23948sdkhjf

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Offentlige køkkener er storbrugere

Offentlige køkkener er storforbrugere af økologiske varer fra foodservice-sektoren - også i langt højere grad end køkkener i den private sektor.

Det dokumenterer nye tal fra Danmarks Statistik.

Den offentlige sektor aftager 44 procent af salget af økologiske varer til foodservice, altså servering af mad fra eksempelvis køkkener i institutioner, restauranter, kantiner, caféer og udbringning.

Det offentliges forbrug af økologiske fødevarer er dermed over dobbelt så stort som sektorens andel af det samlede salg af føde- og drikkevarer til foodservice, som ligger på 20 procent. Baggrunden er en højere andel af økologi i de offentlige storkøkkener, nemlig 19 procent mod 7 procent i den private sektor, nævner Danmarks Statistik.

Den offentlige sektor købte ifølge statistikerne sidste år økologiske varer for 891 millioner kroner mod 783 millioner i 2016. Størstedelen af den offentlige sektors økologiske indkøb gik til offentlige institutioner, som aftog 36 procent af det samlede økologiske salg. Yderligere otte procent gik til kantiner på offentlige arbejdspladser.

Den private sektor aftog 56 procent af det økologiske salg til foodservice - svarende til cirka 1.153 millioner kroner. Heraf udgjorde hoteller, restauranter, caféer og lignende 29 procent. og kantiner på private arbejdspladser 19 procent. Andre former for foodservice, eksempelvis diner transportable og take-away, aftog ni procent af salget.

Se mere fra Danmarks Statistik her: Foodservice



Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Nyhedsbrev

"Undren": Cateringfirma skifter navn

Online Avis Arkiv

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

1

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Kendt Aalborg-restaurant lukker

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

Kantineændring: Nu må medarbejderne ikke mere lade kaffekopperne stå

Ny restaurant: Her kan man spise i en trægynge

Feriepark klar med bæredygtig naturrestaurant

Planteslagteri udfordrer kødindustrien

Catering-firma åbner restaurant i København

Brødrene Price overtager Blomsterbergs konditori

Jysk café har fundet en cateringniche

Fynske restauranter vil lokke gastroturister til

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Makkerpar overtager to spisesteder

Aarhus løb med titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Just Eat begyndte året med rekord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sous vide produktion med integreret sikkerhedsberegner

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for din kunder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Udnytter din virksomhed fordelene ved frihandel?

Forstærkning til vores CC Gulves projektlederteam

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Efteruddannelse - find vej gennem junglen

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

Send til en kollega

0.133