23948sdkhjf

Københavns Madhus får ny direktør

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Hans Christian Smed tiltræder 1. september

1. september tiltræder 49-årige Hans Christian Smed som ny direktør for Københavns Madhus, der de seneste 10 år har været med til at skabe forandringer i de offentlige måltider.

Han afløser Anne-Birgitte Agger, som stoppede i januar for at blive direktør for Hotel & Restaurantskolen i Valby.

Hans Christian Smed har baggrund i detailhandlen og har siden 2006 været en del af ledelsen hos Roskilde Festival, senest som divisionschef for Salg & Partner. Hos Roskilde Festival har han været med til at fremme økologi, bæredygtighed og gastronomisk kvalitet af festivalens mad og drikkevarer, der i 2017 nåede 90 procent økologi.

- Jeg forlader et drømmejob og en fantastisk organisation, men gør det med en rigtig god fornemmelse i maven. Hos Roskilde Festival har vi bevist, at økologi, bæredygtighed og forretningsudvikling kan lykkes, hvis man i fællesskab sætter nogle konkrete mål, siger den nye madhusdirektør.

- Jeg glæder mig til at sætte mine erfaringer herfra i spil i en ny sammenhæng og i et hus, der har spillet en stor rolle i udviklingen af mad og måltidskvalitet i Danmark. Jeg håber at kunne bygge oven på Københavns Madhus’ eksisterende visioner, og jeg ser frem til at formidle disse i fællesskab med de 40 ildsjæle i huset.

- Vi skal udvikle nye forretningsområder, både offentligt og privat, der kan forene mission, sund økonomi og en organisk vækst. Jeg glæder mig til at bringe København og andre danske byer i top, når det gælder måltidets betydning for samfundets udvikling og bæredygtighed, tilføjer han.

Bestyrelsesformand for Københavns Madhus Rasmus Kjeldahl konstaterer, at det har været afgørende for bestyrelsen, at Københavns Madhus forbliver et kraftcenter for udviklingen af mad og måltider.

- Med Hans Christian Smed som ny direktør har vi de bedste muligheder for at understøtte fremtidens dagsordener på området. Fremtidens bæredygtighed på måltidsområdet hviler ikke bare på mere økologi, men i lige så høj grad på maddannelse, sunde madvalg blandt vores unge, mindre madspild, klima og fokus på socialøkonomi. Hans Christian Smeds stærke netværk, resultater og ledelsesstil passer godt til Københavns Madhus’ grundlæggende værdier. Han er som leder kendt for sit store drive og fokus på innovation, og for at realisere visioner og gode ideer på et sundt forretningsmæssigt grundlag. Egenskaber, som vi ser frem til, at han bringer til bordet hos Københavns Madhus, siger Rasmus Kjeldahl.

Københavns Madhus er en almennyttig, erhvervsdrivende fond, der arbejder for at sikre gode måltider til alle. Siden 2007 har Københavns Madhus udført kvalitetsløft og økologisk omlægning af cirka 1.300 køkkener på landsplan.

Fonden er hovedarkitekten bag Københavns Kommunes måltidsordninger og har blandt andet sikret, at Københavns 900 offentlige køkkener i 2015 nåede en økologiprocent på 88.

Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Køkkenleder: Vi vægter klimaet, men hensynet til borgeren tæller mest

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

McDonald's klar med ny direktør

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nyhedsbrev

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Lars Seier har købt en kendt café

Toprestaurant overtager slagteri

Kæmpestor interesse for nyt streetfoodmarked

Legendarisk kantine har mættet Aarhus i 60 år

Flammen lukker alle restauranter på søndag

Nyt elevprogram skal få flere unge til at vælge gastronomien

Kommune overvejer at sende sosu’er på anretterkursus

Lagkagehuset-stiftere satser nu på kaffe: Vil åbne en kaffebar om måneden

Makkerparret bag Lagkagehuset har begivet sig ud i et nyt projekt med indtil videre 11 kaffebarer i Europa

Skyder millioner i bestil-en-kok-projekt

Danish Crown sælger nu luksuskød direkte til forbrugerne

Foodservice Danmark skifter navn

Kommune fyrer privat leverandør af ældremad

Geranium-kok tog første skridt mod plads ved kokke-VM

Atria vil have sin bid af foodservice-markedet

Konkursramt streetfood-marked genåbner

Kædedirektør: Færdigmad bliver større end varer til hjemmelavet mad

Vi står over for en ny æra, når det handler om convenience og lette retter, spår Kvickly-direktør.

Efter snyd, sjusk og skandaler: Nu er legendarisk café solgt

Danish Crown klar med nye hybridprodukter

Sønderjysk makkerpar klar med helt nyt koncept

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Invitation til samskabelsesworkshop

BioSan Nordic er hovedsponsor for Dansk Rengøringsmesse 2019

Velkommen til Matas

Ny rørledning på plads – fremover får dobbelt så mange husstande i Løsning varme fra Daka

Kom bakterier og sporer til livs

JEROS A/S deltager på Südback 2019

En tro kopi?

Blockchain for Fødevare SMV´er

Hygiejnisk design handler også om fødevaresikkerhed, mikrobiologi - og hvordan udstyr rengøres!

JEROS A/S er som eneste fynske finalist med i dysten om Akademikerprisen 2019

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Få eksportrådgivning der skaber succes i din virksomhed på bare et år.

Det travle køkken…

Efteruddannelses kursus i hygiejnisk design på DTU i Lyngby

Kärcher Danmark flytter til nye og større lokaler

Her er forudsætningen for succesfuld selvscanning i kassen

Nyt i sortimentet - Nuova Simonelli espressomaskiner

Blockchain for fødevarer SMV´er

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Udnyt alle fordele ved brug af plastpaller

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Små og store palletanke - tjek den nye 300 L

Bliv klogere på blockchains værdi for fødevarersektoren

Palleark og mellemlæg i plast kan genbruges

Send til en kollega

0.185