23948sdkhjf

Kanonår for dansk restaurationsbranche

| Af Katrine Hvitved-Jacobsen | Tip redaktionen om en historie

Dansk restaurationsbranche har det som blommen i et æg

Restauranterhvervet omsatte for 44 milliarder kroner i 2017. Det er 4,9 procent mere end året før. Særligt de traditionelle restauranter med bordservering stormer frem, skriver Berlingske Business.

Årsagen skal være, at vi har fået flere penge mellem hænderne og spiser ude for oplevelsens skyld.

44 milliarder
Det er populært at spise ude. Så populært, at restauranterhvervet fortsætter med at rekordomsætte og sidste år omsatte for 44 milliarder kroner – næsten to milliarder kroner mere end året før.

Det viser nye tal leveret af Danmarks Statistik på vegne af brancheforeningen for hoteller og restauranter i Danmark, Horesta. Tallene dækker over alle former for spisesteder. Fra restauranter til streetfood-boder til kantiner og cateringselskaber.

Positiv spiral
Ifølge Horesta skyldes den positive udvikling både at vi har haft et rekordår med udenlandske turister samt at danskerne generelt går mere ud og spiser. Vi har generelt fået flere penge mellem hænderne, men der er også en "trend" i at gå ud for at spise.

- Jo flere, der går ud, jo større udbud af restauranter kan vi have. Og jo flere restauranter, jo flere kan vi så tiltrække, siger Katia Østergaard, adm. direktør i Horesta til Berlingske Business.

Medaljens bagside
De positive tal har dog en bagside. Konkurrencen som restauratør er hårdere end nogensinde, og sidste år måtte 409 spisesteder dreje nøglen om.

- Konkurrencen er benhård. Du skal være meget skarp i dit koncept og vide præcis, hvad det er, der gør, at gæsten går ind på din restaurant og spiser, fremfor at gå ind til naboen, siger Katia Østergaard til Berlingske Business.
Mere om: Horesta
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Online Avis Arkiv

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Jysk restaurant har ikke noget menukort

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

1

Danske kokke henter VM-guld til Danmark

1

Letz Sushi går nye, ansvarlige veje

Suppenørd klar med nyt koncept

Danske kokke har øget fokus på energiforbruget

10 kokke klar til finalen i Årets Kok

Trykket stemning i kommunalt køkken

1

Avis: Domino's udnytter smuthul til at slette smileyrapporter

Restauranter og hoteller må slås om elever

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Send til en kollega

0.178