23948sdkhjf

Københavns Madhus får ny direktør

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Hans Christian Smed tiltræder 1. september

1. september tiltræder 49-årige Hans Christian Smed som ny direktør for Københavns Madhus, der de seneste 10 år har været med til at skabe forandringer i de offentlige måltider.

Han afløser Anne-Birgitte Agger, som stoppede i januar for at blive direktør for Hotel & Restaurantskolen i Valby.

Hans Christian Smed har baggrund i detailhandlen og har siden 2006 været en del af ledelsen hos Roskilde Festival, senest som divisionschef for Salg & Partner. Hos Roskilde Festival har han været med til at fremme økologi, bæredygtighed og gastronomisk kvalitet af festivalens mad og drikkevarer, der i 2017 nåede 90 procent økologi.

- Jeg forlader et drømmejob og en fantastisk organisation, men gør det med en rigtig god fornemmelse i maven. Hos Roskilde Festival har vi bevist, at økologi, bæredygtighed og forretningsudvikling kan lykkes, hvis man i fællesskab sætter nogle konkrete mål, siger den nye madhusdirektør.

- Jeg glæder mig til at sætte mine erfaringer herfra i spil i en ny sammenhæng og i et hus, der har spillet en stor rolle i udviklingen af mad og måltidskvalitet i Danmark. Jeg håber at kunne bygge oven på Københavns Madhus’ eksisterende visioner, og jeg ser frem til at formidle disse i fællesskab med de 40 ildsjæle i huset.

- Vi skal udvikle nye forretningsområder, både offentligt og privat, der kan forene mission, sund økonomi og en organisk vækst. Jeg glæder mig til at bringe København og andre danske byer i top, når det gælder måltidets betydning for samfundets udvikling og bæredygtighed, tilføjer han.

Bestyrelsesformand for Københavns Madhus Rasmus Kjeldahl konstaterer, at det har været afgørende for bestyrelsen, at Københavns Madhus forbliver et kraftcenter for udviklingen af mad og måltider.

- Med Hans Christian Smed som ny direktør har vi de bedste muligheder for at understøtte fremtidens dagsordener på området. Fremtidens bæredygtighed på måltidsområdet hviler ikke bare på mere økologi, men i lige så høj grad på maddannelse, sunde madvalg blandt vores unge, mindre madspild, klima og fokus på socialøkonomi. Hans Christian Smeds stærke netværk, resultater og ledelsesstil passer godt til Københavns Madhus’ grundlæggende værdier. Han er som leder kendt for sit store drive og fokus på innovation, og for at realisere visioner og gode ideer på et sundt forretningsmæssigt grundlag. Egenskaber, som vi ser frem til, at han bringer til bordet hos Københavns Madhus, siger Rasmus Kjeldahl.

Københavns Madhus er en almennyttig, erhvervsdrivende fond, der arbejder for at sikre gode måltider til alle. Siden 2007 har Københavns Madhus udført kvalitetsløft og økologisk omlægning af cirka 1.300 køkkener på landsplan.

Fonden er hovedarkitekten bag Københavns Kommunes måltidsordninger og har blandt andet sikret, at Københavns 900 offentlige køkkener i 2015 nåede en økologiprocent på 88.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)

Mest læste

Forsiden lige nu

Rullende snackbar skal lokke mere mad i fynske ældre

Sommerferie på Foodservice Forum

Færdigretter: Slagterpar lander aftale med Aldi

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Familievirksomhed letter hverdagen for veganske restaurantgæster

Ny convenience-serie skal imødekomme vegansk tendens

Streetfood-marked er konkurs

Nyhedsbrev

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Domino's klar igen med ny ejer

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Stort madfirma må skrue ned

Kæmpeinvestering skal løfte takeaway-komet

Succesrig kødduo har tjent 100 millioner

Vaffelbaroner har fart på

Morgenmad: Kendt københavnerhotel klar med verdensnyhed

Farvestoffer i maden gav bøde til takeaway-restaurant

Hard Rock hårdt ramt på pengekassen

Fazer Food Services solgt i milliardhandel

Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket

Ung kok forpagter gammel kro

Cateringfirma dropper lille køkken

Convenience: 7-Eleven Danmark kåret som verdens bedste

Flammen i styrtdyk: Dårligste resultat i 10 år

Direktørfyring med til at trække ned

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Efteruddannelse med fokus på hygiejnisk design

Efteruddannelse med fokus på entrepreneurskab

Nyt: Stålborde til fødevarer produceret efter specialmål

Hos CPF A/S bliver der ekspederet ordre gennem hele sommeren.

Sådan bliver bæredygtig udvikling god forretning

DTU Kursus i hygiejnisk design

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Vind et biografgavekort i GS1 Denmarks sommerquiz

Til lykke med svendebrevet

Blockchain - Veldokumenteret vej fra jord til bord

Til lykke med svendebrevet

Glade elever nu med svendebrev

Blockchain

Tid til at stoppe wardrobing

Medlem af GS1Trade Sync? Få en komplet billedpakke med marketing- og planogramfotos for kun 100 kr

Kvalitet og smag frem for alt

Nye efterårshold på Ejerlederuddannelsen

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Send til en kollega

0.134