23948sdkhjf

Flere restauranter går konkurs

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Spiselysten stiger, men overskuddet daler

Selv om danskerne spiser ude som aldrig før, tjener restauranterne færre penge, og antallet af konkurser af stigende.

På tre år er omsætningen i danske restauranter steget med over 20 procent til 43,9 milliarder kroner. Det viser en undersøgelse fra revisionsvirksomheden Deloitte.

Trods fremgangen måtte restauranterne i gennemsnit se overskuddet falde med 16,5 procent i 2017.

Årsagen til udviklingen er, at der er stor konkurrence i branchen, hvor mange nye restauranter slår dørene op. Det vurderer Claus Jorch Andersen, der er partner i Deloitte.

- Det er en branche, der vokser, og det ansporer mange til at komme ind og prøve at få en bid af kagen. Det er den klare årsag til, at vi ser faldende indtjening, og at flere går konkurs, siger han.

I 2017 åbnede 2460 nye restaurationsvirksomheder, hvilket er en seksdobling siden 2005.

270 lukkede på otte måneder

Samlet havde flere end fire ud af ti restauranter underskud sidste år, og i de første otte måneder af 2018 har 270 restauranter måttet dreje nøglen om mod 180 i den samme periode af 2018.

Samtidig er mere end hver fjerde restaurant i farezonen for at lukke. Det er en lidt mindre andel end de seneste år, men det skyldes udelukkende, at flere er gået konkurs.

- Den skarpe konkurrence i branchen gør, at rigtig mange har svært ved at få sorte tal på bundlinjen. Hvis den vækst, vi har set i branchen, ikke fortsætter på samme niveau i de kommende år, så vil endnu flere få det svært, siger Claus Jorch Andersen.

Den store konkurrence mærkes særligt hos de mindre restauranter med under 25 ansatte.

- De store restauranter har nogle fordele, som de lidt mindre ikke har. De har mulighed for at høste nogle stordriftsfordele på personale, køkkener og ledelse, siger Claus Jorch Andersen.

Undersøgelsen fra Deloitte er baseret på regnskaberne fra knap 3.800 restaurationsvirksomheder.

/ritzau/


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Nyhedsbrev

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Online Avis Arkiv

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Ny app til gæster med særlige madpræferencer

Køkkener kan lettere holde styr på alle ønskerne

1

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

Forpagtere af spisested holdt kun syv måneder

KFC vil op på 34 danske restauranter

Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Restaurant bliver til fitnesscenter

Nyhed: Intelligent sous vide-udstyr

Endnu en forpagter siger farvel til jysk restaurant

Pizzakæde fejrer fødselsdag med 10 retter

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

Send til en kollega

0.188