel Espensen, sagde stop.

- Det var lidt uventet, at Mikkel sagde op, for han har selv været med i processen omkring Strandhotellets nye koncept, som han over for mig har indikeret, er den rigtige for hotellet, siger hoteldirektør Christina Torp.

For nylig sad han og hoteldirektøren ellers og præsenterede hotellets nye stil, hvor der i højere grad skal serveres mad, som man ser det i Frøken Jensens kogebog. Klassiske danske retter kommer på menukortet.

- Men jeg kunne da godt se det nye koncept for mig. Men jeg skal noget andet, siger Mikkel Espensen, der har lavet den første menu med det nye koncept.

Ugens ret er for eksempel klassisk dansk kylling (danoise) med rabarberkompot, syltede agurker, skysauce og kartofler fra Vildmosen, mens det var engelsk bøf med bløde løg ugen før. Begge retter er også at finde på det nye menukort med tarteletter og æblekage.

- Vi kan mærke, at vi har fat i det rigtige, og vi har fået rigtig meget positiv respons fra vores gæster. Vi er kede af, at Mikkel ikke kommer til at følge skiftet helt til dørs, men han vil gå hele november sammen med den nye køkkenchef, så vi sikrer at skiftet kommer til at ske helt i den ånd det var tænkt, siger Christina Torp.

Loyalitet
Selv om ambitionen er mere traditionel dansk mad, så holder Strandhotellet stadig fast i, at der også skal være en gourmetmenu til feinschmecker-folket, men det skal også baseres på de danske klassikere.

Det vidner det nye menukort om, som Mikkel Espensen har lavet inden sit farvel. Her kan man blandt andet få "makrel i tomat", "hjerter i flødesovs" og "stegt lever" - alle retter med et twist, der næsten er umuligt at regne ud på forhånd, lover Strandhotellet.

Læs også: Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Det er ikke kun på grund af den turbulente start med skiftende chefer, Mikkel Espensen stopper. Det sker også som produkt af en "pagt", han havde lavet med den nu fyrede F&B-chef, Thomas Guldhammer Karlsen. Han stoppede i september, fordi hans stilling blev nedlagt.

Og den afskedigelse satte deres fælles aftale i effekt.

- Thomas og jeg var sparringspartnere, og vi havde en pagt om, at hotellet var vores fælles projekt. Så da han ikke er her mere, så trækker jeg også stikket nu. Loyalitet er en vigtig ting for mig, siger Mikkel Espensen

Han begynder 1. december som souschef på hotellet Bella Skys Restaurant Basalt, hvor bålmad og ild er i fokus.

Ny køkkenchef i Blokhus bliver aalborgenseren Dennis Birch, der tidligere har arbejdet på Michelin-restauranten Ti Trin Ned, Mejeriet ved Vilhelmsborg og været på kokkelandsholdet nogle år.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (1)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.169