23948sdkhjf

Kanonår for dansk restaurationsbranche

| Af Katrine Hvitved-Jacobsen | Tip redaktionen om en historie

Dansk restaurationsbranche har det som blommen i et æg

Restauranterhvervet omsatte for 44 milliarder kroner i 2017. Det er 4,9 procent mere end året før. Særligt de traditionelle restauranter med bordservering stormer frem, skriver Berlingske Business.

Årsagen skal være, at vi har fået flere penge mellem hænderne og spiser ude for oplevelsens skyld.

44 milliarder
Det er populært at spise ude. Så populært, at restauranterhvervet fortsætter med at rekordomsætte og sidste år omsatte for 44 milliarder kroner – næsten to milliarder kroner mere end året før.

Det viser nye tal leveret af Danmarks Statistik på vegne af brancheforeningen for hoteller og restauranter i Danmark, Horesta. Tallene dækker over alle former for spisesteder. Fra restauranter til streetfood-boder til kantiner og cateringselskaber.

Positiv spiral
Ifølge Horesta skyldes den positive udvikling både at vi har haft et rekordår med udenlandske turister samt at danskerne generelt går mere ud og spiser. Vi har generelt fået flere penge mellem hænderne, men der er også en "trend" i at gå ud for at spise.

- Jo flere, der går ud, jo større udbud af restauranter kan vi have. Og jo flere restauranter, jo flere kan vi så tiltrække, siger Katia Østergaard, adm. direktør i Horesta til Berlingske Business.

Medaljens bagside
De positive tal har dog en bagside. Konkurrencen som restauratør er hårdere end nogensinde, og sidste år måtte 409 spisesteder dreje nøglen om.

- Konkurrencen er benhård. Du skal være meget skarp i dit koncept og vide præcis, hvad det er, der gør, at gæsten går ind på din restaurant og spiser, fremfor at gå ind til naboen, siger Katia Østergaard til Berlingske Business.
Mere om: Horesta


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Badehotel i Blokhus skifter foie gras ud med skipperlabskovs

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Brødre klar med ny restaurant i Horsens

Nyhedsbrev

Burgerbar er blevet til gourmetrestaurant

Online Avis Arkiv

Kendt kok lancerer 150 nye fødevareprodukter

De første er efter planen klar til salg om få uger

Kendt Odense-restaurant konkurs

Årets Kok 2019: Jagten er i gang

Otte fynske rigmænd har købt Jensen ud af Jensens Bøfhus

Medie: Stifter Palle Skov Jensen er helt ude af sit livsværk efter 34 år

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Erfaren køkkenchef skifter til Madkastellet

Han skal stå for virksomhedens eventcatering

- Domino's vil med 100 procents sikkerhed miste kunder

Ny niche: Hun skaffer mad til erhvervslivet

Bil-kantine er base for mad ud af huset

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Ægtepar laver italiensk cateringfirma

Foodservicebranchen vokser videre

Caspers bornholmske flymad er et hit

Hungry er på pengejagt

Løgismose Meyers har fyret topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Halifax Burgers fortsætter voldsom vækst

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Se alle Medlemmernes egne nyheder

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af produktionsudstyr

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

JEROS a/s på IBA messen 2018

Vejen til innovative løsninger går gennem produktudvikling

Send til en kollega

0.232