23948sdkhjf

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

Danskerne har i den grad taget færdigretterne til sig. Ifølge en analyse fra Coop Analyse blev salget af convenience-produkter syvdoblet mellem 2010 og 2017.

Det mærker man også hos Løgismose Meyers, der begyndte at producere færdigretter til køledisken for knap fire år siden. I første omgang blev færdigretterne kun solgt i Meyers Deli, men så kom nemlig.com på banen og ville gerne sælge retterne, så fulgte Coop og dernæst Dansk Supermarked.

I dag producerer Løgismose Meyers 1,5 millioner enheder færdigretter om året, herunder fire varianter til Netto og ni varianter til Coop.

- Det er en helt okay vækstrate at gå fra 0 til 1,5 million på under fire år, lyder det tørt fra Henrik Toft, der er mejerichef på Løgismose Mejeri i Allested-Vejle på Midtfyn, der siden efteråret 2017 også har produceret færdigretter.

Investering til 20 millioner kroner
På Midtfyn lå i forvejen koncernens mejeri med dertil hørende kvalitets- og vedligeholdelsesafdeling, og derfor var det oplagt at rykke produktionen af færdigretter fra Sjælland til det midtfynske.

Her er produktionen rykket ind i en 1.000 kvadratmeter stor tidligere lagerhal, som Løgismose Meyers allerede for flere år siden havde været forudseende nok til at lægge kloakering og andre installationer ind i, så lokalerne hurtigt kunne gøres produktionsklare.

I alt har koncernen investeret cirka 20 millioner kroner i fabrikken, som fremover skal levere lasagne, butter chicken, kalvefrikassé og andre færdigretter til det stigende antal danskere, som gerne vil betale for deres mad, men ikke ønsker at bruge alt for meget tid på at lave maden selv.

Tænkt på fremtiden
Skulle efterspørgslen på færdigretter stige yderligere, har Løgismose Meyers også gjort klar til yderligere investeringer i færdigretsfabrikken.

Der er således gjort klar til både ekstra gryder og en ekstra pakkelinje, fortæller Henrik Toft.

- Så der er skam tænkt på fremtiden.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Forvirring: Sur smiley til butik har ramt jysk restaurant

Cateringlandsholdet holder audition

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nyhedsbrev

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Online Avis Arkiv

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Send til en kollega

0.11