23948sdkhjf

Idrætsklubber skal måske tvinges til at bortforpagte cafédrift

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Indsats mod “opgavetyveri” og offentlige myndigheders unfair konkurrence

Det kan være slut med, at idrætsforeninger tjener lidt ekstra penge til klubkassen ved at sælge sandwich, kaffe og sodavand fra en café i deres klubhuse.
Regeringen vil ifølge et forslag til en arbejdsgruppe tvinge offentligt støttede foreninger til at bortforpagte cafe- og restaurationsvirksomhed. Det skal forhindre, at de kommunalt støttede foreninger konkurrerer med det private erhvervsliv på unfair vilkår.

Det skriver nichemediet NB-Økonomi, som har fået forslaget udleveret via en aktindsigt.

Ifølge forslaget, som regeringen har fremlagt i en arbejdsgruppe med deltagelse af blandt andre Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, vil der kun være to undtagelser.

Forslaget vil friholde “mindre foreninger”, og her nævnes som eneste eksempel “spejderforeningens kagesalg”. Derudover vil foreningerne have lov til at sælge mad og drikke ved “enkeltstående begivenheder”, og her nævnes Skanderborg Festivalen som et eksempel.

Idrætspolitisk chef i DGI Sune Friis Krarup siger til NB-Økonomi, at det vil have store økonomiske og bureaukratiske konsekvenser, hvis idrætsforeningerne bliver omfattet af krav om bortforpagtning.

- Som vi ser det, er det meget vigtigt, at de frivillige foreninger hverken økonomisk eller administrativt bliver lagt til last. Men det er for tidligt på nuværende tidspunkt at vurdere de mere præcise konsekvenser, men vi er meget opmærksomme på, at der kan være et problem her, siger han.

Det er uklart, hvordan regeringen definerer mindre foreninger, som vil være undtaget. Men ud fra det konkrete eksempel med en “spejderforening”, så er der formentligt tale om foreninger med et relativt lille antal medlemmer, skriver NB-Økonomi.

Forslaget er en del af en større pakke, der skal stoppe det, som regeringen tidligere har kaldt “opgavetyveri” og offentlige myndigheders unfair konkurrence.
Kommunerne har allerede i dag en pligt til at bortforpagte de såkaldte accessoriske aktiviteter som cafe- og restaurationsdrift i forbindelse med kommunale aktiviteter, og det er den regel, som regeringen nu vil udvide til offentligt støttede foreninger. Eneste undtagelse er, hvis kommunen kan bevise, at det er direkte umuligt.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Forvirring: Sur smiley til butik har ramt jysk restaurant

Cateringlandsholdet holder audition

Ti Trin Ned svæver i Michelin-uvished

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Succes: Kriseramt delicafé blev til netbutik

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

Nyhedsbrev

Nye chefer klar til Kokkelandsholdet

Online Avis Arkiv

Conveniencekæde har købt Maaltidet

Stor frokostleverandør bliver en del af Homemate

Hotelkæde satser stort på bæredygtige madoplevelser

Nyt kaffekoncept i Aalborg: Her koster alt en 20'er

1

Brandærgerligt: Restaurant lukkede med fuld ordrebog

Just Eat begyndte året med rekord

Foodservice Forum ønsker glædelig jul og godt nytår

Foodservice Forum holder ferielukket til 7. januar. Nyhedsbrevet udkommer igen tirsdag 8. januar 2019.

Ny toprestaurant vil tilbyde 50 serveringer til gæsterne

Sygehuskøkken i Thisted hædret med pris

Afstemning: Her er Danmarks bedste takeaway

Cateringfirma overtager kantinedrift

Aalborg får ny vegetarrestaurant

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Fingerbetaling bliver permanent i CBS-kantiner

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Skummer fløden af bedre mad og flere oplevelser

Køkkenmedarbejdere i total forvandling

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Løft dine medarbejderes niveau i engelsk og styrk din virksomhed

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Må du genbruge dine stregkoder?

Kære kunde/samarbejdspartner

JEROS hos Orkla Kims

7,5 mio. kr. mere til innovation i sjællandske fødevare SMV´er

Fair Betalingsfrist - Vi har brug for dig!

Glædelig jul fra JEROS A/S

Ny projektleder ved DTU Center for Hygiejnisk Design

Rengøringsteknikker, hygiejnisk design og best practice i industriel hygiejne

Pallekar, plastkar og bigbox

Speed dating mellem virksomheder og forskere resulterer i fødevareinnovation

Mange muligheder for at se JEROS produkter verden rundt

Teknologi til forbedring af forretning i fødevarebranchen

Hurtig og effektiv rengøring af vægtskåle

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voks...

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Send til en kollega

0.472