23948sdkhjf

Ny vidensbank skal give maden et løft

I den nye vidensbank skal fagpersoner kunne finde inspiration og dele erfaringer om mad, måltider og ernæring til ældre

Nu skal der oprettes en vidensbank under Sundheds- og Ældreministeriet for kommunale cases vedrørende mad, måltider og ernæring til ældre. Det nye initiativ skal bidrage til at forbedre ældre menneskers ernæringstilstand, livskvalitet og sundhed.

Formålet med vidensbanken er, at højne kvaliteten af mad og måltider til ældre ved, at kommuner, institutioner og andre aktører kan blive inspireret og lære af hinandens positive erfaringer på området.

Hvorfor er det vigtigt at få delt de gode erfaringer på området?
- Vi ved, at maden giver både livskvalitet og energi til vores ældre. Rundt omkring i hele landet er en masse gode eksempler på, hvordan mad og måltidet kan skabe livskvalitet og energi hos den enkelte. Den viden får vi nu med dette initiativ mulighed for at systematisere og dele. Det er så utrolig vigtigt fordi, at god mad og rammerne om det gode måltid skaber appetit og livskvalitet for vores ældre borgere, siger ældreminister Thyra Frank til Magasinet Pleje.

Det forventes, at vidensbanken lanceres i begyndelsen af 2019.

Fakta

Projektet har et samlet budget på otte millioner kroner og finansieres med 800.000 kr. i 2018, 2,2 mio. kr. i 2019, 2,6 mio. kr. i 2020 og 2,4 mio. kr. i 2021.

Inspiration og gode erfaringer
- Den nye vidensbank er for mig en vision om, at vi kan lære af hinanden - og dermed gøre det endnu bedre for vores ældre borgere. Derfor er målet, at vidensbanken skal være et sted, hvor brugerne ved, at de kan finde inspiration, men også et sted, hvor de har lyst til at dele deres gode erfaringer. Det sikrer vi nu ved, at de udvalgte cases bliver kvalitetssikret, beskrevet og illustreret professionelt, og at vidensbanken løbende opdateres, fortæller Thyra Frank.

Vidensbanken skal drives og kvalitetssikres af Sundhedsstyrelsen under Sundheds- og Ældreministeriet.

Det er tanken, at vidensbanken skal bygge videre på tidligere erfaring med Bedremåltider.dk.

Du kan læse mere om den nye vidensbank i den trykte udgave af Magasinet Pleje, der udkom den 24. august.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Online Avis Arkiv

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Send til en kollega

0.156