23948sdkhjf

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Cateringkoncernen Madkastellet, der også driver en lang række konference- og selskabslokaler, primært i Københavnsområdet, er på vej med et nyt koncept: Fleksitarkantiner, hvor kød skal spille en birolle.

Belinda Herbst, der senest kommer fra Meyers Contract Catering, er hyret til at stå i spidsen for opgaven.

Madkastellet vurderer ifølge Rasmus Pors, der er stifter og partner i virksomheden, at markedet er klar til et fleksitarkoncept. Selv om kød stadig dominerer buffeterne i de fleste danske virksomheder, og danskerne tenderer verdensrekord i kødspisning, viser en ny undersøgelse gennemført af Coop, at 50 procent af danskerne ønsker at spise mindre kød. Og hver femte unge er fleksitar, det vil sige, at de lever overvejende vegetarisk, nævner han.

- For os har grøntsager altid været det, der definerer måltidet. Vi arbejder innovativt med alt fra planteriget og fremtidens råvarer som for eksempel tang, hvilket giver uanede muligheder for at lege med smag, karakter og udtryk.

- Og så serverer vi mindre, men bedre kød. Det tager vi med os i vores nye kantiner, hvor målet er at reducere kødforbruget med minimum 50 procent ved at tilbyde flere superlækre, grønne retter. Det er sund fornuft både for dem, der skal spise det og for vores klode, siger Rasmus Pors.

- De unge vil arbejde for ansvarlige firmaer
Belinda Herbst, der med titel af chief commercial officer skal lede kantinedivisionen, peger på, at ikke mindst de yngre generationer vil arbejde for firmaer, der tænker og handler ansvarligt. Derfor vil Madkastellets kantiner implementere bæredygtighed i alle dele af driften.

- Vi ser en markant efterspørgsel på contract cateringløsninger, der understøtter virksomhedernes samlede bæredygtighedsprofil. Ved at tilbyde ansatte mad, som smager godt, er sund og opfylder det ernæringsmæssige behov, understøtter vi, i fællesskab, både forretningen, miljøet og det øvrige samfund, siger Belinda Herbst.

Madkastellet har i mange år arbejdet med bæredygtighed og vil i de kommende år skrue op for den strategiske indsats på området. Madkastellet Kantiner skal derfor også fungere som et spydspidsprojekt, der skal generere viden, som skal implementeres på tværs af koncernens brands.

Ud over fleksitarisme er økologi, madspild, uddannelse, innovation og inklusion blot nogle af de områder, der satses på. Senest i 2020 skal også firmaets eventcatering have et vegetarisk afsæt, lyder målsætningen.

Madkastellet trakterer årligt mere end 200.000 gæster til events og i koncernens á la carte-restauranter - Restaurant Smör på Nationalmuseet, Tang Bistro og Café på Den Blå Planet og Restaurant Naes på Strandhotel Røsnæs i Kalundborg.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Nyhedsbrev

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener...

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdeb...

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

Send til en kollega

0.147