23948sdkhjf

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Danske kokke kan se frem til at få en bid af kagen, når næste års finanslov skal fastlægges.

Regeringen afsætter nemlig 40 millioner kroner i sit udspil til finansloven, som skal fremme dansk gastronomi.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Over en periode på fire år skal pengene gå til en række initiativer, der skal sikre Danmarks position som et globalt centrum for gastronomi, lyder det.

Heriblandt er etablering af et gastronomiakademi til at udvikle nye kokketalenter.

Hvis Danmark kan bibeholde sin plads på det gastronomiske verdenskort, kan det have økonomiske fordele, lyder det fra miljø-og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

- Det er lykkedes at skabe os en identitet som et land i den gastronomiske superliga, siger han.

- Gastronomien kan være med til at skabe arbejdspladser i Danmark igennem både turisme– og fødevareerhvervet. Det er en udvikling, som kommer alle danskere til gode, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Danmark har i alt 26 restaurantrer, der kan prale med den eftertragtede michelinstjerne.

Med tre af slagsen er københavnske Geranium den mest stjernespækkede restaurant.

Håbet er, at flere lignende restauranter kan fungere som et trækplaster for turister, der i forvejen fremhæver Danmark som et gastronomisk rejsemål.

Det mener erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

- Så en styrkelse af dansk gastronomi er noget, der i dén grad også vil være med til at styrke Danmark som turistdestination i forhold til de knap 10 procent af turisterne, der har finere gastronomi som deres primære motivation for at vælge feriemål, siger han.

Ud over at sætte kulinariske oplevelser på menuen, vil regeringen stille skarpt på udfordringer med sundhed, madspild og bæredygtig fødevareproduktion.

/ritzau/

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Scandic tilbyder jobgaranti – vil fordoble antallet af elever

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

Historisk spisested i Mariager lukker og slukker

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Nyt cafékoncept: Hotdogs og kartofler

Frankies Pizza rykker til Jylland

Nyhedsbrev

"Undren": Cateringfirma skifter navn

Online Avis Arkiv

Her er Danmarks nye kokke på Cateringlandsholdet

Restauratør venter bare på at gå konkurs

Pizzeria lukket efter mistanke om rotter

1

Succes: Cateringfirma overtager igen en kantine

Kendt Aalborg-restaurant lukker

Nye tal: professionelle køkkener stadig varme på økologi og vegetarrettter

Kantineændring: Nu må medarbejderne ikke mere lade kaffekopperne stå

Ny restaurant: Her kan man spise i en trægynge

Feriepark klar med bæredygtig naturrestaurant

Planteslagteri udfordrer kødindustrien

Catering-firma åbner restaurant i København

Brødrene Price overtager Blomsterbergs konditori

Jysk café har fundet en cateringniche

Fynske restauranter vil lokke gastroturister til

Gourmet-kok i spidsen for kommunal madservice

Makkerpar overtager to spisesteder

Aarhus løb med titlen som Danmarks Bedste Bøfsandwich

Sunset Boulevard rykker ind i Lalandia

Just Eat begyndte året med rekord

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Velkommen til vores køberdatabase "Søgeagenten"

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

RollDolly fra DT Rullecontainer

White rock FR – Hygiejnisk og hårdfør vægbeklædning til storkøkkener, restauranter, vådrum m.v.

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Er din virksomhed forberedt på en hård Brexit?

Stregkoder skaber stadig problemer i butikkerne

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år?

Røgeovnen, der betalte sig selv

Udnytter din virksomhed fordelene ved frihandel?

Forstærkning til vores CC Gulves projektlederteam

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Efteruddannelse - find vej gennem junglen

Hygiejnisk design er afgørende for god fødevaresikkerhed og effektiv kvalitetsstyring

Grundkursus i hygiejnisk design med fokus på maskiner og udstyr

299 unge og voksne i Horsens kommer travle virksomheder til undsætning

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Send til en kollega

0.419