23948sdkhjf

Cateringfirma afsløret: Havde mad blandt døde muldvarper

Også hunde, katte og kaniner var på stedet

Cateringfirmaet Det Kolde Bord i østjyske Fårup har fået et rap over nallerne af Fødevarestyrelsen:

En henvendelse fra en kunde fik styrelsens rejsehold til at rykke ud til Det Kolde Bord, der holder til i indehaver Morten Wedel Høsts private hjem. Her kunne rejseholdet konstatere, at den mad, firmaet leverer til kunder, bliver opbevaret i et køleskab og en kummefryser, der står i haven under et træ.

Det skriver Randers Amtsavis.

Både køleskab, fryser, termokasser og serveringsplanker står side om side med adskillige dyr - både levende og døde. Rundt omkring i Morten Høsts have står der således bure med kaniner, mens hans tre hunde og fem katte går frit omkring. Derudover fandt Fødevarestyrelsen flere døde muldvarper lige ved siden af køleskabet og fryseren, fremgår det af Fødevarestyrelsens rapport.

Alt i alt medførte det en bøde på 5.000 kroner, en sur smiley og destruktion af 50 kilo mad.

Ifølge Randers Amtsavis er Det Kolde Bords indehaver uforstående over for bøden og den sure smiley.

- Størstedelen af maden tilbereder jeg nemlig hos kunden, og når jeg forbereder noget i mit eget køkken, giver jeg mine dyr besked på at forlade rummet. Og det med de døde muldvarper er et rent tilfælde. Mine hunde fanger jævnligt muldvarper og vil jo gerne vise mig, hvad de har fanget.
Men de plejer at smide de døde muldvarper i græskanten, så det var et rent tilfælde, at de havde smidt tre-fem muldvarper lige ved siden af køleskabet og fryseren den dag, Fødevarestyrelsen kom på besøg, forklarer han til avisen.

Rejseholdet har også konstateret, at cateringfirmaet slet ikke er registreret hos Fødevarestyrelsen. Det skal ejeren nu få i orden, inden han igen må tilbyde mad ud af huset. Desuden skal han finde et lokale, der er egnet til opbevaring af fødevarer, hvis han ikke vil nøjes med at tilberede maden hos kunderne.


Hold dig opdateret med Foodservice Forum

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kakerlakker udløste stor bøde til kendt hotel

Cateringfirma konkurs

Coop og Cofoco lancerer nye færdigretter

Flere restauranter går konkurs

Øko-pris til Byens Køkken

Michelin-kokke konkurrerer på Als

Nyhedsbrev

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Online Avis Arkiv

Farvel til gourmet, velkommen til mormormad

Badehotel i Blokhus skifter foie gras ud med skipperlabskovs

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Brødre klar med ny restaurant i Horsens

Burgerbar er blevet til gourmetrestaurant

Kendt kok lancerer 150 nye fødevareprodukter

De første er efter planen klar til salg om få uger

Kendt Odense-restaurant konkurs

Årets Kok 2019: Jagten er i gang

Otte fynske rigmænd har købt Jensen ud af Jensens Bøfhus

Medie: Stifter Palle Skov Jensen er helt ude af sit livsværk efter 34 år

Det offentlige elsker økologisk foodservice

Erfaren køkkenchef skifter til Madkastellet

Han skal stå for virksomhedens eventcatering

- Domino's vil med 100 procents sikkerhed miste kunder

Ny niche: Hun skaffer mad til erhvervslivet

Bil-kantine er base for mad ud af huset

Madkastellet lancerer kantiner uden ret meget kød

Markedet er klar til fleksitarkantiner, vurderer stifteren

Ægtepar laver italiensk cateringfirma

Foodservicebranchen vokser videre

Caspers bornholmske flymad er et hit

Fødevarestyrelsen lukkede sydjysk cateringfirma

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Stor interesse for robotter til fødevareindustrien

Slagter Kirkeby går op i røg

ButiksKompagniet er hovedsponsor for Byens Bedste i Aarhus

Hvem ringer du til når branden er slukket?

PEASE - god mad fra ærten

Scanpack 2018: Fokus på plast og bæredygtighed

Gamst Blomster åbner ny butik på Lyngby Hovedgade

Har din virksomhed behov for innovation og for at øge sin andel på det voksende fødevaremarked?

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Alle har ret til friske frikadeller

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

MENY i Præstø oplever endnu større succes efter køb af ny røgovn

JEROS A/S på vej på IBA 2018

Ny røgovn fordobler salget af pølser hos Kvickly i Haderslev

Ny ejer holder fast i Hørlyck Skos kvalitetsbevidste brand

Ribbenstege af kanon go' kvalitet til en fair pris.

DK's bedste og billigste flæsk i skiver

Stor forskel på karbonathåndhed i drikkevandet

JEROS A/S er nomineret til DI prisen 2018

24/7 overvågning mod Rotter og Mus:

Ecophon Mængdeberegner til akustikprodukter

God hygiejne hos fødevareproducenter – begynder med hygiejnisk design af pr...

Overvågning og netværk

Når sort skal være rigtig sort

Ses vi på IBA 2018 i München?

Send til en kollega

0.187