23948sdkhjf

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

| Af Jakob Kanne Bjerregaard, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Han holdt ikke længe med ny stil i køkkenet

Der skulle ikke gå mere end et par dage med ny stil i køkkenet, før køkkenchefen på Strandhotellet i nordjyske Blokhus, Mikkel Espensen, sagde stop.

- Det var lidt uventet, at Mikkel sagde op, for han har selv været med i processen omkring Strandhotellets nye koncept, som han over for mig har indikeret, er den rigtige for hotellet, siger hoteldirektør Christina Torp.

For nylig sad han og hoteldirektøren ellers og præsenterede hotellets nye stil, hvor der i højere grad skal serveres mad, som man ser det i Frøken Jensens kogebog. Klassiske danske retter kommer på menukortet.

- Men jeg kunne da godt se det nye koncept for mig. Men jeg skal noget andet, siger Mikkel Espensen, der har lavet den første menu med det nye koncept.

Ugens ret er for eksempel klassisk dansk kylling (danoise) med rabarberkompot, syltede agurker, skysauce og kartofler fra Vildmosen, mens det var engelsk bøf med bløde løg ugen før. Begge retter er også at finde på det nye menukort med tarteletter og æblekage.

- Vi kan mærke, at vi har fat i det rigtige, og vi har fået rigtig meget positiv respons fra vores gæster. Vi er kede af, at Mikkel ikke kommer til at følge skiftet helt til dørs, men han vil gå hele november sammen med den nye køkkenchef, så vi sikrer at skiftet kommer til at ske helt i den ånd det var tænkt, siger Christina Torp.

Loyalitet
Selv om ambitionen er mere traditionel dansk mad, så holder Strandhotellet stadig fast i, at der også skal være en gourmetmenu til feinschmecker-folket, men det skal også baseres på de danske klassikere.

Det vidner det nye menukort om, som Mikkel Espensen har lavet inden sit farvel. Her kan man blandt andet få "makrel i tomat", "hjerter i flødesovs" og "stegt lever" - alle retter med et twist, der næsten er umuligt at regne ud på forhånd, lover Strandhotellet.

Læs også: Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Det er ikke kun på grund af den turbulente start med skiftende chefer, Mikkel Espensen stopper. Det sker også som produkt af en "pagt", han havde lavet med den nu fyrede F&B-chef, Thomas Guldhammer Karlsen. Han stoppede i september, fordi hans stilling blev nedlagt.

Og den afskedigelse satte deres fælles aftale i effekt.

- Thomas og jeg var sparringspartnere, og vi havde en pagt om, at hotellet var vores fælles projekt. Så da han ikke er her mere, så trækker jeg også stikket nu. Loyalitet er en vigtig ting for mig, siger Mikkel Espensen

Han begynder 1. december som souschef på hotellet Bella Skys Restaurant Basalt, hvor bålmad og ild er i fokus.

Ny køkkenchef i Blokhus bliver aalborgenseren Dennis Birch, der tidligere har arbejdet på Michelin-restauranten Ti Trin Ned, Mejeriet ved Vilhelmsborg og været på kokkelandsholdet nogle år.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Nyhedsbrev

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Online Avis Arkiv

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Casper Christensen satser på måltidskasser

Ny ejer måske på vej til Domino's

Restaurantkæde køber hotel midt i København

Ældremaden hitter i Randers

Just Eat vokser voldsomt: 221 millioner ordrer på et år

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde

Se billederne: Cateringbranchen i hopla

5.000 gæster ville se på mulighederne

Erfarne cateringfolk har overtaget Hotel Møen

Retssag: Cafékæde tabte navnestrid

Ny portal vil hjælpe amatørkokke med at sælge delemad

Nordjysk cateringmesse får økologisk univers

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Frankies Pizza rykker til Jylland

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

Makkerpar overtager to spisesteder

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Send til en kollega

0.202