23948sdkhjf

Cateringfirma afsløret: Havde mad blandt døde muldvarper

Også hunde, katte og kaniner var på stedet

Cateringfirmaet Det Kolde Bord i østjyske Fårup har fået et rap over nallerne af Fødevarestyrelsen:

En henvendelse fra en kunde fik styrelsens rejsehold til at rykke ud til Det Kolde Bord, der holder til i indehaver Morten Wedel Høsts private hjem. Her kunne rejseholdet konstatere, at den mad, firmaet leverer til kunder, bliver opbevaret i et køleskab og en kummefryser, der står i haven under et træ.

Det skriver Randers Amtsavis.

Både køleskab, fryser, termokasser og serveringsplanker står side om side med adskillige dyr - både levende og døde. Rundt omkring i Morten Høsts have står der således bure med kaniner, mens hans tre hunde og fem katte går frit omkring. Derudover fandt Fødevarestyrelsen flere døde muldvarper lige ved siden af køleskabet og fryseren, fremgår det af Fødevarestyrelsens rapport.

Alt i alt medførte det en bøde på 5.000 kroner, en sur smiley og destruktion af 50 kilo mad.

Ifølge Randers Amtsavis er Det Kolde Bords indehaver uforstående over for bøden og den sure smiley.

- Størstedelen af maden tilbereder jeg nemlig hos kunden, og når jeg forbereder noget i mit eget køkken, giver jeg mine dyr besked på at forlade rummet. Og det med de døde muldvarper er et rent tilfælde. Mine hunde fanger jævnligt muldvarper og vil jo gerne vise mig, hvad de har fanget.
Men de plejer at smide de døde muldvarper i græskanten, så det var et rent tilfælde, at de havde smidt tre-fem muldvarper lige ved siden af køleskabet og fryseren den dag, Fødevarestyrelsen kom på besøg, forklarer han til avisen.

Rejseholdet har også konstateret, at cateringfirmaet slet ikke er registreret hos Fødevarestyrelsen. Det skal ejeren nu få i orden, inden han igen må tilbyde mad ud af huset. Desuden skal han finde et lokale, der er egnet til opbevaring af fødevarer, hvis han ikke vil nøjes med at tilberede maden hos kunderne.
Hold dig opdateret med Foodservice Forum
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Nordjysk gårdmejeri skal levere wauw-ost til stort flyselskab

Lufthavnscafé byder sig til med ældremad

Opkøb: Geia Food bliver endnu større

Geia Food passerer halvanden milliard i omsætning

Seminar: Sådan måler man madspild

Nyhedsbrev

Kokkeelever tryllede i køkkenet på plejecenter

Måltidskassefima: Nu kan vi udradere øv-retter

Jensens Bøfhus præsenterer sorte tal, men er stadig voldsomt presset

25 nye medarbejdere på vej til fabrik i Struer

Too Good To Go kåret: Europas hotteste vækstvirksomhed

Frokost.dk skifter både navn og koncept

Efter kun et år: Top-restaurant fritstiller køkkenchef

Michelin-ambitioner slået tilbage efter fritstillelsen af køkkenchef, som var udset til at skaffe stjerner til Nordjylland

Madklubben-stifter på vej med ny buffetkæde

Grillkrig: Restaurant Flammen angriber Ilden

Ilden-ejere afviser Flammen-kritik

Her er restaurationsbranchens 12 allerrigeste

Kokkelandsholdet og Tjenerlandsholdet slår pjalterne sammen

Danskere er Nordens bedste tjenerelever

- Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

TV-ramt restaurant klarer sig uden direktør

Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren

Sandwichimperium sparer sig til succes: Nu tager de ikke telefonen længere

En af Nordjyllands største sandwichkæder har fundet nye måder at tjene penge på

Verdens mindste restaurant klar i København

Skagenfood: Salget steg, men overskuddet faldt

Sushi-kæde lukkede for at redde havet

Restaurant vil være selvforsynende

Restaurant gemte kontrolrapport bag stor plante

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Isdiske til sommerens varme dage

Fish'n Chips - Chip Shop roll

Kan plast forhindre madspild?

Moderne røgeovn giver bedre arbejdsgange

Hvorfor sorterer vi ikke i kantinen, når vi gør derhjemme?

Sæson for sommerbuk

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

Kom til DTU Fødevareinstituttets fødselsdag den 11. juni 2019

Virksomheder opnår bedre resultater med skræddersyet digital markedsføring

Åbne systemer er butikkernes allierede i betalingskrigen  

Jeros a/s på IFFA 2019

Konference om svindbekæmpelse i København i juni

Jeros a/s deltager på IFFA 2019

Ind med verdensmål – ud med madspild

JEROS A/S årets modtager af nyoprettet praktikpladspris på Fyn

Se vores store udvalg i specialstøvsugere

Nye Kokke og Cater

Til lykke med svendebrevet

Det går godt i Ørbæk

Fødevaresikkerheden kan meget let være udfordret i kantiner og storkøkkener...

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdeb...

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

RPC Superfos modtager CSR-certifikat fra Randers kommune

Send til en kollega

0.136