Færre øko-grøntsager efter tør sommer

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Tørken kommer til at sætte sit præg på udbuddet af økologiske grøntsager i efteråret. Sådan lyder det fra flere sider, skriver Børsen.

Hos Gartnerirådgivningen under Landbrug & Fødevarer forudser konsulent Richard de Visser et udbytte inden for øko-grøntsagsproduktion, der er 20-40 pct. mindre end normalt.

- Nogle steder er der kæmpemæssige udbyttetab, og der kommer helt klart færre varer til butikkerne. Avlernes udfordringer er jo de samme i udlandet. Vi kommer selvfølgelig ikke til at sulte, men mængderne af gulerødder og andet bliver meget mindre i år. Det regner lidt lige nu, men vandunderskuddet er enormt, og 1. oktober er vækstsæsonen forbi, så det er begrænset, hvad vi kan nå at indhente, siger Richard de Visser til Børsen.

Hos Økologirådgivning Danmark anslår plantechef Claus Østergaard, at udbyttet bliver 20-30 pct. lavere end normalt, og hos gulerodsproducenten Danroots kalkulerer direktør Klaus Vestergaard med mindst 10-20 pct. færre øko-gulerødder.



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Restaurant fortsatte salget trods rotter

Nye måltidskasser fik en flyvende start

Jyde stormer frem med gourmet-catering

Nu udvider han til tredobbelt størrelse

Nyhedsbrev

Løgismose Meyers satser på flere færdigretter

Ny fabrik skal servicere et tilsyneladende umætteligt marked for convenience-produkter

Online Avis Arkiv

MASH vil have nye ejere med ind

MeMu-souschef vandt Hotdog DM

Nordjysk restaurant vinder kokkekamp - igen

Bæredygtigt fanget hellefisk – en delikatesse fra Vestgrønland

Foodservice Danmark skifter direktør igen

Scandic i totalt buræg-stop på alle hoteller

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Prisen går til… Noma

Restauranten bliver den første modtager af Københavns Snedkerlaugs nye pris

International rådgivning på højt niveau

Færre øko-grøntsager efter tør sommer

Kage-mænd køber kaffekæde

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Madklubben udvider i Århus

Investeringer æder af foodservice-grossisters overskud

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Ingen danske medaljer ved sommelier NM

Kantiner og restauranter i trekantområdet inviteres til Markedsdag

Køge har fået en food hall

Madentreprenør åbner nyt spisested

Kro lukker og stopper madlevering til 350 ældre

Københavns Madhus får ny direktør

Just Eat vil også levere morgenmad

Catering-advarsler er gjort til skamme

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Derfor er SMVdanmark imod revisionspligt

Slip af med bakterier i dit vand

En god kop kaffe er simpel... Den består af to ingredienser: kaffebønner og vand.

Aqua-Pure AP110 filter

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Efteruddannelse i Hygiejnisk design på DTU

Find ud af hvad du kan gøre for at, undgå kalk på håndvaske, glas, opvaskem...

N’tatlim - nye kager i dessertkategorien!

Send til en kollega

0.193