23948sdkhjf

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Cateringkøkkenet donerer et træ for hver solgt jule- eller nytårsmenu

Den københavnske restaurantkæde Cofoco regner med at sælge 30.000 jule- og nytårsmenuer i år fra kædens cateringkøkken - og for hvert solgt menu donerer kæden et træ til et bæredygtigt, selvforsynende jordbrug i Tanzanias Usambara-bjerge.

Cofoco har som den første danske madvirksomhed indgået et samarbejde med den britiske NGO Carbon Free Dining. Samarbejdet betyder, at Cofoco med hver eneste solgte catering-menu til jul og nytår donerer et træ og garanterer, at det bliver plantet til gavn for miljø og lokalbefolkning i Tanzania, oplyser Cofoco i en pressemeddelelse.

- I en tid med meget snak og alt for lidt handling er det bydende nødvendigt, at vi som virksomhed tager vores del af ansvaret i den grønne omstilling. Det lyder måske flot, men et enkelt festmåltid kan gøre en konkret forskel, og med vores volumen bliver der faktisk tale om en ganske markant forskel. Med dette initiativ bidrager vi og vores kunder direkte til en positiv udvikling i et lokalområde samtidig med, at vi sikrer et målbart CO2-optag, forklarer August Lund, medejer af Cofoco.

1.700 gennemsnitsdanskere
Sidste år resulterede december-højtiderne i et samlet salg på omkring 30.000 menuer, og Cofoco forventer som minimum et tilsvarende resultat i år. Det vil altså betyde 30.000 nye træer.

Ud over at bidrage konkret til den lokale udvikling vil hvert træ i løbet af en levetid - forventet cirka 40 år - absorbere i omegnen af et ton CO2. Altså vil et enkelt års salg af jule- og nytårsmenuer kunne reducere CO2-niveauet med omkring 30.000 tons over en årrække. Det svarer nogenlunde til, hvad 1.700 gennemsnitsdanskere tilsammen udleder i løbet af et enkelt år, nævner Cofoco.

Typisk vil der være tale om Moringa-træer og frugttræer som avocado, æble og pære.

Træplantningsprojektet er et led i Cofocos egen grønne omstilling. Det kommer i kølvandet på forsommerens nyhed om, at Cofoco med opførelsen af sin egen solcellepark i Nordvestjylland nu driver samtlige 13 restauranter og omfattende catering- og convenience-produktion helt og holdent på grøn solcelleenergi.










Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Nyhedsbrev

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Online Avis Arkiv

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Ny app til gæster med særlige madpræferencer

Køkkener kan lettere holde styr på alle ønskerne

1

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

Forpagtere af spisested holdt kun syv måneder

KFC vil op på 34 danske restauranter

Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Restaurant bliver til fitnesscenter

Nyhed: Intelligent sous vide-udstyr

Endnu en forpagter siger farvel til jysk restaurant

Pizzakæde fejrer fødselsdag med 10 retter

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

Send til en kollega

0.183