23948sdkhjf

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Cateringkøkkenet donerer et træ for hver solgt jule- eller nytårsmenu

Den københavnske restaurantkæde Cofoco regner med at sælge 30.000 jule- og nytårsmenuer i år fra kædens cateringkøkken - og for hvert solgt menu donerer kæden et træ til et bæredygtigt, selvforsynende jordbrug i Tanzanias Usambara-bjerge.

Cofoco har som den første danske madvirksomhed indgået et samarbejde med den britiske NGO Carbon Free Dining. Samarbejdet betyder, at Cofoco med hver eneste solgte catering-menu til jul og nytår donerer et træ og garanterer, at det bliver plantet til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzania, oplyser Cofoco i en pressemeddelelse.

- I en tid med meget snak og alt for lidt handling er det bydende nødvendigt, at vi som virksomhed tager vores del af ansvaret i den grønne omstilling. Det lyder måske flot, men et enkelt festmåltid kan gøre en konkret forskel, og med vores volumen bliver der faktisk tale om en ganske markant forskel. Med dette initiativ bidrager vi og vores kunder direkte til en positiv udvikling i et lokalområde samtidig med, at vi sikrer et målbart CO2-optag, forklarer August Lund, medejer af Cofoco.

1.700 gennemsnitsdanskere
Sidste år resulterede december-højtiderne i et samlet salg på omkring 30.000 menuer, og Cofoco forventer som minimum et tilsvarende resultat i år. Det vil altså betyde 30.000 nye træer.

Ud over at bidrage konkret til den lokale udvikling vil hvert træ i løbet af en levetid - forventet cirka 40 år - absorbere i omegnen af et ton CO2. Altså vil et enkelt års salg af jule- og nytårsmenuer kunne reducere CO2-niveauet med omkring 30.000 tons over en årrække. Det svarer nogenlunde til, hvad 1.700 gennemsnitsdanskere tilsammen udleder i løbet af et enkelt år, nævner Cofoco.

Typisk vil der være tale om Moringa-træer og frugttræer som avocado, æble og pære.

Træplantningsprojektet er et led i Cofocos egen grønne omstilling. Det kommer i kølvandet på forsommerens nyhed om, at Cofoco med opførelsen af sin egen solcellepark i Nordvestjylland nu driver samtlige 13 restauranter og omfattende catering- og convenience-produktion helt og holdent på grøn solcelleenergi.








Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Cateringbranchen opruster med ny forening

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Scandic skal bruge 700 nye medarbejdere

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Flere og flere vælger madordning frem for madpakken

Nyhedsbrev

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Online Avis Arkiv

Wellendorf ny holdkaptajn for kokkelandsholdet

Casper Christensen satser på måltidskasser

Ny ejer måske på vej til Domino's

Restaurantkæde køber hotel midt i København

Ældremaden hitter i Randers

Just Eat vokser voldsomt: 221 millioner ordrer på et år

Aalborg-restauranter fusionerer: Køkkenchef stopper

Fødevarestyrelsen klar med 18 kontrolkampagner

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Ny cateringboss: Vil kunden ha' øko, prøver vi at skaffe det

AB Caterings direktør har kig på samarbejde

Se billederne: Cateringbranchen i hopla

5.000 gæster ville se på mulighederne

Erfarne cateringfolk har overtaget Hotel Møen

Retssag: Cafékæde tabte navnestrid

Ny portal vil hjælpe amatørkokke med at sælge delemad

Nordjysk cateringmesse får økologisk univers

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Frankies Pizza rykker til Jylland

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

Makkerpar overtager to spisesteder

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

JEROS A/S udråbt som Årets virksomhed 2018 i Faaborg Midtfyn kommune

JEROS A/S på Internorga 2019

FKM uden kompromis

DT Rullecontainer arbejder til stadighed med sikkerhed og ergonomi

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

Erhvervsministeren lyttede til argumenter for fair betalingsfrister

Optimeret tøjforbrug i din fødevareproduktion

Mød Kalu på Mad & Glæde i Forum 2.-3. marts

Nordic Retail åbner kontor i Stockholm

Ses vi på messe i Aalborg på onsdag?

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Send til en kollega

0.17