23948sdkhjf

40 millioner skal fremme gastronomisk superliga

| Af /ritzau/ | Tip redaktionen om en historie

Regeringen afsætter 10 millioner kroner om året de næste fire år til gastronomi. Det kan skabe flere arbejdspladser

Danske kokke kan se frem til at få en bid af kagen, når næste års finanslov skal fastlægges.

Regeringen afsætter nemlig 40 millioner kroner i sit udspil til finansloven, som skal fremme dansk gastronomi.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Over en periode på fire år skal pengene gå til en række initiativer, der skal sikre Danmarks position som et globalt centrum for gastronomi, lyder det.

Heriblandt er etablering af et gastronomiakademi til at udvikle nye kokketalenter.

Hvis Danmark kan bibeholde sin plads på det gastronomiske verdenskort, kan det have økonomiske fordele, lyder det fra miljø-og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

- Det er lykkedes at skabe os en identitet som et land i den gastronomiske superliga, siger han.

- Gastronomien kan være med til at skabe arbejdspladser i Danmark igennem både turisme– og fødevareerhvervet. Det er en udvikling, som kommer alle danskere til gode, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Danmark har i alt 26 restaurantrer, der kan prale med den eftertragtede michelinstjerne.

Med tre af slagsen er københavnske Geranium den mest stjernespækkede restaurant.

Håbet er, at flere lignende restauranter kan fungere som et trækplaster for turister, der i forvejen fremhæver Danmark som et gastronomisk rejsemål.

Det mener erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

- Så en styrkelse af dansk gastronomi er noget, der i dén grad også vil være med til at styrke Danmark som turistdestination i forhold til de knap 10 procent af turisterne, der har finere gastronomi som deres primære motivation for at vælge feriemål, siger han.

Ud over at sætte kulinariske oplevelser på menuen, vil regeringen stille skarpt på udfordringer med sundhed, madspild og bæredygtig fødevareproduktion.

/ritzau/



Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Badehotel i Blokhus skifter foie gras ud med skipperlabskovs

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Brødre klar med ny restaurant i Horsens

Nyhedsbrev

Burgerbar er blevet til gourmetrestaurant

Online Avis Arkiv

Kendt kok lancerer 150 nye fødevareprodukter

De første er efter planen klar til salg om få uger

Kendt Odense-restaurant konkurs

Årets Kok 2019: Jagten er i gang

Otte fynske rigmænd har købt Jensen ud af Jensens Bøfhus

Medie: Stifter Palle Skov Jensen er helt ude af sit livsværk efter 34 år

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Erfaren køkkenchef skifter til Madkastellet

Han skal stå for virksomhedens eventcatering

- Domino's vil med 100 procents sikkerhed miste kunder

Ny niche: Hun skaffer mad til erhvervslivet

Bil-kantine er base for mad ud af huset

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Ægtepar laver italiensk cateringfirma

Foodservicebranchen vokser videre

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Send til en kollega

0.201