23948sdkhjf

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

Danskerne har i den grad taget færdigretterne til sig. Ifølge en analyse fra Coop Analyse blev salget af convenience-produkter syvdoblet mellem 2010 og 2017.

Det mærker man også hos Løgismose Meyers, der begyndte at producere færdigretter til køledisken for knap fire år siden. I første omgang blev færdigretterne kun solgt i Meyers Deli, men så kom nemlig.com på banen og ville gerne sælge retterne, så fulgte Coop og dernæst Dansk Supermarked.

I dag producerer Løgismose Meyers 1,5 millioner enheder færdigretter om året, herunder fire varianter til Netto og ni varianter til Coop.

- Det er en helt okay vækstrate at gå fra 0 til 1,5 million på under fire år, lyder det tørt fra Henrik Toft, der er mejerichef på Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Midtfyn, der siden efteråret 2017 også har produceret færdigretter.

Investering til 20 millioner kroner
På Midtfyn lå i forvejen koncernens mejeri med dertil hørende kvalitets- og vedligeholdelsesafdeling, og derfor var det oplagt at rykke produktionen af færdigretter fra Sjælland til det midtfynske.

Her er produktionen rykket ind i en 1.000 kvadratmeter stor tidligere lagerhal, som Løgismose Meyers allerede for flere år siden havde været forudseende nok til at lægge kloakering og andre installationer ind i, så lokalerne hurtigt kunne gøres produktionsklare.

I alt har koncernen investeret cirka 20 millioner kroner i fabrikken, som fremover skal levere lasagne, butter chicken, kalvefrikassé og andre færdigretter til det stigende antal danskere, som gerne vil betale for deres mad, men ikke ønsker at bruge alt for meget tid på at lave maden selv.

Tænkt på fremtiden
Skulle efterspørgslen på færdigretter stige yderligere, har Løgismose Meyers også gjort klar til yderligere investeringer i færdigretsfabrikken.

Der er således gjort klar til både ekstra gryder og en ekstra pakkelinje, fortæller Henrik Toft.

- Så der er skam tænkt på fremtiden.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Nyhedsbrev

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Online Avis Arkiv

Ny app til gæster med særlige madpræferencer

Køkkener kan lettere holde styr på alle ønskerne

1

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

Forpagtere af spisested holdt kun syv måneder

KFC vil op på 34 danske restauranter

Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Restaurant bliver til fitnesscenter

Nyhed: Intelligent sous vide-udstyr

Endnu en forpagter siger farvel til jysk restaurant

Pizzakæde fejrer fødselsdag med 10 retter

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Cateringfirma konkurs

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Flere restauranter går konkurs

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

Send til en kollega

0.13