23948sdkhjf

Idrætsklubber skal måske tvinges til at bortforpagte cafédrift

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Indsats mod “opgavetyveri” og offentlige myndigheders unfair konkurrence

Det kan være slut med, at idrætsforeninger tjener lidt ekstra penge til klubkassen ved at sælge sandwich, kaffe og sodavand fra en café i deres klubhuse.
Regeringen vil ifølge et forslag til en arbejdsgruppe tvinge offentligt støttede foreninger til at bortforpagte cafe- og restaurationsvirksomhed. Det skal forhindre, at de kommunalt støttede foreninger konkurrerer med det private erhvervsliv på unfair vilkår.

Det skriver nichemediet NB-Økonomi, som har fået forslaget udleveret via en aktindsigt.

Ifølge forslaget, som regeringen har fremlagt i en arbejdsgruppe med deltagelse af blandt andre Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, vil der kun være to undtagelser.

Forslaget vil friholde “mindre foreninger”, og her nævnes som eneste eksempel “spejderforeningens kagesalg”. Derudover vil foreningerne have lov til at sælge mad og drikke ved “enkeltstående begivenheder”, og her nævnes Skanderborg Festivalen som et eksempel.

Idrætspolitisk chef i DGI Sune Friis Krarup siger til NB-Økonomi, at det vil have store økonomiske og bureaukratiske konsekvenser, hvis idrætsforeningerne bliver omfattet af krav om bortforpagtning.

- Som vi ser det, er det meget vigtigt, at de frivillige foreninger hverken økonomisk eller administrativt bliver lagt til last. Men det er for tidligt på nuværende tidspunkt at vurdere de mere præcise konsekvenser, men vi er meget opmærksomme på, at der kan være et problem her, siger han.

Det er uklart, hvordan regeringen definerer mindre foreninger, som vil være undtaget. Men ud fra det konkrete eksempel med en “spejderforening”, så er der formentligt tale om foreninger med et relativt lille antal medlemmer, skriver NB-Økonomi.

Forslaget er en del af en større pakke, der skal stoppe det, som regeringen tidligere har kaldt “opgavetyveri” og offentlige myndigheders unfair konkurrence.
Kommunerne har allerede i dag en pligt til at bortforpagte de såkaldte accessoriske aktiviteter som cafe- og restaurationsdrift i forbindelse med kommunale aktiviteter, og det er den regel, som regeringen nu vil udvide til offentligt støttede foreninger. Eneste undtagelse er, hvis kommunen kan bevise, at det er direkte umuligt.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

Historisk restaurant lukker efter strid om tag

Restaurant-forpagtere giver op efter otte måneder

Ejer: De manglede måske de faglige kompetencer

Danmarks bedste kantine: Vi tager de unge seriøst

- Det er i grunden et simpelt miljø, siger køkkenchefen

Køkkenleder fortsætter i Elbokøkkenet

Ny restauratør har fjernet 51 års cigaretrøg fra væggene

Nyhedsbrev

Restauratør får ny legeplads på toppen af hotel

Online Avis Arkiv

Ny app til gæster med særlige madpræferencer

Køkkener kan lettere holde styr på alle ønskerne

1

Badehotel skiftede menu - så sagde køkkenchefen op

Forpagtere af spisested holdt kun syv måneder

KFC vil op på 34 danske restauranter

Supersygehus udvides med 3.000 kvadratmeter køkken

Julemad: Cofoco planter 30.000 træer

Restaurant bliver til fitnesscenter

Nyhed: Intelligent sous vide-udstyr

Endnu en forpagter siger farvel til jysk restaurant

Pizzakæde fejrer fødselsdag med 10 retter

Ti Trin Ned bliver afløst af pizzeria

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Cateringfirma konkurs

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Flere restauranter går konkurs

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JEROS opdatere deres velkendte kassevasker

JEROS A/S på FoodTech 2018

Nedtælling til FoodTech 2018 er begyndt

Superbrugsen i Ørbæk øger salg af pølser med 35% ved køb af ny røgovn

Bliv klogere på digitalisering og E-handel

Sikkerdigital.dk skal styrke virksomheders IT-sikkerhed

Stærk forskning og viden bliver til gavn for samfundet

Restaurant Grøds forventninger til et samarbejde med DTU

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

Send til en kollega

0.151